Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BTK'nın yeni kanunu 22 Ağustosta Yürürlükte...
Aşağıdaki metinde de belirtildiği gibi 22 Ağustos 2011 tarihinden itibaren son kullanıcılar internete sadece BTK’nın belirlediği 4 farklı filitre paketinden birini alarak çıkabilecekler ve alınan filitre paketinin dışına çıkmak ya da çıkmaya çalışmak suç sayılacak.

Oldukça yaygın olarak, medya ve çeşitli sosyal ortamlarda da dillendirildiği üzere, 22 Ağustos 2011 tarihinden itibaren, Türkiye'de yerleşik tüm servis sağlayıcılar vasıtası ile internet hizmeti alan kullanıcılar, ancak "BTK" tarafından belirlenen 4 filtre tipinden birini seçerek internet'e girebilecek. Filtreyi aşmak ya da aşmaya çalışmak suç sayılacak. Ayrıca internet servis sağlayıcıları filtrelerin aşılmasını engellemekle sorumlu tutuluyor, aksi halde onlara da ağır para cezaları öngörülüyor.

BTK tarafından hazırlanan “İnternetin Güvenli Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar Taslağı” 22 Şubat 2011 tarihinde 2011/DK-10/91 no’lu karar ile onaylanarak, “İnternetin Güvenli Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar”ın 22 Ağustos 2011’de yürürlüğe girmesine karar verildi.

Düzenlemeye göre 4 tip filtre yer alacak. Aile, çocuk, yurtiçi ve standart paket. Her internet abonesi bunlardan birini seçmek zorunda kalacak. Bu filtre tipini internet kafelerde uygulanan "Websense" filtresine benzetebiliriz. Yani sadece internet kafenin belirleyebildiği sitelere girebileceksiniz. Bu tür filtre sistemleriyle içeriğinde sorun olmasa bile birçok sitenin filtreye takıldığı kullanıcılar tarafından biliniyor.

Git gide uçsuz bucaksız bir dünya olma yolunda ilerleyen interneti "güvenli internet" sloganının arkasına sığınarak "terbiye edilmiş internet"e dönüştürecek bu uygulamanın dünyada sınırlı sayıda örneği var. Bu örneklerde Çin, Küba, İran gibi internetin sıkı bir sansür altında tutulduğu ülkelerle sınırlı.

Bu tür filtre sistemleri işletim sistemleri, internet servis sağlayıcılar ya da internetten bulunabilecek programlar sayesinde isteyen kullanıcılar tarafından zaten istenildiği zaman kullanılabiliyor. Yani zaten kullanıcı böyle bir opsiyona sahip. Ancak BTK'nın uygulamasıyla bu durum bir opsiyon olmaktan çıkıp zorunluluk haline geliyor.

Bu uygulamayla BTK, kimin hangi siteye girebileceğine, hangi blogu okuyabileceğine, hangi tartışma grubuna katılabileceğine kendi kendine karar vermiş olacak. İstediği herhangi bir siteyi, sayfayı kara listeye alarak sizin ulaşmanızı engelleyebilecek. Böyle Türkiye'nin İnternette Özgürlük Raporu'nda kendini İran ve Çin'in arasında bulması sandığınız kadar uzak bir gelişme değil.

STANDART PAKET SANSÜRSÜZ DEĞİL Mİ?
En özgür gibi görünen Standart paket de bir filtre paketi ve BTK tarafından belirlenen erişim engellerine ve kara listelere tabi. Yani YouTube kapalıyken önceden DNS ile girebiliyordu. Ancak bu paket altında erişimi engellenmiş YouTube'a girmek mümkün olmayacak. IP'den, başlıkdan, isimden, her bir koldan engellenecek.
Bul
ben bunların zihniyetine ve ilerici görüş fikirlerine .daha bi sürü uygulamalarına ne diyeyim .ALLAH larından bulsunlar .MADEM öyle bi hasan illa bi protesto olacaktır facede bunu bildirde .katılım sağlayalım.
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
yalova tatar yazdı:ben bunların zihniyetine ve ilerici görüş fikirlerine .daha bi sürü uygulamalarına ne diyeyim .ALLAH larından bulsunlar .MADEM öyle bi hasan illa bi protesto olacaktır facede bunu bildirde .katılım sağlayalım.

Abim ben bunu paylaşsamda bu yürürlüğe gircek bu adamların zihniyetleri farklı bizler yotubeye giremez iken adamlar giriyordu artık bu adamların ellerine bakacağız. EE elbette bir çözüm yolları çıkacak ttnet vs bağlantılardan değilde uydu internet kullanımları artacak busayede yurtdışı firmaları kazanacak bunlar da bunu istiyor aman Türkiyemiz kalkınmasın. Türk Telekom vardı şimdi ne oldu ............. birçok benzetmeler var abim. Bu yüzden kim ne yaparsa yapsın artık ben ve çevremdeki insanlar ev telefonlarını kapattırıyorlar.

NayirolamazNayirolamaz Snifsinf Nayirolamaz

Türkiyemin hali günden güne eriyoruz Snifsinf
Bul
tüm kalbimle katılıyorum hasan Rolleyes topuna kibrit suyu
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
yalova tatar yazdı:tüm kalbimle katılıyorum hasan Rolleyes topuna kibrit suyu

Sana katılıyorum abim Smile Rolleyes Seerf Alkis
Bul
kararla alakalı içimden geçenleri net bir biçimde buraya yazsam ortak bana ban atarmı acep..Hehe
Bul
tedirgin SaZaN yazdı:kararla alakalı içimden geçenleri net bir biçimde buraya yazsam ortak bana ban atarmı acep..Hehe

Ortak ban atsa neysede ,büyük yerden banlanıpta silivriye kapağı atmayasınBobo
malum 2023 te boyun eğmiş olacağız.o zamana kadar kayıtsız şartsız teslimiyetimiz geliyor.Siyirdimher şeye biat eden temiz toplum olucaz.
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
HadiordanNe yani. Arasıra yanlışlıkla girdiğimiz.Smile
Motorlu sitelere artık giremeyecekmiyiz.SnifsinfSiyirdim

Biz üç kişiyiz; Ben,keyfim ve kahyası......Seerf
Bul
Yazık.....
[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Bul
mantıklı bir açıklamasının olacağını düşünüyorum eğer olmazsa yazık gerçekten yazık...bu çağda olacak şey değil...
not:konu sitemizin formatı dışı oldugundan dolayı kapanacaktır..konu hakkındaki yorumları lütfen facebook üzerinden herkes dilediği gibi yorumlasın bende öyle yapacağım.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Yeni sitemiz açildi M.B PETSHOP 18 2,937 25-09-2013, 10:16
Son Yorum: M.B PETSHOP
  Yenİ Sİtemİz LeVrEkCi 52 9,303 27-08-2012, 14:57
Son Yorum: tedirgin SaZaN
  yeni uygulama hakkında LeVrEkCi 67 5,893 14-04-2012, 09:43
Son Yorum: örümcekadam
  yeni uygulama duyurusu... LeVrEkCi 18 2,724 18-02-2012, 14:14
Son Yorum: ufuktan26
  yeni uygulama LeVrEkCi 23 3,509 30-05-2010, 00:37