Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
320 kilo 3 metre 20 cm'lik cam göz
320 KİLOLUK DEV KÖPEK BALIĞI YAKALANDI

Bozcaada açıklarında balıkçıların ağlarına takılan 3 metre 20 santim boyunda ve 320 kilo ağırlığındaki dev köpek balığı görenleri hayrete düşürdü. Dün gece Bozcaada açıklarında teknesiyle balık tutan 45 yıllık balıkçı Ali Güntay'ın ağlarına dev bir köpek balığı takıldı. Güntay'ın Balıkesir'in Havran İlçesi'nde balık halindeki dükkanında teşhir ettiği 320 kiloluk balığı görenler şaşkınlığını gizleyemedi. Balıkçılar tarafından köpek balığının kanlı ağzından içeriye sokulan insan bacağı maketi ise, vatandaşların korkmasına sebep oldu. Köpek balığını güçlükle tekneye çıkarttıklarını belirten 70 yaşındaki Ali Güntay, tutulan balığın camgöz cinsi olduğunu ve boyunun 3 metre 20 santimi geçtiğini söyledi. Güntay, köpek balığını konserve yapılmak üzere kilosu 8 YTL'den İzmir'deki bir fabrikaya sattığını söyledi. Gün boyunca balık halinde vatandaşların görmesi için sergilenen köpek balığı, akşam saatlerinde kesilip konservelenmek üzere İzmir'e gönderilecek.
Bul
bundan 5 yıl kadar önce yalova'da bir balıkçının ağına 700 kadar yavru köpekbalığı takıldığını duymuştum. inanamadım ve o balıkçı abimizle ava çıkmıştım. adını hatırlamayamıyorum şimdi ama o zaman yalova balıkçılar derneği başkanı olan ağabey mezgit için ağ atmıştı. ağları birlikte topladık ve 400 kadar da o gün yavru köpekbalığı ve yarım mezgitler tuttuk. ağında birkaç yerinden parçalandığını gördüm. haberini ajanstan geçmiştim. akşam gazetesi marmara'da köpek balığı alarmı diye vermişti. ama sonradan öğrendiğim kadarıyla marmarada çok sayıda köpekbalığı varmış ama bin metrenin altında yaşıyorlarmış..
bilgin şaşmaz
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Balıkçının sıkıntısı metre değil mazotmuş nihatkr 8 2,148 06-09-2012, 19:48
Son Yorum: ALTAYLI
  Köpekbalığı 30 metre ötesini göremez! LeVrEkCi 7 1,797 10-06-2010, 01:11
Son Yorum: orhanekmekci

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi