Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oltaya gelmeyen balıklar.
Dün hanımla kumsalda biraz yürüyelim dedik.
Yazlıktan yarım saat kadar uzaklaştık. (Bulunduğumuz yerde kumsal 3 km. kadar.)
Bir baktık kıyıda 40 - 50 cm.lik Sarıkulak Kefal sürüsü. (Buranın Kefali kokmaz)
Dön geri oltaları al bir yarım saat kadar yine yürü. Oltaları at.
Balıklar yemin etrafında dönsün ama yeme atlamasın.
Denizde hoplayıp zıplıyorlar.Hi İki saatte tek bir kefal.Hadiordan
Oda 25 cm. kadar.Snifsinf
Onada hadi git dedik tek başına buzlukta ne yapıcan.Hadiordan
Sahi bu balıklar oltaya neden gelmedi?Snifsinf

Biz üç kişiyiz; Ben,keyfim ve kahyası......Seerf
Bul
Abi o kadar büyük kefaller hem de sürü halinde dolaşıyorsa keşke iri bir çarpma ile deneme yapsaydın.. ahh ah ben olacaktım ki, bak çok canım çekti şimdi Smile Marmara adasında ne kefaller almıştık çarpmayla Smile kefal her zaman atlamıyor yeme, ben de çok anlam veremiyorum, böyle durumlarda çarpmaya başvuruyorum, onların oltaya takılmasını beklemiyorum, oltayı onlara ben takıyorum Wink
bir tutkudur balık tutmak..
Bul
ahhh bea onların karnı doymuşi sen onlara çarpma yapcaksın vyeme gelmez ... orda etrafıa bi bak keflin yiyeceği ne var yemide ona göre seç anladın hamido
Alkis
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
İki balıkçıdan aynı cevap gelmiş çarpma yada çırpma dedikleri yöntem bir dahaki sefere oltaya atlamassa yapılacak yöntem belirlenmiştir..Rastgele..Seerf
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
İşte zıpkıncılık böylece gelişmiş oldu.Canım yeme gelmezsin ha . . . .RolleyesSiyirdim
Bul
Tabi, yeme gelmeyen kefali yakalamanın yöntemleri ağ, zıpkın ya da çarpma Seerf
Bul
Arkadaşlarda değinmiş ama bir de ben söylim eğer kefal sürülerine rastlarsanız çarpma yöntemi en iyi yoldur.genelde sıcak havalarda kefaller su üstüne yarı baygın şekilde dolaşırlar üçlü çarpma iğneler ile rahatlıkla alırsınız yalova da az almadık bu yöntemle kefal...Smile
Bul
xfisher yazdı:Abi o kadar büyük kefaller hem de sürü halinde dolaşıyorsa keşke iri bir çarpma ile deneme yapsaydın.. ahh ah ben olacaktım ki, bak çok canım çekti şimdi Smile Marmara adasında ne kefaller almıştık çarpmayla Smile kefal her zaman atlamıyor yeme, ben de çok anlam veremiyorum, böyle durumlarda çarpmaya başvuruyorum, onların oltaya takılmasını beklemiyorum, oltayı onlara ben takıyorum Wink

Çarpma olta nasıl birşey bilmiyorum ki.Baby
İğneler nasıl büyükmü oluyor tarif ederseniz sevinirim.Smile

Bul
yalova tatar yazdı:ahhh bea onların karnı doymuşi sen onlara çarpma yapcaksın vyeme gelmez ... orda etrafıa bi bak keflin yiyeceği ne var yemide ona göre seç anladın hamido
Alkis

Erden valla bizim Kefaller kum midyesi ve kum kurdu yiyor.Gulumse
Kandıralım diye 3-4 Midyeyi peşpeşe takıp atıyoruz ama nafile.Snifsinf
Ekmek ile deniyelim dedik yalnız ekmekleri biz yedik.Hadiordan
(Ekmek bittikten sonra aklımıza geldi biz ekmeği balıklara getirmiştik diye.)
Alışkanlık yokki.SiyirdimHappy

Bul
Büyük teknelerin çapademirinin aynısı şekil olarak.. Eskiden kendimiz yapardık, şimdi hazır kaynaklı satıyorlar.. Esasen uğraşmaya değmez bi büyük bi de orta boy almak lazım hazır bulunsun, kefali bu şekilde gördüğümüzde kefalin boyuna göre uygun olanını kulanmak için.. Seerf
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  oltaya sardalya takma (ilginç bir yöntem) Salih Reis 12 5,895 05-07-2007, 15:16
Son Yorum: Lakerda

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi