Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kiremitte hamsiiii
Hamsiyle yapılan gene eşsiz bir tarifdir.Üşenmeyin mutlaka deneyinSmile

Malzemeler
½ kg. Hamsi
1 adet limon
3 adet yeşil biber (acı olmasın)
10 adet defne yaprağı
2 adet domates
½ demet maydanoz
½ çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI
Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız. Kapatıp bütün balık haline getiriniz.
Domatesleri küp şeklinde, yeşilbiberleri de çekirdeklerini çıkarıp önce boyuna, bilahare her şeridi üç parçaya kesiniz.Limonu ikiye böldükten sonra ince dilimler halinde doğrayınız. Maydanozu da ince doğrayınız.
Kiremite sırasıyla hamsi,domates, biber, dilimlenmiş limon ve defne yaprağını diziniz. Üstlerine zeytinyağını döküp maydanozları serpiniz.
160-180 C’taki fırında 30 dakika pişiriniz.
Sıcak servis yapınız.

Not:Arzu edenler zeytinyağı yerine tereyağı kullanabilirler.Daha lezzetli ancak daha ağır olur.

AFİYET BAŞ ŞEKER OLSUNGulumse
Deniz derindir durulmaz,dostluk ebedidir unutulmaz….
Bul
10 defne yaprağı tadını ve kokusunu bozar çok fazla gelir bence.yinede az defne yaprağıyla denenebilinir.teşekkürler.
Bul
LeVrEkCi yazdı:10 defne yaprağı tadını ve kokusunu bozar çok fazla gelir bence.yinede az defne yaprağıyla denenebilinir.teşekkürler.

defne yaprağını fazla tutmayacaksın zaten balık yemeklerinde azıcık pişmeye başladımı hemen alacaksın o zaman hiç bişi olmuyor.
Bul
sirenia yazdı:defne yaprağını fazla tutmayacaksın zaten balık yemeklerinde azıcık pişmeye başladımı hemen alacaksın o zaman hiç bişi olmuyor.

bunu herkes bilemez ama,ben 1 tepsi levrek buğulamaya 2 yaprak atıyorum yetiyor.
Bul
Bir bilgi daha vereyim;
Evde balık yaptığımız zaman ne olursa olsun tava,ızgara yada fırın mutlaka bir cezveye elma sirkesi doldurup yarıya kadar kısık ateşte kaynatmaya bırakın.Balıkları pişirmeye başlamadan 1-2 dakika önce ocakta bunu yaparsanız zaten sirke kokusu mutfağı sarıyor ve pişen balığın kokusunu anında alıyor sonrasındada kalmıyor sinmiyor balık kokusu ben böyle yapıyorum çokta iyi oluyor mutlaka deneyin bayanlar biraz muftakta balık kokusundan rahatsız oluyor eve siniyor diye ama bu yöntemi deneyin arkadaşlar
Bul
balık tazeyse kokmaz nuran yeterki taze olsun..birde dablumbaz iyiyse gerisi miss gibi zaten Gulumse
Bul
[quote=LeVrEkCi]balık tazeyse kokmaz nuran yeterki taze olsun..birde dablumbaz iyiyse gerisi miss gibi zaten Gulumse[/QUOTE

aman nihat laf söylemesen olmaz yani yok bende davlumbaz garibanım ben sirke kaynatıyorumGulumse
Bul
sirenia yazdı:[quote=LeVrEkCi]balık tazeyse kokmaz nuran yeterki taze olsun..birde dablumbaz iyiyse gerisi miss gibi zaten Gulumse[/QUOTE

aman nihat laf söylemesen olmaz yani yok bende davlumbaz garibanım ben sirke kaynatıyorumGulumse

yaww biz bayat balık yermiyiz aşkolsun Siyirdimtaze tuttugum balık temizlenirkende pişerkende kokmaz onu demek istedim.
Bul
LeVrEkCi yazdı:[quote=sirenia]

yaww biz bayat balık yermiyiz aşkolsun Siyirdimtaze tuttugum balık temizlenirkende pişerkende kokmaz onu demek istedim.

GulumseGulumseGulumseGulumsebiliyorum takılıyorum bende hani bilmeyen vardır dedim paylaşayım dedim
Bul
evet kiremitte hahamsiiii,her yerde mükemmel olur bu da mutlaka öyle olacaktır nurancım.mutlaka denenecek.teşekkürler.eline sağlık.Alkis
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi