21-12-2005, 14:27
Malzemeler............ :
1 Kg.Kırlangıç Balığı veya diğer çorbalık balıklar,
2 Adet orta boy patates,
2 Adet orta boy kuru soğan,
2 Adet havuç,
1 Adet saplı kereviz,
1 Demet maydanoz,
1 Baş sarımsak,
4 Adet defne yaprağı,
1 Adet yumurta,
1 Adet limon,
Yağ,un,tuz,karabiber ve kırmızı pul biber.
TARİF............ :
Balığın iç organları temizlenir. Patates, havuç, kereviz, soğan ve sarımsağın kabukları soyulur. Balık ve bütün sebzeler suyla yıkandıktan sonra ;
Balık,patates,havuç,kereviz,demet maydanoz,yapraklı kereviz sapı ve defne yaprakları bütün olarak,soğanlar ikiye bölünmüş olarak bir tencereye konup malzemenin üstüne çıkıncaya kadar su ilave edilip kuvvetli ateşte pişirilir(45 dak.patates ve havuçlar pişinceye kadar).
Pişirilen malzeme tencereden çıkarılır.Çorba suyu ince tel süzgeçten geçirilerek başka bir tencereye süzülür.Soğan,maydanoz,defne yaprağı ve kereviz sapı atılır. Patates,havuç,kereviz ve sarımsak dişleri çatalla ezilerek püre haline getirilir. Balığın derisi ve kılçıkları alınıp eti didilerek ufak parçacıklara ayrılır.
Hazırlanan balık eti ve püre pişirilmiş çorba suyuna katılıp hafif ateşte karıştırılarak kaynatılırken içine dört tutam tuz, biraz karabiber,kırmızı pul biber ve 2 çorba kaşığı tereyağ ilave edilir. Diğer tarafta,1 kase un'a akıcı hale gelene kadar su ilave edilerek hazırlanan boza kıvamındaki mayi yavaş yavaş çorba suyuna ilave edilir.Bu işlem sırasında hamur topak olmaması için çorba devamlı karıştırılmalıdır. Unun pişmesi için bir müddet daha kaynatılmalı ve 1 yumurta sarısı ile 1 adet limon suyu çırpımından hazırlanan terbiye,kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş ilave edilip,çorba ateşten indirilir. Afiyet olsun.
1 Kg.Kırlangıç Balığı veya diğer çorbalık balıklar,
2 Adet orta boy patates,
2 Adet orta boy kuru soğan,
2 Adet havuç,
1 Adet saplı kereviz,
1 Demet maydanoz,
1 Baş sarımsak,
4 Adet defne yaprağı,
1 Adet yumurta,
1 Adet limon,
Yağ,un,tuz,karabiber ve kırmızı pul biber.
TARİF............ :
Balığın iç organları temizlenir. Patates, havuç, kereviz, soğan ve sarımsağın kabukları soyulur. Balık ve bütün sebzeler suyla yıkandıktan sonra ;
Balık,patates,havuç,kereviz,demet maydanoz,yapraklı kereviz sapı ve defne yaprakları bütün olarak,soğanlar ikiye bölünmüş olarak bir tencereye konup malzemenin üstüne çıkıncaya kadar su ilave edilip kuvvetli ateşte pişirilir(45 dak.patates ve havuçlar pişinceye kadar).
Pişirilen malzeme tencereden çıkarılır.Çorba suyu ince tel süzgeçten geçirilerek başka bir tencereye süzülür.Soğan,maydanoz,defne yaprağı ve kereviz sapı atılır. Patates,havuç,kereviz ve sarımsak dişleri çatalla ezilerek püre haline getirilir. Balığın derisi ve kılçıkları alınıp eti didilerek ufak parçacıklara ayrılır.
Hazırlanan balık eti ve püre pişirilmiş çorba suyuna katılıp hafif ateşte karıştırılarak kaynatılırken içine dört tutam tuz, biraz karabiber,kırmızı pul biber ve 2 çorba kaşığı tereyağ ilave edilir. Diğer tarafta,1 kase un'a akıcı hale gelene kadar su ilave edilerek hazırlanan boza kıvamındaki mayi yavaş yavaş çorba suyuna ilave edilir.Bu işlem sırasında hamur topak olmaması için çorba devamlı karıştırılmalıdır. Unun pişmesi için bir müddet daha kaynatılmalı ve 1 yumurta sarısı ile 1 adet limon suyu çırpımından hazırlanan terbiye,kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş ilave edilip,çorba ateşten indirilir. Afiyet olsun.