Yorumları: 180
Konuları: 20
Yayın balığı efsaneleri
*1985 yılında iki Yugoslav balıkçı, Tuna Nehrinde balığa çıkarlar. Oltalarına takılan dev yayın balığı onları tekneleri ile birlikte Tuna nehrinin akıntısına karşı 20 kilometre çeker. Nihayet yorulan balığı bir traktörün yardımıyla karaya çekerler; balık 3,5 metre boyunda ve 300 kilo ağırlığındadır.
*Orta Çağdan kalma belgelere göre, yayın balıklarının suya giren küçük çocukları yedikleri olmuştur.
Kanıtlanmış olaylar
*2003 senesinde Almanya'da yaşlı bir kadının köpeği serinlemek için suya girdiğinde, suyun yüzeyinde büyük bir ağız belirir ve köpek bu ağzın içinde kaybolur. Haber Almanya'da bütün gazetelerde ve televizyonlarda yer alır. Alman medyası bu yayın balığına Yakob adını verir.
*Rusyada görev yapmış birinin aktardığına göre bu zamama yakalanan en büyük yayın balığı bir rus köylüsü tarafından ağ ile yakalanmış ve traktör yardımı ile karaya çıkarılabilmiştir. boyu 5.19 mt ağırlığı 321 kg.
( Alıntı )
Yorumları: 5,885
Konuları: 137
Ilginc
Yorumları: 20,389
Konuları: 290
enteresan,öyle büyük balıklar hala varmış dün bir kanalda denk geldi amazon nehrinde adamlar insan yiyen balıklarla uğraşıyorlardı.
Yorumları: 1,335
Konuları: 27
paylaşım için teşekkür ederim hayretle okudum bir yandanda 5.19 luk balıgı yakalarken kendimi hayal ettim
İlahi Azrail Sen Adamı Öldürürsün...
Yorumları: 4,893
Konuları: 103
05-06-2012, 08:57
(Son Düzenleme: 05-06-2012, 08:59, Düzenleyen: rusan.)
Yazılanlarda:
-balık 3,5 metre boyunda ve 300 kg. ağırlığındadır.
-boyu 5.19 mt ağırlığı 321 kg. (3.5 m yayın 300 kilo ise 5.19 m yayının 500 kilodan fazla olması lazım

)
Bu ikisinin arasında bir çelişki yok mu hatta aşağıda ki yazdıklarımla da ?
Boyu 3 metreye ve 150 kiloya varan ağırlığı ile mersin balığından sonra Avrupa'nın ikinci büyük balığıdır. Ama bu büyüklüğe ulaşan yayın balıkları çok nadirdir, son yüz yıl içinde, bu büyüklükte balık yakaladığını söyleyenlerin inandırıcı kanıtları yoktur. En son inandırıcı kanıtlar 19. yüzyıldan kalmadır. Yakın zamanda yakalanan en büyük yayın balıkları Po ırmağında yakalanan 2,78 metre boyunda ve 144 kilo ağırlığında, Almanya'da yakalanan 2,49 metre boyunda ve 89 kilo ağırlığındaki yayınlardır.
Sazanları özledim...
Yorumları: 22,029
Konuları: 258
Paylaşım için teşekkürler Ümit
Bornova - izmir
Yorumları: 675
Konuları: 91
rusan yazdı:Yazılanlarda:
-balık 3,5 metre boyunda ve 300 kg. ağırlığındadır.
-boyu 5.19 mt ağırlığı 321 kg. (3.5 m yayın 300 kilo ise 5.19 m yayının 500 kilodan fazla olması lazım
)
Bu ikisinin arasında bir çelişki yok mu hatta aşağıda ki yazdıklarımla da ?
Boyu 3 metreye ve 150 kiloya varan ağırlığı ile mersin balığından sonra Avrupa'nın ikinci büyük balığıdır. Ama bu büyüklüğe ulaşan yayın balıkları çok nadirdir, son yüz yıl içinde, bu büyüklükte balık yakaladığını söyleyenlerin inandırıcı kanıtları yoktur. En son inandırıcı kanıtlar 19. yüzyıldan kalmadır. Yakın zamanda yakalanan en büyük yayın balıkları Po ırmağında yakalanan 2,78 metre boyunda ve 144 kilo ağırlığında, Almanya'da yakalanan 2,49 metre boyunda ve 89 kilo ağırlığındaki yayınlardır.
ruşan bu efsanelere inanmak lazım.zira ördekleri,köpekleri vs yutan yayın hikayelerini ben de çok duydum.discovery channelda bir belgesel var,adamın biri dünyayı dörtbucak dolaşarak en büyük ve en vahşi balıkların peşinde geziyor.orda gördüklerimden sonra ben bu efsanelere inanıyorum.zira uygun beslenme ortamında ve uygun şartlarda bu tip balıklar inanılmaz boyutlara gelebiliyor.
şimdi sana sazan balığı 200 kiloya ulaşabiliyor desem inanacakmısın?
dünyada yakalanan en büyük sazan 200 kg.bizim ülkede bile 150 kg sazan yakalanmış,dicle ırmağında...gerisini sen düşün artık...
Yorumları: 180
Konuları: 20
Bende bir belgeselde ( hindistandı sanırım ) suya balık almaya gelen kocaman kuşu yayın bir lokmada yuttugunu gördüm 4.2 mt uzunlugu varmıs. Zaten tatlı suların en büyük balığı olma özelliğini taşıyan bir yayın max 80-100 yıl yaşıya biliyormuş.
maceratorr yazdı:ruşan bu efsanelere inanmak lazım.zira ördekleri,köpekleri vs yutan yayın hikayelerini ben de çok duydum.discovery channelda bir belgesel var,adamın biri dünyayı dörtbucak dolaşarak en büyük ve en vahşi balıkların peşinde geziyor.orda gördüklerimden sonra ben bu efsanelere inanıyorum.zira uygun beslenme ortamında ve uygun şartlarda bu tip balıklar inanılmaz boyutlara gelebiliyor.
şimdi sana sazan balığı 200 kiloya ulaşabiliyor desem inanacakmısın?
dünyada yakalanan en büyük sazan 200 kg.bizim ülkede bile 150 kg sazan yakalanmış,dicle ırmağında...gerisini sen düşün artık...
Merhaba Rıfat abi, bahsettiğin adam sanırım Almandı dünyaca ünlü yayın avcısı. Çok büyüdükleri gerçek ama mesela kimi yerlerde 6-7 metreden bahsedenler var. Ben bunların gerçek olabileceğini sanmıyorum. Balıkçılıkta biraz abartı olabilir ve kulaktan kulağa yayılırken balık iyice büyüyebilir

İnanmamamın en büyük sebebi bunların hiç bir kanıtı olmaması. Peki neden kayıtlara geçmiş bu büyüklükler de yayın balığı yok ?
Sazan balığının da o boya büyüyebileceiğini sanmıyorum. Şuanda Dünya rekoru 44 kilo sanırım (aklımda öyle kaldı hatta bu rekor kırılalı cok olmamıstı) Bahsettiğin balığın caner balığı olduğunu düşünüyorum abi. Hatta şuanda da bir konu da resmi vardı.
Sazanları özledim...
AmatörBalıkcı19 yazdı:Bende bir belgeselde ( hindistandı sanırım ) suya balık almaya gelen kocaman kuşu yayın bir lokmada yuttugunu gördüm 4.2 mt uzunlugu varmıs. Zaten tatlı suların en büyük balığı olma özelliğini taşıyan bir yayın max 80-100 yıl yaşıya biliyormuş.
Ümit abi tatlı suların en büyük balığı Mersin balığı..
Sazanları özledim...