Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1-2 Ekim (C.tesi-Pazar) Vaniköy parkı
Öncelikle balık çok az olduğu için fotoğraflama içimden gelmedi ama bilgi mahiyetinde sizinle Vaniköy'de bu hafta sonu sabah saatlerinde neler yaşandı paylaşmak isterim..

Cuma gecesinin bitişi cumartesinin ilk saatlerinde Vaniköy parkına vardım. Saat 04:30 da ilk atışımı istavrite sallarken mekandaki tek kişi bendim. 4.20 surf kamış ve 10-15'lik çapari ile ilk atışta tek istavriti çekerken çok ümitlendim. Sabah ezanından sonra aydınlanana kadar 7-8 tane istavrit alabildim. Ezandan sonra mekan doldu. Herkes sabahın ilk ışıkları ile istavritlere doğru çaparilerini fırlattı. Fırlattı..... Fırlattı.... Fırlattı... İleri fırlattı, yakına fırlattı, 50 gr ile fırlattı 100 ile, dibe fırlattı yukarı fırlattı......

Saatlerimiz 09:30 u gösterdiğinde ben bir elin 5 parmağı kadar istavrit tutmuş, kolum at-çekten kendinden geçmişti. Diğerlerinin durumuna baktığımızda ben şanslı bir balıkçıydım hatta...

Pazar günü sabahı aynı saatte mekana vardığımda ortalık daha şenlikti ve düne nazaran daha kalabalıktı. Lüfere şansını deneyenler orada kefale atanlar orada.. Yine kamışlarımızı hazırladık ve günışığı ile beraber istavrit denemelerine başladık. Bir buçuk saat kadar çekilen bir kaç istavritten sonra gün ışığı iyice kendini gösterene kadar yine sadece vücut geliştirme - kol güçlendirme yaptık.

Ama güneşten sonra acınacak halimize gülerken denizde zıplayan sardalyeler gördük.. Hemen yandaki abimin deyişiyle (ki ben çok güldüm) sardalyelerin olduğu yere yani OYNAK'lara başladık oltalarımızı sallamaya.. Herkes almaya başladı Sardalye...

Eve dönerken en azından küçük bir tavaya yakın Sardalye vardı yanımda..

İstavritler erdi muradına; biz çile bülbülüm çile iki günün sabahında.

Kalın sağlıcakla... Smile
NEREDE İSENİZ RASTGELE ! msn&mail: metinavda@hotmail.com
Bul
haftasonu şansı vurmuş ama sabah orada bir şeyler yemek denize karşı çok güzel oluyor o bile yeter..
Bul
Güzel bi paylaşım olmuş Alkis balık olup olmaması çok da önemli değil, ortamı yaşamak, temiz hava almak, yosun kokusunu ciğerlerine çekmek yetiyor.. arada bir alınan balık ta işin tadı oluyor.. Yarın oraya gitmeyi düşünüyordum ama sabahları pek balığını göremedim oranın, şöyle sağlam balık alana da rastlayamadım.. internette kandilli beylerbeyi arasında dün avlananların kovalarında en az 2kg balık olduğu yazıyordu.. naapsam arnavutköy tarafına mı gitsem acaba.. ben arnavutköye giderim kandilli balık yapar, oraya geçerim balık öbür tarafa gider Smile
bir tutkudur balık tutmak..
Bul
olsun metincim en azından antreman olmuş.balıklı avlara hazırsın demekki.yinede afiyet olsun az balıkta olsa.teşekkürler kardeşim.Alkis
Bul
metin istanbuldan harun vardı sitede şu sıralar pek giremiyor.sakaryada murki sağolsuntoplamamızı sağlamıştı. baktım adamın kollar bacak gibi atçek yapmaktan fakat ayaklar çalışmamış incecik. bizdede tam tersi bacaklar kalın kollar incecik kas yaparsın kas... fotosuz olmuyo be dostum illaki fotoAlkis
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
yycolak yazdı:olsun metincim en azından antreman olmuş.balıklı avlara hazırsın demekki.yinede afiyet olsun az balıkta olsa.teşekkürler kardeşim.Alkis

Kesinlikle hak veriyorum abi. hergidisimde yeni bi seyler ogreniyorsun.
Bul
araphüso26 yazdı:metin istanbuldan harun vardı sitede şu sıralar pek giremiyor.sakaryada murki sağolsuntoplamamızı sağlamıştı. baktım adamın kollar bacak gibi atçek yapmaktan fakat ayaklar çalışmamış incecik. bizdede tam tersi bacaklar kalın kollar incecik kas yaparsın kas... fotosuz olmuyo be dostum illaki fotoAlkis

Evet artık foto makinem cantamda. Baliksiz bile olsa ortami paylasicam artik.
Bul
metin olsun bee arkadaşların dediklerine katılıyorum. temiz hava Affet ortamın güzelliği yeter bidakine Affet
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
Metin dert etme yaa her seferinde bol balık olacak değilya, inşallah daha bollarını ilerde tutarsın aynı zamanda bol bolda resim çekersin dahada güzel olur..AlkisAlkis
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
maxtar yazdı:Öncelikle balık çok az olduğu için fotoğraflama içimden gelmedi ama bilgi mahiyetinde sizinle Vaniköy'de bu hafta sonu sabah saatlerinde neler yaşandı paylaşmak isterim..

Cuma gecesinin bitişi cumartesinin ilk saatlerinde Vaniköy parkına vardım. Saat 04:30 da ilk atışımı istavrite sallarken mekandaki tek kişi bendim. 4.20 surf kamış ve 10-15'lik çapari ile ilk atışta tek istavriti çekerken çok ümitlendim. Sabah ezanından sonra aydınlanana kadar 7-8 tane istavrit alabildim. Ezandan sonra mekan doldu. Herkes sabahın ilk ışıkları ile istavritlere doğru çaparilerini fırlattı. Fırlattı..... Fırlattı.... Fırlattı... İleri fırlattı, yakına fırlattı, 50 gr ile fırlattı 100 ile, dibe fırlattı yukarı fırlattı......

Saatlerimiz 09:30 u gösterdiğinde ben bir elin 5 parmağı kadar istavrit tutmuş, kolum at-çekten kendinden geçmişti. Diğerlerinin durumuna baktığımızda ben şanslı bir balıkçıydım hatta...

Pazar günü sabahı aynı saatte mekana vardığımda ortalık daha şenlikti ve düne nazaran daha kalabalıktı. Lüfere şansını deneyenler orada kefale atanlar orada.. Yine kamışlarımızı hazırladık ve günışığı ile beraber istavrit denemelerine başladık. Bir buçuk saat kadar çekilen bir kaç istavritten sonra gün ışığı iyice kendini gösterene kadar yine sadece vücut geliştirme - kol güçlendirme yaptık.

Ama güneşten sonra acınacak halimize gülerken denizde zıplayan sardalyeler gördük.. Hemen yandaki abimin deyişiyle (ki ben çok güldüm) sardalyelerin olduğu yere yani OYNAK'lara başladık oltalarımızı sallamaya.. Herkes almaya başladı Sardalye...

Eve dönerken en azından küçük bir tavaya yakın Sardalye vardı yanımda..

İstavritler erdi muradına; biz çile bülbülüm çile iki günün sabahında.

Kalın sağlıcakla... Smile

Sayın abim, muhabbeti ve vermiş olduğu rahatlığı yeter AlkisSeerf bu çok güldüğün OYNAK ın sebebinide söyleselerdi emin ol daha çok gülerdin...
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  29.Ekim Perşembe Darıca Raporu tatar77 22 3,969 31-10-2009, 10:57
Son Yorum: tatar77

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi