Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Katalan Üsulu Deniz Levreği
#1
Çok değerli arkadaşlarım;
Gene eşsiz bir tarifle geldim,bu aralar pek sık giremediğim için kendimi ve sizleri tariflerden mahrum bırakıyorum sanırım.GulumseLevrek soslara ve değişik pişirme metodlarına çok yakışan bir balık türü,bu yayınladığım tarifi bizzat denedim ve gerçekten güzel bir lezzetle karşılaştım.İspanyol mutfağından olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim.DOSTÇAKALINGulumse

Katalan Üsulu Deniz Levreği
Malzemeler
4 adet Deniz Levreği Filetosu
1 adet büyük boy soğan (yemeklik doğranmış)
1\2 bağ maydanoz (kabaca doğranmış)
3 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
3 adet domates (rendelenmiş)
2 çorba kaşığı Brandy
Tuz ve karabiber


YAPILIŞI
Levrekleri tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra içleri çiğ kalacak şekilde her iki tarafını zeytinyağında soteleyin ve üzerine Brandy’i dökerek alevlendirin.
Balıkları kenara alın ve aynı tavada soğanı ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kısık ateşte soteleyin.
Domatesleri ve maydanozun yarısını ilave ederek 10 dakika kısık ateşte domatesli karışımı pişirin.
Ardından balıkları ilave edin ve kalan maydanozu balıkların üzerine ilave edin.
Kapağı kapalı olarak 10 dakika daha sosla pişirin.

AFİYET BAŞ ŞEKER OLSUNAlkis
alıntı:herkessofraya.com


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
   
Deniz derindir durulmaz,dostluk ebedidir unutulmaz….
Bul
Cevapla
#2
nuran paylaşım için teşekkürler şimdi sofradan kalktım Alkis
Bul
Cevapla
#3
bucalıfikret yazdı:nuran paylaşım için teşekkürler şimdi sofradan kalktım Alkis

afiyet olsun dursun bir kenarda tarif gün gelir yaparsınGulumse
Deniz derindir durulmaz,dostluk ebedidir unutulmaz….
Bul
Cevapla
#4
Levrek ile ilgili bir çok tarif gördüm ama bu aklıma yattı Smile denenebilir.
Elinize sağlık Seerf
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
Cevapla
#5
eline sağlık nurancım hoş geldin uzun bir aradan sonra.her şey yolundadır umarım.karnımda çok aç tam zamnında oldu levrek.bir gün deneriz inşallah.
Bul
Cevapla
#6
MaVrUşGiL yazdı:Levrek ile ilgili bir çok tarif gördüm ama bu aklıma yattı Smile denenebilir.
Elinize sağlık Seerf

kesinlikle demeni tavsiye ederimGulumsebana güven lezzet mükemmelAlkis
Deniz derindir durulmaz,dostluk ebedidir unutulmaz….
Bul
Cevapla
#7
yycolak yazdı:eline sağlık nurancım hoş geldin uzun bir aradan sonra.her şey yolundadır umarım.karnımda çok aç tam zamnında oldu levrek.bir gün deneriz inşallah.

sağolasın yalçın ağbi,çok daha iyiyim allah şükür ama hala sorunlar pek çözülmedi biraz zamanGulumsevalla söyle yengeye hemen yapsın uzak olmasan ben pişirir yollardım sanaGulumse
Deniz derindir durulmaz,dostluk ebedidir unutulmaz….
Bul
Cevapla
#8
sirenia yazdı:sağolasın yalçın ağbi,çok daha iyiyim allah şükür ama hala sorunlar pek çözülmedi biraz zamanGulumsevalla söyle yengeye hemen yapsın uzak olmasan ben pişirir yollardım sanaGulumse
inşallah en kısa zamanda sorunlar çözülürde sende bizde rahatlarız.tekrar geçmiş olsun.
canım benim balıkla ilgili her konu beni ilgilendirir kılçıklarının ayıklanmasına kadar.yani kısaca yapılacaksa ben yaparım bu yemeğide .. Siyirdimhanım balığı hiç ellemez.Gulumse
Bul
Cevapla
#9
güzel olabilirde işin içinde brendi varsa ben yokum. yinede beğenip uygulayacak olanlara afiyet olsun...
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
Cevapla
#10
tarif süper kesin uygularım ben bunu tarif için teşekkürlerAlkis
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  buda portekiz usulü salçalı levrek sirenia 12 3,859 15-08-2008, 14:01
Son Yorum: sirenia

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi