Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
yayın balıgı hakkında
YAYIN BALIĞI

Yayın balığı yumurtalarını genelde sığ sulardaki bitkilerin köklerine ve kamışlara yakın bir yerlere bırakır. Yumurtalar yapışkandır ve köklere yapışır. Dişi yayın balığı, yumurtalarını bıraktıktan sonra gider. Erkek balıksa orada kalıp bekçilik yapar. Küçük balıklar yumurtalara saldırdığında bazen erkek yayın balığı solungaçları sayesinde bir homurdanma sesi çıkararak onları kovalar. Yavrular tamamen büyüyene kadar 40-50 gün boyunca onları korumaya devam eder.
Bul
Mayıs ayında suyun geldiği yöne doğru akarsuda glerek uygun yerlere derin bölgeleri ve mil tutmuş bölgeleri sever yerleşir ve sular azalıncaya kadar yerini beğenen kalır dönmeyi başaran balıklar geri eski yerine dönerler.
Bul
Köksal,bu balık karadada epey süre ölmüyor sanırım.Edirnede balıkçı tezgahına koymuşlardıda orda gördüm.insanlara hamle yapıyordu.
Bul
evet arkadaşlar yılan balığı çok uzun süre canlı kalır vede eti çok lezzetli olur
Bul
Arkadaşlar konular alt alta olunca yayın balığı ile yılan balığını karıştırdınız galiba yılan balığı hakkında bir bilgim yok.Yayın balığı milde(çamurda),su içerisindeki kaya diplerinde,kenardaki derin yerlerde oyuklarda yatarak zaman geçirir.Uzun bir zaman yattıkdan sonra avlanmak üzere bölgesinde ne bulursa kurbağa,fare,balık,gece ay ışığında su parladığı için suya düşen kelebek sürüsündeki kelebekleri dahi yer,ne bulursa obur bir balık olduğu için gece karnını doyurur.Sonra günlerce yatar ta ki acıkana kadar.Gece küçük balıklar yayın balığından korunmak için inlerine yuvalarına girer.Meydan yayın balığına kalır. Birkaç yıllık kelebek diye tabir ettiğimiz yavru yayınlar gündüz bile oltaya çok düşer.Ama sırtı ham olduğu için vede nesli tükenmemesi için bırakmalıyız.
Bul
           Ben yayın balığındanı kastediyordum ama göksen yanlış anlamış olmalı.olsun önemli değil.:0507:
Bul
Abi hiç hamle yaptığını görmedim çok yakaladık sudan çıkarması zevkli olur çırpınarak çıkması adama bir haz verir.Yakaladığımın yayının bi tanesinin içinde balık çıkmıştı.Irmaktan bir ses çıkıyor karanlıkda suyun yanına yanaşmaya korkarsın sanırsın suda ayı yıkanıyor gibi çırpınma sesleri gelir.Anlarız ki yayın avının peşinde olduğunu hissederiz.
Bul
Köksal,benim gördüğüm yayın çok büyüktü,Kafası dana kafası gibiydi.Edirnede Meriçte falan çoktur yayın.Ona rağmen insanlar balığı görmek için balıkçı tezgahının başına toplanmıştı.
Bul
avcılardaki bilgier biraraya gelince birşeyler olmaya başladı sevindim işte formun özelliği hemen bilgi sahibi olmak harika daha ne diyimmmmm
Bul
yazar abi yazar anlamıyoya atar durur artık hiç levrekden bahsediyomu baksana nasıl levrekcise anlamadım ama neyse bilmediği bir konuda yazmakda güzeldir aynı orhan pamuk gibi hehehe
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Mıgrı ve Yılan balığı Mufi 16 3,303 05-07-2012, 16:48
Son Yorum: orhanekmekci
  Kurbağa (balon) balığı hakkında bilmediklerim.. dodidodi 9 2,757 10-10-2011, 03:55
Son Yorum: merttekol
  Siz seçin in balığı! muhammed tr 10 2,668 08-09-2011, 13:23
Son Yorum: muhammed tr
  hayalet avcılık hakkında AFALA 20 7,055 06-06-2011, 08:44
Son Yorum: hasansenturk72
  Kurbağa balığı (uranoscopus scaber) hasansenturk72 10 4,310 31-05-2011, 12:05
Son Yorum: hasansenturk72
  Mırmır hakkında yardım Erkan123 20 4,704 18-01-2011, 23:14
Son Yorum: Erkan123
  Küspe ile Avlanmamnın yasak olup olmaması hakkında rasgelebalıkçılık 21 4,662 25-08-2010, 18:02
Son Yorum: araphüso26
  Balığı Nasıl Öldürebiliriz? SerenaY66 39 7,667 17-07-2008, 17:16
Son Yorum: Promete
  Buda ALMUS'tan yayın vetilmed 16 3,816 11-02-2008, 20:40
Son Yorum: vetilmed
  Bazı Balıkların Yaş, Ağırlık ve Boy Oranları Hakkında Boğaziçi 10 2,957 26-11-2007, 11:22
Son Yorum: ANTALYALI07

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi