Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
göçmen balıklar
Göçmen balıklar

Göçmen balıklar, balıkların bir yerden başka bir yere doğru hareketi. Balıkların büyük bir kısmı, örneğin alabalıklar oldukça küçük ve sınırlı bir bölge içinde yer değiştirdikleri halde yılan balıkları gibi bazıları uzun yolculuklar yaparlar. Bir göçte tipik olarak göçün başladığı yere dönüş vardır ve çoğunlukla göç yumurtlamak veya besin bulmak amacıyla yapılır.

1 Anodrom balıklar
2 Katadrom balıklar
3 Oseanodrom balıklar
4 Potamodrom balıklar

Anodrom balıklar
Denizlerde büyüyüp beslenen, yumurtlamak için iç sulara gelen ve orada yumurtlayan, yavruları hayatlarının bir kısmını iç sularda geçiren ve daha sonra denizlere göç eden balıklardır. (deniz alabalığı)

Katadrom balıklar
İç sularda büyüyüp beslenen yumurtlamak için denizlere göç eden ve orada yumurtlayan, yavruları hayatlarının bir kısmını denizlerde geçiren balıklardır. (yılan balığı)

Oseanodrom balıklar
Hayatlarının tamamını denizlerde geçiren fakat yumurtlama zamanı denizlerde bir yerden diğer bir yere göçeden balıklardır.(hamsi)

Potamodrom balıklar
Bu balıklar hayatlarının tamamını iç sularda geçirirler. Fakat üreme döneminde akarsularda yaşayanlar akarsuyun kaynak kısımlarında, göllerde yaşayanlar ise göle bağlı akarsulara girerler.(tatlısu kefali)
Bul
Üstad biraz yolu kes bakalım okuyamıyor cevap yazamıyoruz. bak yine pervaneye dolaşacak çapari. arka arkaya bir nefes al hele
epeydir konu acmıyorduk yaww bugün ogame e ara verdim 3 üne kadar tatiile aldım oyunu birza araştırma yapıım dedim Smile)daha yazmıyım bunlara bi yorumları alıım bakimm Smile
Bul
Ya Nihat,güzel bilgiler vermişsin de ben bi şey soracağım.On gün kadar evvel duy dum kafama takıldı.Bizim yeşilköy koylarındaki yosunlardan kepçeyle teke çıkartılır yemlik. Bir arkadaş var benim yakınımda atar oda, kepçeyle teke çıkartır,bazen çok olursa banada veriyor.O dedi,"Tekeye kepçe çekerken küçük deniz yılanı geliyor,tutup eziyorum" diye.De nizde yılan olurmu ya.yoksa onlar başka bi şeymi.Ben hayvanı görmedim.
Bul
ah ah ANKARA, da bir deniz olsaydı!!!! belki o göçmen balıklardan bizde nasiplenirdik.
zahmetlerinizden dolayı sağolun varolun
Bul
nihat abi bu ne ya hakikaten yetişemiyorum yaz yaz bitmiyor abi sen hergün konu yaz biriktirme valla
Bul
ayastafanos balıkçısı yazdı:Ya Nihat,güzel bilgiler vermişsin de ben bi şey soracağım.On gün kadar evvel duy dum kafama takıldı.Bizim yeşilköy koylarındaki yosunlardan kepçeyle teke çıkartılır yemlik. Bir arkadaş var benim yakınımda atar oda, kepçeyle teke çıkartır,bazen çok olursa banada veriyor.O dedi,"Tekeye kepçe çekerken küçük deniz yılanı geliyor,tutup eziyorum" diye.De nizde yılan olurmu ya.yoksa onlar başka bi şeymi.Ben hayvanı görmedim.

benm bildigim deniz yılanı vardır ama zararlımıdır onu bilemem bi araştırmak lazım aslında
bikere denizde kafasını çıkarak yüzen bi yılan görmüştüm ama o harbi yılandı yılan balıgı oldugunu zannetmiyorum dereden gelmişti ama gerçek yılan balıgını bi araştıralım bakalım neler çıkacak
Bul
farkındaysanız 2 konu açtım yılan balıgı başka deniz yılanı başkaymış onu buldum yılan balıgı yenebiliyormuşte hemde çok lezzetli ve faydalı bir balıkmışta sanırım o başını taşla eadikleriniz deniz yılanı olması lazım
Bul
         Yılan balığı bir balık.uzun bir şey. Enezde görmüştüm,orada çok tutarlar.Uzun sepet ağlar atıyorlar,içine yem olarak ne atarlar bilmem.Giriş delikleri koni biçimli hayvan girince çıkamıyor.(Edirnede arılarım varken benzer yöntemle eşek arıları yakalardım,günde binlerce)
yoğurtlu-soslu yemeğini yapıyorlar ama ben yemedim.Bizim Trakya'nın Enez İpsala tarafı bi acaiptir rakının yanında ne bulursa yer.Orda kurbağa bacağı lokontaları bile var.Bir gün oğluma bi balıkla ilgili sormuştum yenirmi acaba diye,"denizden baban çıksa yeycen" dedi. Şimdi onun yanında denize girmiyorum.  :0507:
Arkadaşın burda ezdikleri yılan o zaman.Zarasızmış söylediğine göre.Bende o zaman ezme hayvanları dedim ama yılanlara anti patisi varmış.görünce dayanamazmış.Ben kırda bile görünce öldürmem.Çünkü fare düşmanı.Tilki,leylek,atmaca da zaten onu yiyor,doğal denge sağlanıyor.İnsanın her şeye müdahelesi doğal dengeye zarar variyor..
Bul
.............
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  hangi balıklar boru kurdu sever? merso7525 11 3,659 09-09-2013, 19:10
Son Yorum: ishak BALLICA
  balıklar genellikle ne yem sever merso7525 3 1,803 04-09-2013, 20:31
Son Yorum: merso7525
  BALIKLAR ve ANFİBİYENLER LeVrEkCi 3 1,884 10-12-2008, 02:45
Son Yorum: MaVrUşGiL
  akcigerli balıklar LeVrEkCi 6 1,955 10-12-2008, 01:38
Son Yorum: çatalca 84
  Türkiye'de ki Kemikli Balıklar... Boğaziçi 15 13,901 08-07-2008, 01:33
Son Yorum: FreeSouL
  en özel balıklar LeVrEkCi 16 4,345 25-02-2008, 18:14
Son Yorum: Kamil ILIPINAR
  Balıklar hakkında ilginç bilgiler LeVrEkCi 6 2,761 06-10-2007, 02:13
Son Yorum: beyazgolge55
  acemicilerce karıştırma ihtimali yüksek olan balıklar big fish onur 20 3,376 28-07-2007, 08:20
Son Yorum: ANTALYALI07
  Türkiye'de ki Kıkırdaklı Balıklar... Boğaziçi 5 2,369 09-07-2007, 00:02
Son Yorum: H.A.R.U.N
  yüzme kesesi olmayan balıklar LeVrEkCi 10 3,335 11-05-2007, 14:11
Son Yorum: GURHAN

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi