08-07-2011, 12:35
Merhaba arkadaşlar.Yaz tatilimim beşinci gününde Finike de her zamanki meraya na var ne yok bir bakayım dedim.07.07.2011 öğleden sonra takımları hazırladım ve favori yem olarak ta taze ekmek alarak saat 15 30 gibi oltaları suya salladım.2 makaralı klasik dip oltası suda, elimde de şamandıralı kefal oltası avlanıyorum.Bir kaç küçük serpe ve sokar çektikten sonra biraz daha kalıp gitmeyi düşünüyordum.Saat 16 30 gibi dip oltalarından birinde zil öttü ,hemen oltayı elime aldım, kalama biraz açıktı.Üç beş metre kadar müsade ettim ve sonra sarmaya başladım.Oldukça ağır ve zor geliyordu.Biraz bırakıp bekliyordum ama balık fazla mücadele etmiyordu.Kıyıya 15 -20 metre kala suyun üstünde görünce balığın kefal olmadığını anladım.Yandaki arkadaş kepçeyi hazırlamıştı zaten ve balığı kepçeleyip aldık.Sonra da toplandım ve eve geldim.İlk resimler tel. ile sonrakiler foto. mak. ile çekildi.Uzun zamandır bu kadar büyük çupra görmemiştim.Turna-levrek ve zargana dan sonra cinsine göre yakaladığım en iri balıktı.Çok zevkliydi.
Herkese böyle ve daha güzel avlar dilerim.Sevgilerimle..
Misina 0,26 , klasik dip oltası 6 köstekli-30 veya 50 gr kurşun(rüzgara göre)- 7 no beyaz uzun pala iğne
Yem: taze ekmek içi.
Herkese böyle ve daha güzel avlar dilerim.Sevgilerimle..

Misina 0,26 , klasik dip oltası 6 köstekli-30 veya 50 gr kurşun(rüzgara göre)- 7 no beyaz uzun pala iğne
Yem: taze ekmek içi.
[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT]
[/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]