Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SEL FELAKETİ
arkadaşlar bir haftadan beri ülkemizde etkili olan yağışlardan dolayı birçok ilimizde sel felaketleri oldu .ölenler vede yaralalanlar oldu .belki forum sakinlarinden veya yakınlarından etkinenler olmuştur diye bir geçmiş olsun dileklerimi iletmek istedim hepimize geçmiş olsun
Bul
Göksen,burada sel sarıyer tarafında oldu,sarıyerde de Nihat var ama onu da etki lemedi her halde yoksa yazardı.Sel genellikle merkezleri değil,varoşları etkiliyor.O da çarpık yapılanmadan,dere yatakları içine kocaman kacaman mahalleler kurmuşlar,alt yapı yok,yerleşime uygunluk yok,sonrada her yağmurda felaket.Gene de allah yardımcıları olsun.
kolay değil.
Bul
Sevgili İbrahim,

Çok haklısın doğanın gücü önünde hiçbir şey duramaz ama zaten plansızlık üzerine plan yaptığımız için başımıza bunlar daha etkili olarak geliyor Alibeyköy bir yılda ıslah edildi dikkat edin hiç ses çıkmıyor
Bul
Doğa bir türlü intikam alıyor.Kaybettiklerimize Allah'tan rahmet diliyorum.
Bul
Evet Kutsal,kesinlikle doğru yazmışsın.Hiç bir şey çözümsüz değil,yeterki sorunların üzerine cesaretle,oy ve seçim kaygısı olmadan gidelim.
Bul
yalın yazdı:Doğa bir türlü intikam alıyor.Kaybettiklerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Yalın,doğa intikam almaz,sadece doğa hataları ve ihmalleri af fetmez.Bu yaşananlarda da ihmallerin payı büyük.Sel olan yerler dere yatağı,dere yatakları temiz değil,her kez otunu çöpünü bu derele atar, alt yapı yoktur,zaten buralarda şehir planıda yoktur.Birileri gelip buraları
sahiplenip gecekondular kurmuştur,Bir başkaları da üç beş oy alırız diye bunlara imar vermiştir.Sonuçta her şey şehir planlamasına aykırıdır ve arkasından biraz fazla yağmur yağdımı sel,heyalan ne ararsan bütün felaketler buralarda.Sonuçta yoksul,emekçi insanlar canlarından malla rından olur.Ne olursa olsun hiç birşey insan yaşamından kıymetli değildir.
İnsan en yüce varlıktır ama bizim ülkemizde en ucuz şey insandır.:0521:
Bul
Biz Beykozlular bu hafta sürekli yağan yağmurun yol açtığı afeti tam olarak yaşadık. Gerçekten yaşı 70 ten yukarı olanlar bile böyle bir şey görmemişler. Dev ağaçlar kökünden çıktı sel önünde ne varsa aldı götürdü. Toprağın suya doymasıyla aşırı birikmiş olan su dağdan ilçeye boşaldı. Bunun kanalizasyonla pek ilgisi yok çünkü suyun geldiği belli bir nokta yok. Bütün ormanda biriken ve toprağın emmediği su yumuşayan toprağıda önüne katıp bulduğu bütün eğimlerden denize boşaldı. Bunda insanların en büyük suçu küresel ısınmaya gözlerin kapalı olması. İklimler anormal bir şekilde değişiyor. Geçen sene avrupa nın göbeğinde ki sel olayını unutmayalım. Almanya da birçok insan selden ölmüştü.
Bul
sel felaketini geçmişte yaşadım...o kadar berbat bir durumki ...7 gün yağan bir yağmur ve ardından sabaha karşı kapının altından sızan çamurlu bir su...kapıyı açtığımda su hızla içeri girdi.kaçacak yer yok..bizim burada olduğumuzu komşular söylemişlerde bizi askerler tekneyle aldılar evden..paçayı kurtarmıştık ama evde kullanılacak hiç bir eşya kalmmamıştı....sel sonrası. dize varan çamur,,herşey birbirine girmiş çok kötü bir manzara..allah kimseye böyle bir felaket yaşatmasın..yaşayanlarada destek olmak lazım..
Bul
arkadaşlar bencede haklısınız doğal afetlerde çarpık yapılaşma olan bölgeler her zaman bu sorunla yüz yüze kalıyor ama türkiye gibi hayat şartlarının ağır olduğu bir ülkede vatandaş neyapabilir ölenlere allahtan rahmet yaralılara acil şifalar dilerim
Bul
sarıyerde 2 sene islah edildi yolun altına 2 kamyon girecek şekilde tünelle islah edildi sonuç tvlerde veriyor heryeri su bastı dükkanlar evler perişan 2 sene çektik o sıkıntıyı 40 yıllık esnaflar kapattı sabredelim sonu iyi olur dedik bende kapatıp gidecek hale geldim dayandım sonuç ben zarar görmedim ama millet perişan yıkılan duvarlar evler var merkez sadece su baskını yedi ama arka sokaklar kötü durumdalar allah herkese sabır versin ülkenin heryerinde ölenlere allah rahmet eylesin :0521:
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi