Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
tuzladan sarpa...
geçen gün tacit ağbi saim ağbi ve ben balığa gidelim dedik.hava çok güzel ve balık tutmaya uygun bir hava vardı.hedefimiz karagöz yakalamak birkaç parça balıktan sonra süpriz balık geldi.bizim buralarda yerel ismi SARPA harika bir taş balığı tutmasıda çok zevklidir.saim ağbinin oltasına rasgeldi.eskiden 4-5 kg.olanlarını yakalıyorduk uzun zamandır hiç tutulmamıştı inşallah bollaşırda yine bu balığı zevle tutarız.saim ağbi sevinçten balığı öpmeyi ihmal etmedi.herkeze rasgelsin.not.balık tekrar büyünce tutulmak üzere suya bırakıldı.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

HERKEZİN OLTASINA GÖNLÜNDEKİ EN BÜYÜK BALIK GELSİN RASTGELSİN....
Bul
son senelerede enteresan şekilde kaybolan balıklar çıkmaya başladı kaya abi,ereğlide bu sene hemen hemen herkes bi sinarit tuttu,çaparilere kolyoz uskumru gelmeye başladı,dev kofanalar tutuldu,inşallah böyle devam eder.
Bul
Kaya abim öncelikle tebrikler Smile Tuzlada böyle balıkların çıkması sevindirici...Tutulan balık İskatari'dir,sarpa ise farklı bir balık...İskatari gücenebilir sarpa demenize Smile Sert kafa atışları ile gelen bir balıktır,genellikle sabah erken ve akşam gün batımı zamanlarında güzel av verir.Gittiğiniz mera güzel bir yer olmalı,o yeri kaybetmeyin ve beyaz yem (sübye,sülünez)ile av deneyin,daha iyileri oltanıza gelecektir.Avlarınızda bol şanslar...Selamlar...
[SIZE="4"][COLOR="Red"]
*** İÇERİM GAZOZU , YAKALARIM SARGOZU ***
[/SIZE]

Bul
elinize sağlık kayacım.o balığı pek sarpaya benzetemedim ama yöresel isimler farlı olabilir galiba.güzel avcılık olmuş.değişik balıkların gelmesi memnun edici bir olay.keşke biraz daha dikkatli olsa yetkililerde her yer balık dolsa.ekibe hürmetler.afiyetle kardeşim.Alkis
Bul
Foto net değil tam anlaşılmıyor benim tahminim SARGOS. O da bir tür karagöz .Sarpa aşağıdaki balık :

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Tebrikler KAYA abi ellerine saglik ...Denizlerimizdeki baliklarin kiymetini bilsek herkes yeteri kadar hassas olsa neler cikacak neler...
Bul
Lakerda yazdı:Foto net değil tam anlaşılmıyor benim tahminim SARGOS. O da bir tür karagöz .Sarpa aşağıdaki balık :

Mehmet abim yakalanan balık İskatari'dir.Birebir fotoğrafı budur.

[Resim: cantharus.jpg]

Sargoz bu fotoğraftaki gibi olur...Benim ihtisas alanıma giriyor birazcık Big Grin

[Resim: sargus.jpg]
[SIZE="4"][COLOR="Red"]
[/SIZE]

Bul
Kardeşim öncelikle tebrikler. 2 Mehmet te doğru tespitte bulunmuşlar. Halk arasındaki adı sivri burundurAlkis Bizim buralarda oldukça boldur. Üstelik Sarpa olmaması daha iyi çünkü Sarpa lezzet eğerisi çok aşağılarda olan bir balık türümüzdür. Afiyele ve bereketle. Ayrıca arayı fazla açma artık76
Bul
Sargoz35 yazdı:
Mehmet abim yakalanan balık İskatari'dir.Birebir fotoğrafı budur.

[Resim: cantharus.jpg]

Sargoz bu fotoğraftaki gibi olur...Benim ihtisas alanıma giriyor birazcık Big Grin

[Resim: sargus.jpg]

Boynumuz kıldan ince, 76 iskatari belki oltamıza denk gelmiştir bugüne kadar ama ihtisas alanımıza girmediğinden sargos diye livarımıza atmışızdır.Yine denk gelse yine anlayamam.İskatarinin belirgin özelliklerini bilmiyorum.Adını da forumumuz sayesinde duydum.Zaman zaman senin avlarında iskatariden bahsettiğin oluyordu ama sizin yöreye has; grekçe bir balık adı olduğunu zannediyordum.Senin fotolar net,Kaya'nın fotosunda detay belli olmuyor; o yüzden yanılmış olabilirim kaptan..
Bul
Lakerda yazdı:Boynumuz kıldan ince, 76 iskatari belki oltamıza denk gelmiştir bugüne kadar ama ihtisas alanımıza girmediğinden sargos diye livarımıza atmışızdır.Yine denk gelse yine anlayamam.İskatarinin belirgin özelliklerini bilmiyorum.Adını da forumumuz sayesinde duydum.Zaman zaman senin avlarında iskatariden bahsettiğin oluyordu ama sizin yöreye has; grekçe bir balık adı olduğunu zannediyordum.Senin fotolar net,Kaya'nın fotosunda detay belli olmuyor; o yüzden yanılmış olabilirim kaptan..
[Resim: dscf0677v.jpg]

Mehmet abim iskatari meralarınızda sıkça çıkmayan bir balıksa bilmemeniz doğaldır.Ben özelliklerine göre şöyle sıralayım isterseniz;
1- Karagöz balığı fotoğrafta görüldüğü gibi solungaç üstü ve kuyruk başlangıcında siyahlık bulunan bir balık en belirgin özelliği budur.
2-İskatarinin en belirgin özelliği gövdesinde bulunan boyuna doğru belirgin bir çizgi ve siyah bir kuyruk.İlk yakalandığında gümüş ve mavimsi rengi zaman geçtikçe kararır ve fotoğraftaki rengi alır.Kaya abinin yüklediği ikinci fotoğrafa bakarak daha iyi anlayabiliriz.
3- Sargoz balığının kuyruk ucu siyahtır.Gövdesinde belli belirsiz olan enine siyah çizgiler mevcuttur.Renk parlaktır.

Bu bilgiler bir daha ki yakalayacağınız balığın modelini Big Grin belirlemeye faydalı olacaktır umarım...Selamlar.
[SIZE="4"][COLOR="Red"]
[/SIZE]

Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi