Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
JİG Avım
Merhaba arkadaşlar.Yaz tatilimde Finike'deydim biliyorsunuz.Yaklaşık bir hafta önce annemi ve ablamı görmek için Mersin in Aydıncık ilçesine geldim.Burada da kıyıdan avlanmaya devam ediyorum.Bolca kefal tuttum yine.
Buradaki bir arkadaşım yeni tekne almış,onunla yaptığımız plana göre 30 temmuz sabahı ben ,yeğenim ve tekne sahibi arkadaşım toplam 3 kişi erkenden limandan ayrıldık.Hem sırtı çekelim hem de jig yapalım diye düşünüyordum.Fakat teknenin tentesi rahat çalışmayı biraz engelliyordu.Ama sorun değildi benim için.
Derken ava başladık.Tüy ile 6 adet palamut aldık.Sırtıya bir lambuka geldi.
Daha sonra jig için uygun bir yerde durduk.Bu ilk jig denemem olacaktı.Hadi hayırlısı dedik ve jigi suya yolladım.Bir taraftan da bu nasıl iş olur mu böyle falan derken kamış aksiyonlarına devam ediyordum.Daha 5 dakika oldu olmadı "aha takıldı galiba" dedim.
Ama taşa mı -ota mı takıldı acaba diyorum.Balık aklıma zayıf bir ihtimal gibi geliyor önce.Kalamadan zzzzzzzz sesi kesik kesik geliyordu.Acaba tekne akıyor ondan mı derken hafif hafif hem sarıyor hem de kamışın ucunu fazla asılmadan yukarı kaldırıyordum.Artık balık olduğu kesindi.Bizi bir heyecaan sardı ki sormayın.Yeğenim ve arkadaşım yanımda aman kaçırma diyor,ben de belgesellerdeki balık yakalama görüntülerini bizzat yaşamanın zevkini tadıyordum.Yaklaşık 60 metredeydik.Ama sardığım misina herhalde 100 metreye yaklaşmıştı sanırım.Balık geliyor ama ben büyüklüğünü bilemediğimden ani bir harekette kaçmasın-misinayı kopartmasın diye acele etmiyordum.Oldukça ağır geliyordu.Bıraktığımda direk aşağıya çekiyordu.İnşallah balon değildir diye adeta dua ediyorduk.Sonunda balık aşağıda parladı ve su üstüne çıktığında fazla hareket etmiyordu.Kepçeyi arabada unuttuğumuz için elimle solungacından tutup tekneye aldım.Çok güzeldi.Balığın ne olduğunu arkadaş söyledi.Kum lagosu ymuş.Herşey iyiydi ama fotoğraflar biraz kötü sanırım.Arkadaşım ceple çekerken fazla yakındı.Kareler yarım çıkmış ama yaşadığımız heyecan çok güzeldi.
Daha güzel avların sizlerin olması dileklerimle.Herkese sevgi ve selamlar..Gulumse
Sırtıda kullandığım rapala : Maria pirncess 9cm mavi
Yakaladığı balık= Lambuka

Jig markası= Discovery rengi mavi-yeşil-beyaz

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Bul
Bir resim daha..

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Bul
Maaşallah hocam balık güzelmiş,epey heyecan yaratmış yazını keyifle okudum.Rastgele...Alkis
Memleket SİVAS/Şarkışla
Bul
Hocam öyle anlatmışsınki sanki ben çekiyorum o anda balığı,
Desenize jig avınızda oldu bol şanslar hocam lagoslu bir resme sahip oldunuz artık avatar değişir diyorum..AlkisAlkisAlkis
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
ahmet abiye katılıyorum,konuyu okurken heyecanlandım burada Gulumseufuk hocam renkli geçen tatilin benide seneye tatile çağırıyor,senelerdir ereğliden başka yere gitmem ama seneye başka plan yapayım diyorum artık..bereketli olsun hocam rastgele AlkisAlkis
Bul
Ufuk hocam tebrikler harika bir av olmuş. İlkleri yaşarken duyulan heyecan uzun yıllar unutulmaz. O lagos'un şişi de ızgarasıda muhteşem olur. Afiyet olsun. Ayrıca anlatım da çok keyifli tekrar tebrikler daha iyilerine İnşallahAlkis76
Bul
tebrikler hocam,bu sene trofelerine bir yenisini eklemişsin,darısı başımızaAlkis
Bul
Tebrikler Ufuk Hocam.

Lagos şiş hatırladım şimdi. Uzun yıllar oldu yemediğmiz..Çok lezetli bir balıktır.

Bereketli olsun ...Rastgele..
Bul
bravo hocam, talihin bol olsun.
bu sene hep en büyükleri ve ilkleri gerçekleştiriyorsun.
tebrikler.AlkisAlkis
çok güzel bir rapor olmuş.emeklerinize sağlık.
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
Maşallah Ufuk hocam cok keyıflı bır av olmus tebrıkler
Sazanları özledim...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  16/10/2016 Haftasonu akşam sarıkanat - lüfer avım uerol67 15 1,133 24-10-2016, 21:16
Son Yorum: YaKaMoZ
  bodrum avım (4) bucalıfikret 20 3,442 14-12-2014, 00:32
Son Yorum: bucalıfikret
  bodrum avım (3) bucalıfikret 20 4,138 27-11-2014, 23:59
  çupra avım. bucalıfikret 26 3,529 15-11-2014, 02:05
  çupra avım bucalıfikret 19 2,486 09-09-2014, 10:24
  temmuz başı kasna avım. muratcoskun 5 2,182 30-08-2013, 02:31
Son Yorum: muratcoskun
  Aliağa avım yalnız balıkçı 26 4,100 12-03-2013, 12:54
Son Yorum: yalnız balıkçı
  sisler içinde kasna avım. 2010 muratcoskun 12 2,541 13-10-2012, 18:18
Son Yorum: muratcoskun
  07.10.2012 Çupra avım Cihan Deniz 37 4,612 08-10-2012, 19:48
Son Yorum: Cihan Deniz
  30.09.2012 ''Beyaz Sütun'' Sargoz ve Çipura Avım... Sargoz35 28 3,728 02-10-2012, 10:14
Son Yorum: Sargoz35

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi