09-04-2012, 17:22
BİFTEKLİ SALATA
Mantar ve biberde sote biftek dilimleri ve soya filizli Akdeniz yeşillikleri
Kullanılan Malzemeler :
50 gr maskolin Yeşillikleri
100 gr Marul (İceberg)
70 gr mantar
1 diş sarımsak
50 gr kuru soğan ( ¼ adet)
100 gr bonfile
20 ml ayçiçeği yağı
30 gr et suyu( 1 sos kepçesi)
50 Gr Tane Mısır
20 Gr Biber Dolmalık (Kırmızı+sarı+Yeşil)
10 Gr Soya Filizi
2 adet grisini
5 gr maydanoz yağı
5gr vinegred sos
10 gr taze otlar(dere otu maydanoz ,taze soğan ,salatalık kabuğu ,nane)
Hazırlanışı: ayçiçeği yağı tavada ısınınca sarımsak eklenir, sonra bonfile dilimleri eklenip karıştırılır, içine bütün parçalar halinde soğan ve mantarlar eklenir. Soğanlar ölünce, et suyu ilave edilir ve tuz karabiber ile baharatlanır. Üzerine 1 yemek kaşığı krema eklenir, sos ete yedirildikten sonra taze otlar ve maydanoz yağı ile harmanlanmış yeşilliklerin üstüne serpilir. Soğan şerit halinde doğranır ve etin üzerine konur. Soyafilizi, renkli biberler eklenir. Tane mısır eklenir ve servis edilir.
Mantar ve biberde sote biftek dilimleri ve soya filizli Akdeniz yeşillikleri
Kullanılan Malzemeler :
50 gr maskolin Yeşillikleri
100 gr Marul (İceberg)
70 gr mantar
1 diş sarımsak
50 gr kuru soğan ( ¼ adet)
100 gr bonfile
20 ml ayçiçeği yağı
30 gr et suyu( 1 sos kepçesi)
50 Gr Tane Mısır
20 Gr Biber Dolmalık (Kırmızı+sarı+Yeşil)
10 Gr Soya Filizi
2 adet grisini
5 gr maydanoz yağı
5gr vinegred sos
10 gr taze otlar(dere otu maydanoz ,taze soğan ,salatalık kabuğu ,nane)
Hazırlanışı: ayçiçeği yağı tavada ısınınca sarımsak eklenir, sonra bonfile dilimleri eklenip karıştırılır, içine bütün parçalar halinde soğan ve mantarlar eklenir. Soğanlar ölünce, et suyu ilave edilir ve tuz karabiber ile baharatlanır. Üzerine 1 yemek kaşığı krema eklenir, sos ete yedirildikten sonra taze otlar ve maydanoz yağı ile harmanlanmış yeşilliklerin üstüne serpilir. Soğan şerit halinde doğranır ve etin üzerine konur. Soyafilizi, renkli biberler eklenir. Tane mısır eklenir ve servis edilir.