Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yıllar sonra İstanbul'da balığa dönüş.. Herkese merhabalar..
Arkadaşlar merhaba, adım Berkan, 40 yaşındayım, ülkemizin en büyük sigorta şirketlerinden birinde yöneticiyim, evliyim 4 yaşında bir kızım var ve burada bulunmaktan mutluyum Smile

yaklaşık 20 sene önce genç bir üniversite öğrencisiyken (o zamanlar Avrupa yakasında yaşıyordum) özellikle Sarayburnu ve Bebek taraflarına 3 metre kamışım ve shakespeare marka makinem ile sıkça balık avına giderdim. Askerden sonra malum iş hayatının yoğunluğu, evlilik falan derken neredeyse 20 senedir İstanbu'da balık avlamıyordum. Geçenlerde titreyip kendime geldim ve hemen gidip 3.60 bir surf kamış ile 60'lık bir makine aldım. İlk denememi de 4 sene önce taşındığım ve halen ikamet ettiğim Kartal Atalar sahilinden yaptım ve yarım kilo kadar mezgit tutabildim (olsun buna da şükür).

Aslında ben yıllardır tekneden avlanırım. Marmara Adasında 3,5 metrelik dıştan takma motorlu bir fiber teknem var, her yaz en büyük hastalığım olan balık avını o tekne ile gerçekleştiririm, adada olduğum her gün mutlaka balığa çıkarım.

Şimdi İstanbul anadolu yakasındaki balık yerlerini keşfetmeye balayacağım ve ilk olarak adını sıkça duyduğum şu meşhur Kuleli'yi bir ziyaret edeyim dedim, kısmetse bu Cumartesi sabah saat 6 gibi oradayım Smile Ekim ayının başında da yine izne çıkacağım için ilk hafta 5-6 gün aralıksız orada olmayı planlıyorum Seerf

Herkese keyifli forumlar, bol bereketli avlar dilerim..
bir tutkudur balık tutmak..
Bul
berkan bey aramıza hoşgeldiniz,
kartal koçtaş karşısında 2-3 kez organizasyon yaptık balık olarak mezgit ve istavrit tutmuştuk,kuleli verimlidir ama kalabalığı hele hafta sonu kalabalığı insanı balıktan soğutabilir.ufak büyük farketmez av raporlarınızla paylaşımlarınızı bekliyoruz.rastgele Alkis
Bul
Hoşbulduk teşekkür ederim. Özellikle Kartal Maltepe Pendik hattındaki organizasyonları kaçırmamaya çalışırım. Kulelinin balığı kadar kalabalığının da meşhur olduğunu duymuştum. Yıllar önce aynı deneyimi Sarayburnu limanında defalarca yaşadığım için yabancılık çekmem sanırım Smile Üstelik o zamanlar çok genç ve kıyı balıkçılığında da acemi olduğum için takımlar karıştığında yaşlı balıkçılardan fırça yediğimde çok üzülürdüm.
Anadolu yakasında özellikle boğaz hattında (şimdilik çapari ile, yemli izmarit vs de olabilir) avlanabileceğim tavsiye edebileceğiniz yerler varsa öğrenmek isterim, tekrar teşekkürler.
Bul
xfisher yazdı:Hoşbulduk teşekkür ederim. Özellikle Kartal Maltepe Pendik hattındaki organizasyonları kaçırmamaya çalışırım. Kulelinin balığı kadar kalabalığının da meşhur olduğunu duymuştum. Yıllar önce aynı deneyimi Sarayburnu limanında defalarca yaşadığım için yabancılık çekmem sanırım Smile Üstelik o zamanlar çok genç ve kıyı balıkçılığında da acemi olduğum için takımlar karıştığında yaşlı balıkçılardan fırça yediğimde çok üzülürdüm.
Anadolu yakasında özellikle boğaz hattında (şimdilik çapari ile, yemli izmarit vs de olabilir) avlanabileceğim tavsiye edebileceğiniz yerler varsa öğrenmek isterim, tekrar teşekkürler.

ben anadolu yakasını pek bilmem ama kartal ve beykoz hayalkahvesindeki organizasyonlarda istavrit,mezgit ve hamsi tutulmuştu birde kuleli zaten hep balık yapmıştır.üsküdardada usta rapalacılar zor ortamda güç harcayarak çinekop tutmaktadırlar.avrupa yakasına geçerseniz beşiktaşdan sarıyere kadar heryerde istavrit tutuluyor ayrıca yemli 3 köstekli takımlarla beşiktaş ve baltalimanında izmarit tutuluyor.emirganda yine ustalar rapala ile tek tük çinekop çekiyorlar.rastgele.
Bul
Bilgiler için tekrar teşekkürler. Beşiktaş Sarıyer arasında varsa, tam karşısındaki sahillerde de vardır gibi düz bir mantıkla her hafta Boğaz Anadolu Yakası sahillerini kısım kısım keşfe çıkarım artık Smile Kartal tarafından tekne kiralayarak daha fazla verim alınıyor, kıyıdan istavrit çekebilene pek rastlamadım gözlemlerimde.
Bul
Berkancım hoş geldin.Alkis

Hayatının kararı olacak bu yazdıkların.Bütün yorgunluk kurşun suya değer değmez kaybolacak.Verim artacak,keyif artacak her şey yoluna girecek.Allah vermesin problemleride birlikte çözümlemeye çalışacağız.Keyifli ve sağlıklı günler dilerim.76
Bul
Çok teşekkür ederim (Yalçın abi diyorum izninizle). Balık tutmanın ne denli güzel bir sakinleştirici olduğunu çok iyi bilirim. Balıktayken tek düşündüğüm iğnenin ucundaki balıkk olduğu için tüm dert ve tasalarımı o anda unuturum ve balık bitene kadar da aklıma gelmez. Bu büyülü bir terapidir adeta. Sıkça rapor yazmayı hedefliyorum, umarım bol balıklı raporlar olur..
sevgiler, saygılar..
Bul
xfisher yazdı:Çok teşekkür ederim (Yalçın abi diyorum izninizle). Balık tutmanın ne denli güzel bir sakinleştirici olduğunu çok iyi bilirim. Balıktayken tek düşündüğüm iğnenin ucundaki balıkk olduğu için tüm dert ve tasalarımı o anda unuturum ve balık bitene kadar da aklıma gelmez. Bu büyülü bir terapidir adeta. Sıkça rapor yazmayı hedefliyorum, umarım bol balıklı raporlar olur..
sevgiler, saygılar..

İzinmi ? . . .Snifsinf

Harikasın kardeşim.Buraya adımını attınmı tamam...Kardeşlik listemize kayıt senin son tuşa basmanla başlamıştır.Teşekkür ederim.
Raporlara bayılırım.Hele bol fotolu olursa.Her şey gönlünce olsun kardeşim.AlkisRasgelsin.Smile
Bul
üstad rahmetli Ali Pasinerin kitabındada yazdığı gibi tekne ile açılıp sadece martılar,bulutlar ve balıklarla olmak gibisi yok,kıyıdan avlanacaksamda hep sakin yerleri seçmişimdir amacım balık tutmak değil kafa dinlemek o suyun güzelliğini seyretmek yoksa balık tutmak için harcadığım çapari ve kurşunlarla zaten gider balığımı alır yerim Gulumse
Bul
Berkan çok sıcak bir paylaşımla aramıza katılmana sevindim. Bir amatör balık tutkunu olman içindeki hasrete dur demiş. Artık senden güzel avlar beklemek bizim hakkımız. Kızının da bahtı açık olsun. Allah bağışlasın kardeşim. Bu arada tekne avcılığını bir çok şeye değişmem özellikle sırtı76
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Herkese selam uerol67 21 1,365 23-09-2016, 10:43
Son Yorum: uerol67
  Mersinden Merhabalar hsynbyr1453 11 2,216 15-10-2014, 17:50
Son Yorum: orhanekmekci
  İstanbul dan herkese Spialdo 13 1,977 15-10-2014, 17:35
  merhabalar amatorlufer 14 2,045 15-10-2014, 17:21
  Merhabalar ayvalıklı1 3 823 21-10-2013, 00:55
Son Yorum: tedirgin SaZaN
  Herkese Merhabalar, Hayırlı Bayramlar. JACKOBTR 11 1,731 18-10-2013, 02:10
Son Yorum: rusan
  Herkese merhaba usta amatör balıkçılar :) umutcertel 4 1,356 14-10-2013, 20:06
Son Yorum: tahsinmersin
  herkese merhaba mustafa54 7 1,611 17-09-2013, 12:03
Son Yorum: bucalıfikret
  herkese merhabalar akantek 12 1,803 15-09-2013, 13:54
Son Yorum: oguzcanagca
  herkese merhabalar criptex 16 2,611 03-09-2013, 21:16
Son Yorum: criptex

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi