Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
boğazın istavritleri
bugün işyerime geç gidecektim o nedenle sabah geç kalktım oyalandım çay kahve derken saat 11:00 de evden çıkıp sahilden gitmeye karar verdim,
yeniköyden geçerken baktım millet çaparileri dolu dolu çekiyor hemen yanaştım ve başladım olta atmaya,
balık en az 6-7 li bazen 10 lu geliyor,birara 20 li kısa köstek bağlayayım dedim zaman az oldugu için ve yeterli balığı zaten tuttugum için gerek yok diyerek tadını çıkartmaya başladım.
hava harika balık bol olunca 1 saatte güzel stres attım,
toplamda 2 tava balığım çıkmış stres gitmiş olarak iş yerime gittim.
şu sıralar boğazda istavrit çok bol ve balık çok lezzetli.
istavrit de olsa balık tutmak insana keyif veriyor,herkese rastgele Gulumse

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
beketli ve afiyet olsun Nihat..
iste senin teknen uzakta ,arada sizi kiskaniyorum diye yaziyordun,ama isine giderken balikcilik yapma imkaninda varAlkis..demek hepsi bir arada olmuyor.Siyirdim.
cok-cok guzel olmus...
piril -piril istavritler..Alkis
rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Albatros-gr yazdı:beketli ve afiyet olsun Nihat..
iste senin teknen uzakta ,arada sizi kiskaniyorum diye yaziyordun,ama isine giderken balikcilik yapma imkaninda varAlkis..demek hepsi bir arada olmuyor.Siyirdim.
cok-cok guzel olmus...
piril -piril istavritler..Alkis
rastgele
bu konuda kendime çok kızıyorum faruk abi,
işe giderken 3 farklı yolum var,
1.si orman yolu,işime uzak 20 km falan ama huzurlu bir yol ormanın içinden kuş sesleriyle gidiliyor bunu yılda 2-3 kez kullanıyorum.
2.si en kısa yol 7-8 km yarısı orman yarısı deniz kenarı ben bunu kullanıyorum ama bu deniz kısmında olta atan pek olmayan yerdir.
3.sü 10-11 km tamamen boğaz boyu gidiliyor ve herzaman olta atanlar vardır,ben 3. yolu kullanmadıgım için kendime kızıyorum,işe giderken 1 saat erken çık o yoldan git balık tutan görürsen olta at,
ama yok işte yapmadım yani çok az yaptım bu konuyu halledersem hergün az çok küçük büyük bazen istavritli bazen çinekoplu bazen palamutlu belkide şansım olursa lüferli raporlar koyarım Gulumse
Bul
İstavritler harika Nihat, Faruk'un dediği gibi Boğazın kıymetini bilin bizim tarafta tezgahlarda bile istavrit kıt.

Balıkların kafaları yok !! yanlış mı hatırlıyorum bir zamanlar bir konu açılmıştı,balık tavada kafa kalsın mı atılsınmı diye..Kimi yağ çeker atılsın dedi kimi göz zevki atılmasın dedi.Sen de göz zevki diyenlerden değilmiydin ?Smile
Ama Sezar'ın hakkı Sezar'a ; son foto ''kafasız'' da olsa göze çok iyi hitap ediyor büyük bir itina ile tavaya yerleşmişler..Gulumse

Bereketli ve afiyet olsun..Seerf
Bul
Lakerda yazdı:İstavritler harika Nihat, Faruk'un dediği gibi Boğazın kıymetini bilin bizim tarafta tezgahlarda bile istavrit kıt.

Balıkların kafaları yok !! yanlış mı hatırlıyorum bir zamanlar bir konu açılmıştı,balık tavada kafa kalsın mı atılsınmı diye..Kimi yağ çeker atılsın dedi kimi göz zevki atılmasın dedi.Sen de göz zevki diyenlerden değilmiydin ?Smile
Ama Sezar'ın hakkı Sezar'a ; son foto ''kafasız'' da olsa göze çok iyi hitap ediyor büyük bir itina ile tavaya yerleşmişler..Gulumse

Bereketli ve afiyet olsun..Seerf
mehmet abi balıkları eşim ve kayınvalide temizlemiş ama bende temizlesem bu boy istavritin kafayı atardım hatta istavritin büyügününde atarım çinekop ve daha büyüklerinin atmam ama o göz zevki ve yanaklarındaki etleri herşeye bedel Seerfayrıca ben istavriti tavada pek sevmem ızgarası daha çok lezzetli gelir bana kayınvalide saolsun tava yapmak istemiş Gulumse
bu arada balığı temizleme ve pişirme işlerine kimseyi karıştırmam bugün geç geleceğim için mecburen böyle oldu hanım 15 senelik evliliğimizde 2 yada 3 . kez balı ktemizlemiştir Gulumse
Bul
Nihat,harika bir iş yapmışsın.Benimde Boğaz'da avlamasını ve yemesini en çok sevdiğim balıklar arasında İstavrit.Ellerine sağlık.Tavada muhteşem olmuşlar.Afiyet olsun.
Bul
Cahit Acun yazdı:Nihat,harika bir iş yapmışsın.Benimde Boğaz'da avlamasını ve yemesini en çok sevdiğim balıklar arasında İstavrit.Ellerine sağlık.Tavada muhteşem olmuşlar.Afiyet olsun.
teşekkürler cahit abi,
teknede levrek lüfer ve her türlü avı severek ve hakkını vererek yapıyorumda kıyıya yavaş yavaş alışıyorum,saolsun arkadaşalar çok yardımcı oluyorlar yoksa 2 sene evvel hiçbişey tutamıyordum..
şimdilerde uygun makine kamış vede takımlarla balı ktutmaya başladım hatta geçen sene bir raporumda emirganda rapalayla güzel sarıkanat çinekop vede palamut tutmuştum yani kısacası kıyı avınada ısınmaya başlıyorum,
teşekkürler rastgele Gulumse
Bul
ortak ellerine sağlık,AlkisSeerf kıskanıyorum valla sanki bi su dökmeye gidiyorum zamanı kadar sürede balık avı yapılabiliyor boğazda bu aralar Siyirdimama hani ortaktık? 2 tavalık tutmuşsun, bir tavasını kargoya vermemişsin,bak levrekçilikten istavritçiliğe indi diye söylenti yayarım haaSiyirdimHappy
Bul
tedirgin SaZaN yazdı:ortak ellerine sağlık,AlkisSeerf kıskanıyorum valla sanki bi su dökmeye gidiyorum zamanı kadar sürede balık avı yapılabiliyor boğazda bu aralar Siyirdimama hani ortaktık? 2 tavalık tutmuşsun, bir tavasını kargoya vermemişsin,bak levrekçilikten istavritçiliğe indi diye söylenti yayarım haaSiyirdimHappy
yay be senden korkan sazancı olsun Siyirdimyaww ortak sen istavrit iste çok bol var göndereyim 3-5 kilo GulumseSeerf
Bul
ustam61 yazdı:10-11 km tamamen boğaz boyu gidiliyor ve herzaman olta atanlar vardır,ben 3. yolu kullanmadıgım için kendime kızıyorum,işe giderken 1 saat erken çık o yoldan git balık tutan görürsen olta at,
ama yok işte yapmadım yani çok az yaptım bu konuyu halledersem hergün az çok küçük büyük bazen istavritli bazen çinekoplu bazen palamutlu belkide şansım olursa lüferli raporlar koyarım
Pehhh olur palamutlar,lüferler de seni bekliyolardı orada.küçük parçalar halinde atda istavritlerde yesin.
Nihat ım afiyet olsun.bu arada balığı tutan ,temizleyen ve pişiren ayrı olması lazım.oh hem tut hem temizle hemide pişir .bende yerim öyle balığıSiyirdimSeerf
hayrettin abi istanbul boğazı bu yani balıkların geçiş yeri ve bu yazdığım balıklar bu boğazda zaten tutuluyor sadece ben tutmaya başlamam için zaman harcamam lazım Gulumse,
balık lüfer,levrek,kalkan vs değerli balıklar oldumu hayatta elletmem kendim tuttum yada tutmadım hiç farketmez temizler pişirir yer yediririm ve bundan müthiş zevk alırım Seerf
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi