22-11-2011, 15:54
Hamsinin bol olduğu dönemde çok sık yaptığım pişirmesi çok kolay ve çok lezzetli bir tarif vermek istedim.Bu mübarek balık neyin içine girse yada ne şekilde pişirilse pişirilsin lezzetini asla değiştirmiyor.Ben bu omlet tarifini görünce acaba mı dedim ve denedim sonra da vazgeçemedim...Yanına fasulye turşusu ve çay yemede yanında yat
)))))))))))))))(mısır ekmeğinide unutmamak lazım)Buyrun beyler şimdiden afiyet olsun
Alıntı
ofra yemek kitabı
Malzemeler
250 gr hamsi (kişi sayısına göre miktarları çoğaltabilirsiniz)
20 gr tereyağ
4 adet yumurta
2 adet havuç
100 gr dilim mantar
2 adet sivri biber
2 dal taze nane
Yapılışı
Hamsileri ayıklayıp temizleyin. Bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Havuçları soyup rendeleyin. Biberleri temizleyip ince doğrayın. Taze naneyi kıyın. Havuç,biberler ve taze naneyi bir kapta harmanlayın.Yumurtaları ayrı bir kasede bir çay kaşığı tuz ile iyice çırpın.Tereyağını tavada ısıtıp hamsileri kızartın.Sebzeleri ilave edip birkaç dakika kavurun.Çırpılmış yumurtaları ekleyin. Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin.Ocaktan alın. Dilimleyip maydanoz ve taze soğanla birlikte sıcak servis yapın.
AFİYET BAŞ ŞEKER OLSUN


Alıntı

Malzemeler
250 gr hamsi (kişi sayısına göre miktarları çoğaltabilirsiniz)
20 gr tereyağ
4 adet yumurta
2 adet havuç
100 gr dilim mantar
2 adet sivri biber
2 dal taze nane
Yapılışı
Hamsileri ayıklayıp temizleyin. Bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Havuçları soyup rendeleyin. Biberleri temizleyip ince doğrayın. Taze naneyi kıyın. Havuç,biberler ve taze naneyi bir kapta harmanlayın.Yumurtaları ayrı bir kasede bir çay kaşığı tuz ile iyice çırpın.Tereyağını tavada ısıtıp hamsileri kızartın.Sebzeleri ilave edip birkaç dakika kavurun.Çırpılmış yumurtaları ekleyin. Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin.Ocaktan alın. Dilimleyip maydanoz ve taze soğanla birlikte sıcak servis yapın.
AFİYET BAŞ ŞEKER OLSUN

Deniz derindir durulmaz,dostluk ebedidir unutulmaz….