Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
way be adamdaki şansa bakk heralde çanakkalenin uğuru:D:D
BOĞAZDA GEZİNTİ YAPARKEN AKYA YAKALADI

Bayram nedeniyle Çanakkale’ye misafir gelen arkadaşları ile tekne ile boğaza açılan balıkçı Olay Gülen, bir yandan gezinti yaparken bir yandan da canlı lüfer balığı taktığı oltasını denize bıraktı. Nara Burnu açıklarına geldiklerinde oltasına ağır bir şeyin takıldığını fark eden Balıkçı Gülen asılmaya başladı. Bu, oltanın ucunda tekneye yaklaşan 70 kilo ağırlığındaki Akya balığı idi. Arkadaşlarının yardımı ile koca balığı teknesine çıkaran Olay Gülen, “Misafirlerim uğurlu geldi. Bu balık bayram masraflarımı karşılar. Çok sevinçliyim.”dedi.

HABER:ARDA AKÇAL
Bul
Bu iş birazda kısmet işi.Mamafi akya Ege'de ve Saroz'da çoktur,Ben Çanakkalede iken büyük teknesi olan ların saroza akya kavalamaya gittiklerini hatırlıyorum.Okuduğum bazı yerlerde de marmarada'da bulunduğunu yazıyorlar.Demekki çanakkala bogazı bir geçiş yo lu. Bu arada karadenizden yola çıkan lüfer de marmaradan çanakkale boğazı yoluyla Ege'ye çıkıyor,onlar balığı boğaza çekmiş olabilir.Çanakkaleli arkadaşların oltalarına takılırlar inşallah,bol şanslar,rast gele...
Bul
insallah abicim bende senin gb düşünüyorum çanakkale geçiş yolu olabilir ama adamdada ne şans varmış bee
Bul
bende eskiden marmarada tutuldugunu duymuştum ahh bee girse marmaraya bide denk gelse ne zevktir bee yanlız adamdaki şans a bakın ide nereden aklına lüferi yem yapmak gelmiş hayret yani enteresan 94
Bul
Nihat,adam o sularda takıma lüfer taktığına göre,bir bildiği varmış.Yani tesadüfi değil bence,bilinçli olarak aranmış o balık.Sanırım deneyimli birisi o kişi.
Bul
volkan14 yazdı:insallah abicim bende senin gb düşünüyorum çanakkale geçiş yolu olabilir ama adamdada ne şans varmış bee

Volkan,ben şansın yanısıra (çunkü bu işte şans faktörü onemli, koca deryada dolaşan balık senin yemine rast gelecek! Balık için talihsiz an.) başka faktörlerin olduğunu düşünüyorum. Saroz'da büyük balık (Lüfer,palamut gibi) takıp sürtme yapılır ama boğazda böyle bi şey pek vaki değildir. Adam istavrit,zargana veya sardalya gibi yem takıp sürtme yapacağına lüfer taktığına göre bir bildiği var demek diye düşü nüyorum ben. onun için bir yoklayın oralarda daha olabilir.Hadi rast gele...
Bul
bencede bende sana katılıyorum tamamen şans değil ama adam takmış lüferi şansa gelir belki die olesine bekliyodu balıkta cillop gb lüferi görünce atladı tabi yarı şans/ustalık benceSmile
Bul
Adamın bir bildiği var demek ki.. Canlı lüferi yem olarak kullanıyor. Çanakkaleye mi taşınsak ne yapsak.Smile
Bul
BELKİDE BİLMEDEN TAKTI.NE GELİRSE ŞANSIMA DEDİ.GELEN GELMİŞ ZATEN.
Bul
bencede adam bilmeden takacak hiç sanmıyorum birazda kısmetliymiş
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi