Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Terbiyeli Kalkan Tarifi
Kalkan balığının tavası dışında en favori olanı Terbiyeli kalkan'dır.Kırlangıç çorbası gibi kalkanda sebze türü malzemeleri ve terbiye dediğimiz sos türünü kaldıran ve çok yakışan bir balıktır.

MALZEMELER

1,5 Kg. Kalkan
1 Adet Soğan
1 Adet Havuç
1 Adet Defne yaprağı
2 Dal Maydanoz
1 Çay Fincanı Zeytinyağ
1 Çorba Kaşığı Un
1 Adet Kereviz
4 Adet Patates
1 Diş Sarımsak
Yeterince Tuz ve Karabiber
4 Yumurta Sarısı
1,5 Tane Limon

YAPILIŞ
Soğanı ayıklayıp ince ve yarım daire şeklinde doğrayın. Havucu kazıyıp uzunlamasına 2′ye bölerek yarım daire şeklinde doğrayalım.Tencereye zeytinyağı, havuç, soğanı koyup defne yaprağı atarak kavuralım. Un, ezilmiş sarımsak ve 5 bardak su koyarak karıştıralım. Doğranmış kereviz ve maydanoz ilave ederek 20 dk. kaynatalım.Birer kişilik parçalara ayrılmış balığı ve kuşbaşı doğranmış patatesleri tencereye koyarak tuz ve karabiber serperek kapağını örtmeden ağır ateşte 3 bardak suyu kalıncaya kadar pişirelim.Yemekten 5-10 dk. önce yumurta sarısı ve limon suyuyla terbiye yaparak ateşten indirilmiş balığa ekleyelim ve sıcak olarak servis yapalım.

Alıntı:Sofra yemek kitabı

AFİYET BAŞ ŞEKER OLSUNGulumse
Deniz derindir durulmaz,dostluk ebedidir unutulmaz….
Bul
kalkan balığını yakalasam sadece tavasını yaparım başka türlüsünü hayatta düşünmem ama bi sezon o kadar bol tutmuştum ki ızgarasını bugulamasını şişini her türlüsünü denemiştim,olmaz ama olurda birdaha olursa denerim.teşekkürler.Seerf
Bul
LeVrEkCi yazdı:kalkan balığını yakalasam sadece tavasını yaparım başka türlüsünü hayatta düşünmem ama bi sezon o kadar bol tutmuştum ki ızgarasını bugulamasını şişini her türlüsünü denemiştim,olmaz ama olurda birdaha olursa denerim.teşekkürler.Seerf

bende öyle tercih ediyordum ama cidden terbiyeli kalkan nefis bişi parmaklarını yersin dene derim canım zaten acıktımGulumse
Deniz derindir durulmaz,dostluk ebedidir unutulmaz….
Bul
teşekkürler nurancım.eline sağlık.Alkisbizim buralarda kalkan nerdeeeeee.Snifsinf
Bul
tesekkurler..Seerf
Yalcin a bende katiliiyorum
bizde de kalkan yokSnifsinf
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Birgün bir balıkçı arkadaşım bana deniz dibi kirliliğinden ve ağır metallerden en fazla kalkan balığı gibi dibe yapışık beslenen yassı balıkların etkilendiğini ve bu yüzden tercih etmediğini söylemişti. Biz buralarda Kalkan balığını pek bulamıyoruz ama sık olmamakla beraber dil balığını alıyoruz. Paylaşım için teşekkürlerAlkis
Bul
Bu aralar biz de bol, tarifi denemek lazım. Difrizdeki 3 kalkanı bu akşam boğduk, dolapta yok, tarifi denemek için balığa gitmek lazım.
Bul
Teşekkürler nuran tarif güzel ama kalkanı tezgahtan geçerken uzaktan81 el yakıyor mubarek.Hi
[Resim: attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300]
Bul
teşekkürler nuran kalkanı tezgahtabile göremiyorum.Alkis
Bul
Nuran hanım, bu yemek kayık güveçte yapılıp, ortaya osmanlı ocağı nda getirilecek ve tabaklara bölmeden içinden yenilecek, ooofff. Ama parmaklara lütfen dikkat kaza olmasın.

Hemen arşivime çıktısını aldım.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
[Resim: 24az5mo.gif]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Hamsili Ekmek(Annemin Tarifi) sirenia 7 2,254 02-12-2011, 17:39
Son Yorum: turna
  Anasonlu yengeç tarifi;kesinlikle hayır denilemez:) sirenia 7 2,959 22-10-2011, 23:56
Son Yorum: ufuktan26

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi