Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elmal turta
ELMALI TURTA
Ilık Tarçınlı elmalı tart, ılık vanilya sosu, bir top dondurma ile
Kullanılan Malzemeler (12 Porsiyonluk)
Hamuru için:

250 gr un
1 çay kaşığı kabartma tozu
125 gr tereyağı
2 yemek k şeker
2 adet yumurta
1-2 yemek k süt
3 kg Elma
20 Gr Toz Tarçın
½ adet limon kabuğu rendesi
50 gr tereyağı

Hazırlanışı: Kalıbı yağlayıp altına yağlı kağıt koy. Kağıdı yağla ve hafifçe un serp. Unu ele, tereyağını içine yoğur. Şekeri ve 1 yumurtayı ekle. Bir buçuk yemek kaşığı sütü ekle. Pasta spatulası ile karıştır. Unlu bir alana koyup yoğur. Hamurun 3te ikisini iki yağlı kağıt arasında aç. Kalıba yerleştir. Geri kalan hamuru üstü için aç. 20 dakika dolapta dinlendir. Fırını 180 dereceye getir. Yumurtayı hamurun üstüne sür. Limon Kabuğu Rende 1/2 Ad Süt 100 Ml Elmaların kabuğu soyulup rendelenir, daha sonra toz tarçınla karıştırılır. Elmalar sulandıktan sonra suyu sıkılır.Toz şeker eklenir Kalıba döşenmiş hamurun içine harç düzgün şekilde döşenir. Rende limon kabuğu serpiştirilir. Tereyağı, küçük parçalar halinde ilave edilir. Geri kalan hamur, elma harcının üzerine kenarları birleşecek şekilde yayılır. ve çatal ile dekore edilir. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 50 dk pişirilir. Eşit 12 parçaya bölünür. Vanilyalı sosla servis edilir. Püf Noktası Elma rendesi yerine elma dilimleri kullanılmaz! Hamur 3 dakikadan fazla yoğrulmaz.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Ellerine,emeğine sağlık MuratAlkis
Bornova - izmir
Bul
görür görmez olsada yesek dedim teşekkürler murat Gulumse
Bul
aşçımısın sen kardeşim adamı hasta etmeBoboWink
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
bu ne be muratcım gece vakti.
eline sağlık.artık antalyaya gelmek şart oldu,ilk fırsatta.Wink
Bul
murat eline sağlık görüntüsü yeter.AlkisAlkis
Bul
YaKaMoZ yazdı:ELMALI TURTA
Ilık Tarçınlı elmalı tart, ılık vanilya sosu, bir top dondurma ile
Kullanılan Malzemeler (12 Porsiyonluk)
Hamuru için:

250 gr un
1 çay kaşığı kabartma tozu
125 gr tereyağı
2 yemek k şeker
2 adet yumurta
1-2 yemek k süt
3 kg Elma
20 Gr Toz Tarçın
½ adet limon kabuğu rendesi
50 gr tereyağı

Hazırlanışı: Kalıbı yağlayıp altına yağlı kağıt koy. Kağıdı yağla ve hafifçe un serp. Unu ele, tereyağını içine yoğur. Şekeri ve 1 yumurtayı ekle. Bir buçuk yemek kaşığı sütü ekle. Pasta spatulası ile karıştır. Unlu bir alana koyup yoğur. Hamurun 3te ikisini iki yağlı kağıt arasında aç. Kalıba yerleştir. Geri kalan hamuru üstü için aç. 20 dakika dolapta dinlendir. Fırını 180 dereceye getir. Yumurtayı hamurun üstüne sür. Limon Kabuğu Rende 1/2 Ad Süt 100 Ml Elmaların kabuğu soyulup rendelenir, daha sonra toz tarçınla karıştırılır. Elmalar sulandıktan sonra suyu sıkılır.Toz şeker eklenir Kalıba döşenmiş hamurun içine harç düzgün şekilde döşenir. Rende limon kabuğu serpiştirilir. Tereyağı, küçük parçalar halinde ilave edilir. Geri kalan hamur, elma harcının üzerine kenarları birleşecek şekilde yayılır. ve çatal ile dekore edilir. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 50 dk pişirilir. Eşit 12 parçaya bölünür. Vanilyalı sosla servis edilir. Püf Noktası Elma rendesi yerine elma dilimleri kullanılmaz! Hamur 3 dakikadan fazla yoğrulmaz.

Muratçığım eline emeğine sağlık.Fakat bu (TURTA) kelimesini duydummu oldum olası çocukluğuma dönerim ve aklıma ilk gelen Tom Miks Teksaz gibi o zamanlar okuduğumuz bizlere yasak kitaplardır.Bu gün o büyüklerimizin ne kadar yanlış yaptıklarını anlıyorum.Çünkü kitap isterse en kötü yayını yapsın kitap okumak kadar güzel bir şey yoktur diye düşünenlerdenim.O kötü neşriyattan dahi insanların alacağı güzel bilgiler vardır diyorum veya düşünüyorum.
Bul
orhanekmekci yazdı:Ellerine,emeğine sağlık MuratAlkis
Teşekkürler ORHAN abi...
LeVrEkCi yazdı:görür görmez olsada yesek dedim teşekkürler murat Gulumse
Rica ederim NİHAT abi...
araphüso26 yazdı:aşçımısın sen kardeşim adamı hasta etmeBoboWink
HappyHappyHappy
yycolak yazdı:bu ne be muratcım gece vakti.
eline sağlık.artık antalyaya gelmek şart oldu,ilk fırsatta.Wink
Abicim her zaman beklerim ama diger gelen abilerim gib geleceksen gelme...Happy
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi