Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Defne Yaprağı Tutmak YASAKLANSIN mı ?
Bence yasaklansın, hemde en ağır cezalardan verilsin tutanlara.Geçen gün balıkçıda gördüm 5-6 cm den büyük değillerdi ve kasa kasa satışa sunulmuştu. İçim parçalandı, acıdım hayvanlara.Lütfen bu balık bizim en değerli cinsimiz Lütfen avlamayın bırakın büyüsün, Çinekop,Sarıkanat Lüfer olsun, ozaman ticari değeri daha fazla, lezzeti daha güzel oluyor. Neden bu yavruları yakalıyoruzki.Yasak kapsamına girip girmediğini bilmiyorum, ama girmiyorsa alınmasını sağlamak için bişiler yapmak gerek diye düşünüyorum.Ben 1 tane yakaladığım zaman onu yavaşca oltadan çıkarıp , severek denize geri yolluyorum, ve çok mutlu oluyorum. Adama denize at dediğimde nerdeyse dayak yiyordum.

Ayıp beyler Ayıp. Lütfen çinekop olmamış bu balıkları büyümesi için denize geri gönderelim. Satanları uyaralım.( En azından asla satın almayalım ) Böylelikle, belki yetkililer bunların avlanmasını yasaklarlar.
Diğer tüm balıklar içindde geçerli. Ama en büyük katliğam defne yaprağında oluyor gördüğüm kadarıyla.
Bul
mrs303 yazdı:Bence yasaklansın, hemde en ağır cezalardan verilsin tutanlara.Geçen gün balıkçıda gördüm 5-6 cm den büyük değillerdi ve kasa kasa satışa sunulmuştu. İçim parçalandı, acıdım hayvanlara.Lütfen bu balık bizim en değerli cinsimiz Lütfen avlamayın bırakın büyüsün, Çinekop,Sarıkanat Lüfer olsun, ozaman ticari değeri daha fazla, lezzeti daha güzel oluyor. Neden bu yavruları yakalıyoruzki.Yasak kapsamına girip girmediğini bilmiyorum, ama girmiyorsa alınmasını sağlamak için bişiler yapmak gerek diye düşünüyorum.Ben 1 tane yakaladığım zaman onu yavaşca oltadan çıkarıp , severek denize geri yolluyorum, ve çok mutlu oluyorum. Adama denize at dediğimde nerdeyse dayak yiyordum.

Ayıp beyler Ayıp. Lütfen çinekop olmamış bu balıkları büyümesi için denize geri gönderelim. Satanları uyaralım.( En azından asla satın almayalım ) Böylelikle, belki yetkililer bunların avlanmasını yasaklarlar.
Diğer tüm balıklar içindde geçerli. Ama en büyük katliğam defne yaprağında oluyor gördüğüm kadarıyla.

EVET arkadaşlar bende desteklıyorum tutulmasın ve satılmasınkı kimsede almadımı sonuçta yakalanmıyacaktır.
Bul
Evet,Sadece defne yaprağını değil,standart dışı tüm balıkları almayalım.Alanları ve satanları uyaralım.Yasaklamaya gelince,Denetleyemeyeceğın yasağı koymanında bir anlamı yoktur.Eşkina yasağındaki gibi her tadafta delinip kalbura dönmüş bir yasak ta,yasak değildir...
Bul
kesinlikle yasaklanması lazım
Bul
Hem tutulması ve satılması yasak olması lazım.Birde halkımız bu balıkları almazsa talep olmadığından tutulmazda arkadaşlar .
BİRDE arkadaşlar ince palamutu tutmasını yasaklamamız lazım bence.
Bul
Bence de belli standartlar dışında balık tutulmasını yasaklamak lazım.Afala nın dediği gibi ince palamut,defne yaprağı eşkina v.b. kaldırılsın abi kimse almasın bak balıkçı tutuyomu o zaman ağını bile suya sürmez o zaman.Konu hakkındaki hassasiyetten dolayı yorum yazan abilerime teşekkürler.

saygılar
Bul
çatalca 84 yazdı:Bence de belli standartlar dışında balık tutulmasını yasaklamak lazım.Afala nın dediği gibi ince palamut,defne yaprağı eşkina v.b. kaldırılsın abi kimse almasın bak balıkçı tutuyomu o zaman ağını bile suya sürmez o zaman.Konu hakkındaki hassasiyetten dolayı yorum yazan abilerime teşekkürler.

saygılar

Arkadaşlar bu konu hepimizi ilgilendirıyor yakında cocuklarımıza anca resimlerde göstercez galiba balıkları .Biz orkınosları gördük marmarada,suan gösteremıyoruz yakında istavrıt balıklarıda sandıklara sıra ile dizilecek bu gidişle ....Mad
Bul
bu konuda pazar günü benim başıma ne geldi anlatayım

Eşimle beraber kartal balıkçı pazarındayız hamsi alıyoruz genelde kucukyalı sabit pazardaki balıkçıyı tercih ederiz ama bugün kısmet böyleymiş yan tezgahta aynen dediğiniz gibi defne yaprakları ufacık içim acıdı eşime gösterdim kutsal bu çinelopa benzemiyor dedi bende değil dedim o sırada bir kişi balıktanalmak istedi bende kibarca beyefendi bunları almayın çinekop deil bunlar dedim sağolsun kibar bir beymiş cevap vermedi ama tezgahtakilerden zor kurtuldum gözleriyle her türlü küfürü ettiler bir daha kartal balıkçı pazarından balık almayacağım bu böyle biline

ayrıca bu kadarcık balık bulunan hiçbir tezgahada yanaşmayacağım bireyselde olsa mücadelemizi sürdürelim arkadaşlar çok haklısınız yasaklansın
Bul
herkez senin gibi düşünse yapsa kutsal zaten bazı seyler kendiliyinden cözülecek:0521:
Bul
ağların gözleri maalesef küçük adam hamsi ağıyla giriyor çeviriyor. böyle oluncada defneler kısaca herşey torun içinde kalıyor. ondan sonrada bu balığı denize döksede fayda etmiyor balık zaten darbelenmiş oluyor. önemli olan ne tutacağını bilmek ne yapacağına karar vermek.

sevgiler.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Defne yaprakları balıkoltası 29 3,685 09-09-2007, 16:22
Son Yorum: ALTAYLI
  'Barajlardaki balıkların avlanması yasaklansın' LeVrEkCi 2 1,397 05-08-2007, 09:49
Son Yorum: Avcı Altan
  1 YIL BALIK TUTMAK YASAKLANSIN mrs303 16 3,329 05-04-2007, 10:12
Son Yorum: tatarozkan

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi