Yorumları: 1,270
Konuları: 189
[SIZE="4"][COLOR="Red"]Yukardaki bilgilere göre Domates Anadoluya gelmeden evvel yemeklerimizi ne ile pişiyorduk?
Peki Ya MISIR bitkisi karadenizde yok! iken Bizim UŞAKLAR! ne ekmeği yapıyordu?.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE="4"]Evet görüldüğü gibi Patates neyse nede Tütün icin VENEDİKLİLERDEN şimdi daha cok nefret ediyorum Ya siz?[/SIZE]
Yorumları: 5,885
Konuları: 137
RAUF abicim yararlı paylaşımın için teşekkürler...
Domatesin hala sarı şekilde olanı mevcut fakat herkez tarafından bilinmiyor ve oldukçada pahalı her sebzenin meyvenin bir hikayesi var ilginç rokfor peyniri bir çoban tarafından bulunmuş çoban dagda ekmek peynir yerken magarada peyniri unutmuş aradan uzun bir zaman geçmiş tekrar o magaraya grmiş uuttugu peyniri bulmuş yemiş bakmış mükemmel bir tat o günden sonra rokfor peynirini bulmuş...
Yorumları: 2,599
Konuları: 2
Rauf bey kardeşim paylaşımın için çok,çok teşekkür ederim.

Yorumları: 16,360
Konuları: 492
üstadım çok teşekkürler bilgi ve paylaşım için ..

*
Erden tuna 1963 YALOVA
YA SEV YA TERKET
Yorumları: 1,618
Konuları: 37
Rauf abi çok güzel bilgiler, paylaşım için çok teşekkürler, domatesin kırmızısı, sarısı, siyahı hobi olarak bahçede çok yetiştirdim.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
Yorumları: 2,401
Konuları: 20
rauf ağbi güzel paylaşımlar için ellerine sağlık teşekkürler.
ahmet ersoy 1957 Kadıköy-İstanbul
Yorumları: 25,969
Konuları: 290
bilgiler icin tesekkurler Rauf abi
[SIGPIC][/SIGPIC]
[SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret
[/SIZE]
Yorumları: 1,270
Konuları: 189
[SIZE="5"][COLOR="Blue"]Sevgili dostlarım aslında bu konu icinde dikkatinizi MISIR ve DOMATES icin cekmek istemiştim.Mısırın ana vatanı güney amerika olduğuna göre! bizim Karadenizli Vatandaşlarımızın en önemli besin kaynağından yani mısırdan yoksun olmaları dolayısıyla Mısır bu yöremizde olmadığına göre! Acaba Bu yöremizdeki insanlarımız mısırın yerine neyi tüketiyorlardı?.
Aynı soruyu DOMATES yani Osmanlı türkcesindeki(Frenk patlıcanı) adıyla anadoluya gelmeden evvel o güzelim osmanlı mutfağı yemeklerindeki domatesin yerine ne kullanıyorlardı yada Bu bitki gelmeden evvel bizim Osmanlı mutfağının yerinde yeller mi esiyordu?[/COLOR][/SIZE]
[SIZE="5"][COLOR="Blue"]Öyle ya bunların hepsi Amerika bulunduktan sonra bir şekilde Anadoluya gelmişler.Bu bağlamda Babamdan dinlediğim bir anımıda Aktarayım.
Babam kulelide okurken Tarih dersinde Tarih öğretmeni anlattığı konunun bir yerinde SanırımKaptanı derya Barbaros hayrettin Paşa Bir gün Padişah Sultan Süleyman Huzurunda aynen şunu demiş (Devletlum Portekizli bir Kefere Batuda bir Kıta olduğunu söyler İzin Ferman buyurursanız Varıp Dini İslamı Orayada götürelim) Sultan süleymanın cevabı ( Topraklarımız yeterlidir İstemez Paşa) Diyeceğim odurki demekki Sultan süleyman bile bu meyveleri tatmamış
[/COLOR][/SIZE]
Yorumları: 3,046
Konuları: 26
Yorumları: 20,389
Konuları: 290
emeğine sağlık rauf abicim.domatessiz bir hayatı merak ettim bende.

hele mısır gerçekten bizim uşaklar ne yiyorlardı acaba.ama tütün.işte venediklilerin anadolu insanına en büyük kötülük.keşke getirmeselerdide insanlık bu meretle hiç tanışmasaydı.