14-04-2012, 15:46
PENNE ARRABİATA
Acı domates soslu kalem makarna
Kullanılan Malzemeler:
200 Gr Haşlanmış Penne Makarna
200 Gr Domates Sos
10 Gr kırmızı Meksika biberi
1 diş sarımsak (2gr)
1/10 Adet Taze Fesleğen (4 yaprak)
1 sos kepçe sebze suyu(30gr)
2 gr sıvı yağ
Hazırlanışı: domates sos tavada ısıtılır ve üzerine kırmızı Meksika biberi ilave edilir , biraz, karıştırıp doğranan fesleğenler de ilave edilir.sos yoğunlaşınca sebze suyu ile açılır. Haşlanan makarna da eklenir karıştırılıp tabağa konur. 1 yaprak fesleğen ile süslenir
DOMATES SOS
Kullanılan Malzemeler
Kuru Soğan 2 Kg
Domates 5 Kg
Sarımsak 100 Gr
Salça 1 Kg
Tane Karabiber 10 Gr
Domates Suyu 4 Lt
Taze Fesleğen 2 Adet
Kuru Fesleğen 10 Gr
Tuz 150 Gr
Sıvı Yağ 400 Ml
Defne Yaprağı 4 Adet
Hazırlanışı: Sos tenceresine sıvı yağ konur. Soğan, sarımsak sotelenir. Salça ilave edilip kavrulur. Soyulmuş domatesler doğranarak ilave edilir. Domates suyu eklenip kaynamaya bırakılır. Bir müddet kaynadıktan sonra ocağın altı kısılıp taze fesleğen ve tane karabiber eklenir. Sos koyulaşıncaya kadar kısık ateşte kaynatılır. Tuz ilave edilir. 1-1,5 saat kaynadıktan sonra sos ateşten alınıp dinlendirilir. Soğuduk tan sonra kekik ve fesleğen konur. Dikkat: Sos sıcak iken ve kuru fesleğen konur ise sosun rengi kararır.
Acı domates soslu kalem makarna
Kullanılan Malzemeler:
200 Gr Haşlanmış Penne Makarna
200 Gr Domates Sos
10 Gr kırmızı Meksika biberi
1 diş sarımsak (2gr)
1/10 Adet Taze Fesleğen (4 yaprak)
1 sos kepçe sebze suyu(30gr)
2 gr sıvı yağ
Hazırlanışı: domates sos tavada ısıtılır ve üzerine kırmızı Meksika biberi ilave edilir , biraz, karıştırıp doğranan fesleğenler de ilave edilir.sos yoğunlaşınca sebze suyu ile açılır. Haşlanan makarna da eklenir karıştırılıp tabağa konur. 1 yaprak fesleğen ile süslenir
DOMATES SOS
Kullanılan Malzemeler
Kuru Soğan 2 Kg
Domates 5 Kg
Sarımsak 100 Gr
Salça 1 Kg
Tane Karabiber 10 Gr
Domates Suyu 4 Lt
Taze Fesleğen 2 Adet
Kuru Fesleğen 10 Gr
Tuz 150 Gr
Sıvı Yağ 400 Ml
Defne Yaprağı 4 Adet
Hazırlanışı: Sos tenceresine sıvı yağ konur. Soğan, sarımsak sotelenir. Salça ilave edilip kavrulur. Soyulmuş domatesler doğranarak ilave edilir. Domates suyu eklenip kaynamaya bırakılır. Bir müddet kaynadıktan sonra ocağın altı kısılıp taze fesleğen ve tane karabiber eklenir. Sos koyulaşıncaya kadar kısık ateşte kaynatılır. Tuz ilave edilir. 1-1,5 saat kaynadıktan sonra sos ateşten alınıp dinlendirilir. Soğuduk tan sonra kekik ve fesleğen konur. Dikkat: Sos sıcak iken ve kuru fesleğen konur ise sosun rengi kararır.