Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İstanbulun Levrekleri
İki gün önce yaz aylarını geçirdiğim Kuşadası’ndan İstanbul’a döndüm. Kuşadası’nda kaldığım yaklaşık iki ay boyunca vakit buldukça değişik tipte kandırıcılar kullanarak kıyıdan yaptığım at-çek denemeleri sonucunda ne yazık ki levrek avlamam mümkün olmamıştı. Bu durumdan kendimce şu sonucu çıkardım ; hepimizin bildiği ve zaman zaman da yakinen şahit olduğu gibi aşırı , bilinçsiz ve usulsüz olarak avlanma nedeniyle levrek balığı popülasyonunun azalmış olmasının yanı sıra , ya ben levrek balıklarını kandırmayı başaramamıştım , yada artık bu işler için yavaş yavaş yaşlanıyordum.
Bu duygu ve düşünceler içinde İstanbul’a döndükten iki gün sonra kardeşim Burç “ Abi sen levrek tutmayı bayağı özlemişsindir , hadi gel seninle canlı yem kullanarak tekneden uzun oltayla levrek yakalamaya gidelim" deyince , oyuncağını kaybedip de sonra tekrar bulan küçük çocuklar gibi içimi bir sevinç kapladı. Hemen hava raporuna baktık. Ne yazık ki hava tahmin sitelerinde ertesi gün hava poyrazdan kuvvetle esecek gibi görünüyordu. Bu durum karşısında bizimde tekne ile çıkma işimiz yatmıştı. Yüzümdeki mutsuz ifadeyi gören Burç “ Abi tekne olmazsa bizde karadan başka bir merada at-çek yaparak levrek avlarız , geçen hafta aynı merada daha mevsimi olmamasına ve balığın çok seyrek çıkmasına rağmen bizim Serdar , Yüksel ve Gökhan güzel levrekler aldılar.” deyince yüzümde tekrar gülücükler oluştu ve keyfim yerine geldi. Kardeşim ile ertesi sabah saat 05.00 da buluşmak üzere sözleşerek ayrıldık.
Sabah Burç sözleştiğimiz saatte beni evden gelip aldı. Daha sonra yolumuz üzerinde bizi bekleyen sevgili kardeşlerim Yüksel ve Serdarda ekibe dahil oldular. Unutmadan söyleyeyim Serdar , Yüksel ve Gökhan Boğaz’ın özellikle de Üsküdar’ın usta balıkçılarındandır. Sabah tanyeri ağırırken meraya vardık. Hava iyice aydınlanana kadar önce değişik damaklı kandırıcılar ile at-çek yaptık , daha sonra silikon kandırıcılar ile at-çek yapmaya devam ettik. Merada yem balığı çoktu ve su çok berraktı. Meradaki at-çek için olumsuz olan bu şartlara rağmen başlangıçta bir iki takip almamız ümitlerimizi arttırdı. Bir müddet sonra saat 08.00 civarında ben artık ispendeklikten levrekliğe terfi etmiş 1.065 gram ağırlığında bir levreği kandırmayı başardım. Benim levreği yakalamamdan yaklaşık 10 dakika sonra Yüksel Kardeşimin oltasına gelen güzel bir levrek ise kıyıya bir iki metre kala kendisini son anda iğneden kurtarmayı başararak ,özgürlüğüne doğru yaptığı son kuyruk darbesi ile derinlere dalarak gözden kayboldu. Bilahare günün iyice aydınlanması ve balığın da hiç takip vermemesi üzerine seyrekte olsa merada levrek bulunmasının ve yakalamanın sevincini yaşayarak saat 09.00 da avımızı sonlandırdık.
Değerli arkadaşlarım pek bilinmese de avcılığı zor ve meşakkatli olsa da İstanbul’da bir iki levrek yakalamanın keyfi ve mutluluğu bir başka oluyor. Bu düşünce ve duygular içersin de bu güncemi sizlerle paylaşmak istedim, umarım beğenirsiniz. Tüm dostlara selam , sevgi ve saygılar.

Balığı yakaladığım ekipman :
Kamış : Shımano Bassterra 270 cm , 15 – 60 atarlı spin kamış
Makara : Shımano Symetre 4000 FI , 5.7 devirli spin makine
Kandırıcı : Kafası kurşun ağırlıklı 16 cm uzunluğunda ve 42 gr ağırlığında Savagear silikon sahte.

Benim kandırmayı başardığım son levrek

[Resim: askdjbsakjd.jpg]

[Resim: asgdljd.jpg]

Gökhan , Serdar ve Yüksel kardeşlerimin bir önceki hafta aynı merada yakaladıkları levrekler.

[Resim: dscf1930du.jpg]

[Resim: dscf1941o.jpg]

Bu avda kullandığım sahte

[Resim: dsc01289a.jpg]

Bul
Tebrikler Burak bey,İstanbulda levrek tutmak ayrıcalık olması gerek.Sahteleri nereden temin ettiniz acaba?Alkis
Bul
Burak abi, yine sürükleyici bir roman okur gibi keyifle okudum Seerf ve o keyifle resimlere bakıp dahada keyiflendim Smile
Anlatımda balıklarda her zamanki gibi 10 numara AlkisSeerfAlkis teşekkür ederim.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
Burak abi..levrek guzel..Alkisfakat rapor da levrege yakisir sekilede guzelAlkis..tesekkurler..Seerf
sahteler ilgincHi..tekne ile sirti yaparak cekildiginde de is yaparlar herhalde..
daha de buyuklerine
rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Burak abicim gönülden kutlarım.Yine başarılı bir çalışma yapmışsınız.Levrekler çok güzel görünüyorlar.Ekibede başarılarının devamını dilerim.Afiyetle.
Kuşadası konusunu siz buralardayken bir kez daha belirtmiştim.Bana 28km.uzaklıkta idiniz.Hatta tam karşınızdayım demiştim.Görüşüp tanışamadığımıza çok üzüldüm.İnşallah bir dahaki sefere....Sağlıklar dilerim.76
Bul
tüm ekibin Ellerine sağlık Burak abi,denize uzak olmam ve işlerin yoğunluğundan bu tür avları yapabileceğim günlerin hayali ile yaşıyorum,bu raporlar bir nebze özlemi dindirsede daha sonra daha beter kamçılıyor..tekrardan tebrikler sayın abim AlkisSeerf
Bul
kuşadası özellikle merkez kıyıdan verimsiz bir yer.Oradaki balıkçıların ağzını aradım yok.Ben hiç öyle büyük balık tutan çeken duymadım.Populasyon azaldımı.Yoksa büyük yolcu gemileri balığı dağıtıyor mu bilemiyorum.
Hiç olmazsa şu bir gerçek ki balık tutmanın yaşı yok.Yani ihtiyarlamak balıkçıya göre değil.İş bizden geçmiş demek yanlış.Fotoğraflardaki balık kanıttır.tebrik ederim.rastgele.
[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
Burak abicim sende bu yakışıklılık olduktan sonra sen daha ne levrekler kandırırsınAlkisAlkis

güzel paylaşımınız için de teşekkür ederim. daha niceleri rastgele Seerf
[SIZE="2"]Küçük balıklara yaşama şansı veren ve doğayı kirletmeyen tüm dostlara rastgele. [/SIZE] Seerf
Bul
Tebrikler güzel bir av olmuş Allah bizlerede nasip eder inşallah
Tüm balıkçı arkadaşlara rastgelsin
Bul
Tebrikler Burak abi.Vallahi ne diyebilirim ki.Harika olmuş inan.İstanbulda da varmış demekki bunlardan.AlkisSeerf
[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi