Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hasankeyf'te Büyük Keşif
Arkadaşlar bu balık hakkında bilgisi olan var mı.internette görsel olarak aratsanda 1-2 fotosu var.

Yok olduğu sanılan leopar sazanı (Luciobarbus subquincunciatus) geçtiğimiz günlerde Hasankeyf'te yeniden bulundu.

Dünyanın en nadir canlılarından biri olan ve yok olduğu sanılan leopar sazanı (Luciobarbus subquincunciatus) geçtiğimiz günlerde Hasankeyf'te yeniden bulundu.

+Hasankeyf'te kasaplık yapan Süleyman Ağalday'ın Dicle kıyısında balık tutarken ağına takılan leopar sazanı bilim dünyasında büyük heyecan uyandırdı. Ağda ölü halde bulunan balığı Doğa Derneği yetkililerine teslim eden Ağalday, böylece dünyada yok olduğu düşünülen leopar sazanının Dicle nehrinde Hasankeyf yakınlarında yaşamaya devam ettiğini kanıtlamış oldu.

Alıntı:internetten haberlerden alıntıdır.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
Bu bizim sarı sazanın benekli hali demekki adı leopar sazanı imiş..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
her ne kadarda bizim bildiğimiz bekir balığına benzese de o aileden o familyadan olduğu kesin gibi diyorum.Aşağıdaki bekir balığının fotosudur.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
denizdede eskiden çıkan ama bayadır görülmeleyen cisler tekrar görülmeye başladı,balık bitiyor dediimiz dönemlerde tekrar bu olayların olması güzel Gulumse
Bul
yani bu kadar büyük bir balık ölü bulunmuş.Bunun gibi daha bir çok vardır.hatta tutan bile vardır.Ama oranın garibanı nerden bilsin nesli tükenmiş veya tükenecek bir balık olduğunu.Bu haber o yörede yaymak duyurmak gerek.
Bul
SerenaY66 yazdı:yani bu kadar büyük bir balık ölü bulunmuş.Bunun gibi daha bir çok vardır.hatta tutan bile vardır.Ama oranın garibanı nerden bilsin nesli tükenmiş veya tükenecek bir balık olduğunu.Bu haber o yörede yaymak duyurmak gerek.
Aynen öyle kardeşim. Ben geçtiğimiz yıllarda, gerek Van Üniversitesine gerekse oradaki mülki amirliklere İNCİ KEFALİ için yazılar yazmış ve önlem alınmasını istemiştim. Son derece duyarlı davrandılar ve alınan önlemlerle ilgili bilgilendirdiler. Bu balığı tanımıyorum ama uzun aradan sonra görülmüş olması sevindirici neden öldüğünün bilinmemesi ise düşündürücü.76
Bul
bu çok güzel bir haber ilkerim dünyada nesli tükendi diye bilinen bir canlının TÜRKİYE de var olunduğunun bilinmesi bile bir olay..
bunu ne tv ler de nede görsel basında görgük yada duyduk .Alkis

işallah ordaki vatandaşlarda bu konuda bilgilendirilir .ve bu konu duyurulursa ülkemiz açısından daha bi popülarite olur AlkisAffet
paylaşımına teşekkürler
AlkisAlkisAlkis
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
yalova tatar yazdı:bu çok güzel bir haber ilkerim dünyada nesli tükendi diye bilinen bir canlının TÜRKİYE de var olunduğunun bilinmesi bile bir olay..
bunu ne tv ler de nede görsel basında görgük yada duyduk .Alkis

işallah ordaki vatandaşlarda bu konuda bilgilendirilir .ve bu konu duyurulursa ülkemiz açısından daha bi popülarite olur AlkisAffet
paylaşımına teşekkürler
AlkisAlkisAlkis

Bizim basın olsun ilgili bakanlık olsun yada su ürünleri ile ilgili kurumlar olsun sıcağı sıcağına haber yapmalılar,birbirleri ile iletişim içinde bulunmalı ne bileyim bu olay yurtdışında olsa onlar çok farklı şeyler yapıp milletin dikkatini ilgisini bu şeylere verdirirlerdi.
Bul
ilker bencede bu sazan değil senin tabirinle kum balığı benim tabirle dargın.2007 yıllarında tutmuştum bunun benzerini sakardan benekleri biraz daha ufaktı..ölü bulunmasına gelince suda kendiliğinden ölen balık bu kadar net canlı gibi dururmu durmaz bu haberde bir şeyler eksik amma çözemedim neyse inşallah yaban hayvanlarının nesli hiç tükenmez Wink
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
Ağız ve kafa yapısı kayabalığına (Bekir'e) benziyor.
Memleket SİVAS/Şarkışla
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Büyük Balık REKOR KIRILDI tuzunler 35 11,307 04-08-2011, 01:07
Son Yorum: ALTAYLI
  balon balığındaki büyük tehlike LeVrEkCi 29 5,357 25-02-2009, 20:34
Son Yorum: balıkçı0742
  Küçük Balık Yoksa Büyük Balık da Yok LeVrEkCi 28 8,401 11-01-2008, 13:10
Son Yorum: fish or die
  Dolmabahçe büyük tehlike atlattı Marjan 7 1,648 10-07-2007, 20:55
Son Yorum: ANTALYALI07