17-11-2011, 19:27
Çok değerli arkadaşlarım;
Gene eşsiz bir tarifle geldim,bu aralar pek sık giremediğim için kendimi ve sizleri tariflerden mahrum bırakıyorum sanırım.
Levrek soslara ve değişik pişirme metodlarına çok yakışan bir balık türü,bu yayınladığım tarifi bizzat denedim ve gerçekten güzel bir lezzetle karşılaştım.İspanyol mutfağından olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim.DOSTÇAKALIN
Katalan Üsulu Deniz Levreği
Malzemeler
4 adet Deniz Levreği Filetosu
1 adet büyük boy soğan (yemeklik doğranmış)
1\2 bağ maydanoz (kabaca doğranmış)
3 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
3 adet domates (rendelenmiş)
2 çorba kaşığı Brandy
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI
Levrekleri tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra içleri çiğ kalacak şekilde her iki tarafını zeytinyağında soteleyin ve üzerine Brandy’i dökerek alevlendirin.
Balıkları kenara alın ve aynı tavada soğanı ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kısık ateşte soteleyin.
Domatesleri ve maydanozun yarısını ilave ederek 10 dakika kısık ateşte domatesli karışımı pişirin.
Ardından balıkları ilave edin ve kalan maydanozu balıkların üzerine ilave edin.
Kapağı kapalı olarak 10 dakika daha sosla pişirin.
AFİYET BAŞ ŞEKER OLSUN
alıntı:herkessofraya.com
Gene eşsiz bir tarifle geldim,bu aralar pek sık giremediğim için kendimi ve sizleri tariflerden mahrum bırakıyorum sanırım.


Katalan Üsulu Deniz Levreği
Malzemeler
4 adet Deniz Levreği Filetosu
1 adet büyük boy soğan (yemeklik doğranmış)
1\2 bağ maydanoz (kabaca doğranmış)
3 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
3 adet domates (rendelenmiş)
2 çorba kaşığı Brandy
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI
Levrekleri tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra içleri çiğ kalacak şekilde her iki tarafını zeytinyağında soteleyin ve üzerine Brandy’i dökerek alevlendirin.
Balıkları kenara alın ve aynı tavada soğanı ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kısık ateşte soteleyin.
Domatesleri ve maydanozun yarısını ilave ederek 10 dakika kısık ateşte domatesli karışımı pişirin.
Ardından balıkları ilave edin ve kalan maydanozu balıkların üzerine ilave edin.
Kapağı kapalı olarak 10 dakika daha sosla pişirin.
AFİYET BAŞ ŞEKER OLSUN

alıntı:herkessofraya.com
Deniz derindir durulmaz,dostluk ebedidir unutulmaz….