Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hamsili Omlet
Hamsinin bol olduğu dönemde çok sık yaptığım pişirmesi çok kolay ve çok lezzetli bir tarif vermek istedim.Bu mübarek balık neyin içine girse yada ne şekilde pişirilse pişirilsin lezzetini asla değiştirmiyor.Ben bu omlet tarifini görünce acaba mı dedim ve denedim sonra da vazgeçemedim...Yanına fasulye turşusu ve çay yemede yanında yatSmile)))))))))))))))(mısır ekmeğinide unutmamak lazım)Buyrun beyler şimdiden afiyet olsunAlkis

AlıntıConfusedofra yemek kitabı

Malzemeler
250 gr hamsi (kişi sayısına göre miktarları çoğaltabilirsiniz)
20 gr tereyağ
4 adet yumurta
2 adet havuç
100 gr dilim mantar
2 adet sivri biber
2 dal taze nane

Yapılışı

Hamsileri ayıklayıp temizleyin. Bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Havuçları soyup rendeleyin. Biberleri temizleyip ince doğrayın. Taze naneyi kıyın. Havuç,biberler ve taze naneyi bir kapta harmanlayın.Yumurtaları ayrı bir kasede bir çay kaşığı tuz ile iyice çırpın.Tereyağını tavada ısıtıp hamsileri kızartın.Sebzeleri ilave edip birkaç dakika kavurun.Çırpılmış yumurtaları ekleyin. Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin.Ocaktan alın. Dilimleyip maydanoz ve taze soğanla birlikte sıcak servis yapın.

AFİYET BAŞ ŞEKER OLSUNAlkis
Deniz derindir durulmaz,dostluk ebedidir unutulmaz….
Bul
tarif icin tesekkurler Nuran hanimSeerf
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Şahsen çok kısık ateşte tereyağında mezgiti kızartıp üstüne yumurta kırmışlığım ve bunu çok beğenmişliğim vardır Smile
Hamsi ile yumurta ikilisi başta pek garip görünsede yukarıdaki deneyimi yaşamış biri olarak derimki denemekte fayda var Smile teşekkürler Seerf.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
yumurta ve hamsi Baby
denemeden yorum yapamayacağım nurancım Gulumse
Bul
bu sabah tv de hamsinin şiş kebabını gördümm yaa bunada hayır diyememm olur eh yani bide yanında mısır unundan ekmek tatarca bizde (kalakay) denir oy oy oy Affet enfesssss
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
LeVrEkCi yazdı:yumurta ve hamsi Baby
denemeden yorum yapamayacağım nurancım Gulumse

sen hamsi kuşu bilirmisin nihat mutlaka bilirsin karadenizlisin çünkü onuda yumurta ile yaparlar kesinlike bir pazar üşenme dene bu omleti yok böyle bişi derimGulumse
Bul
nuran teşekkürler benim hanım tarifini aldı nezamandan beri hamsili pilav yapayım diyordu nasip senin hamsili omletmiş yarın akşam hanım yapacak teşekkürler.AlkisAlkisAlkisAlkis
Bul
pazar günü hamsi kebabını yapmışlardı denemek lazım demiştim.ama bu daha kolay galiba bunu bu hafta kesin yaparım.
Bul
su an almanyadayim hamsiyi nerden bulacam diye düsünüyorum baya canim cekti hafta sonu türkiyedeyim nasip olursa muhakkak yapilacak tesekkürler nuran hanim Alkis
Bul
bucalıfikret yazdı:nuran teşekkürler benim hanım tarifini aldı nezamandan beri hamsili pilav yapayım diyordu nasip senin hamsili omletmiş yarın akşam hanım yapacak teşekkürler.AlkisAlkisAlkisAlkis

FİKRET AĞBİ BANA SONUÇU BİLDİR MUTLAKA YENGEMİN ELLERİNE SAĞLIK ŞİMDİDEN DENESİN MUTLAKAAlkis
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Hamsili Ekmek(Annemin Tarifi) sirenia 7 2,248 02-12-2011, 17:39
Son Yorum: turna
  Annemin hamsili ekmeği sirenia 15 3,357 03-11-2011, 16:12
Son Yorum: Albatros-gr

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi