ELMALI TURTA
Ilık Tarçınlı elmalı tart, ılık vanilya sosu, bir top dondurma ile
Kullanılan Malzemeler (12 Porsiyonluk)
Hamuru için:
250 gr un
1 çay kaşığı kabartma tozu
125 gr tereyağı
2 yemek k şeker
2 adet yumurta
1-2 yemek k süt
3 kg Elma
20 Gr Toz Tarçın
½ adet limon kabuğu rendesi
50 gr tereyağı
Hazırlanışı: Kalıbı yağlayıp altına yağlı kağıt koy. Kağıdı yağla ve hafifçe un serp. Unu ele, tereyağını içine yoğur. Şekeri ve 1 yumurtayı ekle. Bir buçuk yemek kaşığı sütü ekle. Pasta spatulası ile karıştır. Unlu bir alana koyup yoğur. Hamurun 3te ikisini iki yağlı kağıt arasında aç. Kalıba yerleştir. Geri kalan hamuru üstü için aç. 20 dakika dolapta dinlendir. Fırını 180 dereceye getir. Yumurtayı hamurun üstüne sür. Limon Kabuğu Rende 1/2 Ad Süt 100 Ml Elmaların kabuğu soyulup rendelenir, daha sonra toz tarçınla karıştırılır. Elmalar sulandıktan sonra suyu sıkılır.Toz şeker eklenir Kalıba döşenmiş hamurun içine harç düzgün şekilde döşenir. Rende limon kabuğu serpiştirilir. Tereyağı, küçük parçalar halinde ilave edilir. Geri kalan hamur, elma harcının üzerine kenarları birleşecek şekilde yayılır. ve çatal ile dekore edilir. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 50 dk pişirilir. Eşit 12 parçaya bölünür. Vanilyalı sosla servis edilir. Püf Noktası Elma rendesi yerine elma dilimleri kullanılmaz! Hamur 3 dakikadan fazla yoğrulmaz.
Ilık Tarçınlı elmalı tart, ılık vanilya sosu, bir top dondurma ile
Kullanılan Malzemeler (12 Porsiyonluk)
Hamuru için:
250 gr un
1 çay kaşığı kabartma tozu
125 gr tereyağı
2 yemek k şeker
2 adet yumurta
1-2 yemek k süt
3 kg Elma
20 Gr Toz Tarçın
½ adet limon kabuğu rendesi
50 gr tereyağı
Hazırlanışı: Kalıbı yağlayıp altına yağlı kağıt koy. Kağıdı yağla ve hafifçe un serp. Unu ele, tereyağını içine yoğur. Şekeri ve 1 yumurtayı ekle. Bir buçuk yemek kaşığı sütü ekle. Pasta spatulası ile karıştır. Unlu bir alana koyup yoğur. Hamurun 3te ikisini iki yağlı kağıt arasında aç. Kalıba yerleştir. Geri kalan hamuru üstü için aç. 20 dakika dolapta dinlendir. Fırını 180 dereceye getir. Yumurtayı hamurun üstüne sür. Limon Kabuğu Rende 1/2 Ad Süt 100 Ml Elmaların kabuğu soyulup rendelenir, daha sonra toz tarçınla karıştırılır. Elmalar sulandıktan sonra suyu sıkılır.Toz şeker eklenir Kalıba döşenmiş hamurun içine harç düzgün şekilde döşenir. Rende limon kabuğu serpiştirilir. Tereyağı, küçük parçalar halinde ilave edilir. Geri kalan hamur, elma harcının üzerine kenarları birleşecek şekilde yayılır. ve çatal ile dekore edilir. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 50 dk pişirilir. Eşit 12 parçaya bölünür. Vanilyalı sosla servis edilir. Püf Noktası Elma rendesi yerine elma dilimleri kullanılmaz! Hamur 3 dakikadan fazla yoğrulmaz.