Yorumları: 2,342
Konuları: 160
Benim bir sorum var.
Bulunduğumuz yerde İzmarit İspari Mırmır türünde balıklar hiç yok. 1-2 sene çok az izmarit yaptı.
Bu balıkların İstanbul' da en çok yaptığı yerler neresidir?
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
izmarit şuanda bogazın heryerinde tutuluyor ama ben senelerdir dikkat ederim ve bazen kendimde gidip tutarım baltalimanı moral egitimin orası akıntısızdır ve her zaman izmarit yapar kalenderdede çok ve iri izmarit çıkıyor bu aralar mırmır yalova tarafında tutan arkadaşlar var ispari kayalık heryerde olur zaten saygılar
dostum bu balıklar hep kırmalık balıkları.
sarayburnu, yenikapı, kumkapı ve zeytünburnuna doğru kırmalıklarda tutuluyor. fakat karadan biraz dışarda o yüzden tekne lazım ve kerterizlerinide iyi bilmek lazım.
sevgiler.
Teşekkürler
Kıyıdan kamışla köstekli takım kullanılarak benim bildiğim galata köprüsünde izmarit tutuluyor. Bu tip yerler var mı?
Yorumları: 4,292
Konuları: 476
Ben İstanbul'a gittiğim zaman Karaköy civarına oradaki köprüde hep yarım saatimi geçirirdim orada İzmarit yakalıdklarını görmüştüm
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
izmarit istavrit bogazın kurufasulyesi derler heryerinde bolca var kısacası
haydarpaşa mendirek içi çinekop yapar dışında bu balıkları bulabilirsin ama tam mendireğin ucuna geçmen lazım orayada yürüyerek nasıl geçeceksin onuda gerçekten bilmiyorum....
sevgiler.
buradan mı?
Yorumları: 1,564
Konuları: 32
Ben yemli ile izmarit alıyorum,Yem olarakta istavritin kuyruk altı ve sırtını ufak yem halindre kesiyorum.Yem olarak teke karides takarsam ispari,lapin ve gelincik geliyor.İzmarit açıkta daha fazla varmış.
evet dostum tam orası uzun mendireğin iç ve dış tarafı her zaman balık yapar
ulaşım sorun ama karadan tam uçta tek bir tekne varya merkez noktası onun altı....