Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adrenalini bol kolyos avi
Abilerime ve kardeşlerime saygılar…
Geçengün konu açmıştım (Kolyos avına yardım) adı altında.
Dün nihayet beklenen gün gelmişti mesai saatleri içerisinde yogun bir telefon trafiginin ardından sözleşmiştik ve nihayet mesaim bitmiş evin yolunu tutmuştum tabi heyacan hat safhadaydı arkadaşlarla buluştuk hava da hafif rüzgar vardı umarum açıkta bir şey yoktur diye yola koyulduk kaptan havadaki rüzgar olayını 2,4 diye bilgi almış çok anlamam am ideal bir rüzgar oldugu yönündeymiş ve balık malzemesi ve gerekli kumanyalar alındıktan sonra denize açılacagımız bölgeye varmıştık varmıştık varmasına ama ortada kaptan yoktu telefon açtık mazot almaya gitmiş beş dakikaya yanımızda olacagını söyledi ve dedigi gibide 5 dakika içinde yanımızda oldu kaptan geçen yılki tekneyi degiştirmişti bu görünüş olarak daha konforlu duruyordu ama bizim için asıl önemli olan denizde balık yapmasıydı 1,5 saatlik yolculuktan sonra nihayet av yapacagımız meraya gelmiştik gece kolyos avı başlamasına ragmen hafta içi olması sebebi ile sanırım bizden hariç uızaklarda 3 tekne daha görünüyordu kaptan ışışklandırma sistemini kurduktan sonra oltalarımızı denizle buluşturduk ilkj atışımda kolyaslardan iki tane yakalamıştım tabiî ki diger arkadaşlarda yakaladımbenimle birlikte bu iyiye işaretti biraz zaman geçtikten sonra bu arada 1 er kg balık almıştık kişi başı teknede kaptan hariç 5 kişiydik bende baş agrısı başlamıştı sanırım mazot kokusundan kaynaklanıyordu 15,20 dakika kadar teknenin ön tarafında kestirmiştim bu arada kaptan çayları demlemiş herkezi çagırdı hep beraber oturup yemeklerimizi yemiştik bu aradada rüzgar iyi esiyordu yemek faslının bitmesinden sonra yine oltalarımızı denizle buluşturup kaldıgımız yerden devam ediyorduk ilk firemiz FATİH isimli arkadaş olmuştu deniz tutmuştu kalan 4 kişi devam ediyorduk diger arkadaşlar ve kaptan 3 er 4 er ve iri balık çekerken ben 2 şer ve küçüktü hemen çapariyi degiştirdim ve bende iyi balıklar almaya başlamıştım bu arada rüzgarda şiddetini giderek artırmya başlamıştı kaptan bizlere ikinci çayı demlemek için kamarasına gittigi zaman teknede olta atamaz hale gelmiştik dalgadan ve rüzgardan arkadaşlarla beraber birbirimize bakmaya başlamıştık bu arada kemer açıklarından şimşek çakmaları başlamıştı tekne tecrübemiz olmadıgı için herkes birbirine bakarak sanki bir kişinin azgından çıkacak dönelim kelimesine bakıyordu NİHAT abinin FORUMDA açtıgı konular geldi aklıma birgünde 3 ayrı saatte denizin durumuyla ilgili sessizligi ben bozdum arkadaşlara kaptanla konuşup dönelim abi dedim pek iyiye gitmiyor denizin durumu dedim kaptanda çayla ugraşırken içeriden çıktı abi dedim sendaha iyi bilirsin havanın denizin durumunu ama dönelim istersen hava bozacak gibi dedim ve kaptan zaten hiç itiraz etmedi ben size söyleyemiyordum beni yanlış anlarsınız diye dedi hemen takımlarımızı topladık çipayı kaptan hemen çalıştırdı tekneyi ama çipayı çıkarmak ne mümkün epey ugraştan sonra kaptan denizcilik tabiriyle olsa gerek pek bilmedigimiz üzerinde yürüyecegim diyerek çipayı çekmedi hafi hafif yol alıyorduk ki bu arada teknenin motoru durdu kaptan haf aksi mazot bitti dedi allahtanki mazot almıştı bu arada teknenin üstünde duramaz hala gelmiştik kaptan hemen mazot ikmalini yaptı yapmasına ama motoru çalıştırmak ne mümkün hava yapmış ama bir türlü çalışmıyor çalışsada gaza yüklşenir yüklenmez hemen stop ediyor bu arada yanımıza dogru açıktan bir başka balıkçı teknesi yanaşmıştı bizim kaptana bagırdı abi siz çıkmıyormusunuz hava kötüleşiyor diye izim kaptan motoru hareket ettirebilse gidecek te ne mümkün tekneyi hareket ettirmek çekelim sizi diye bagırdı karşı gemideki kaptan bu arada karşı tekne demir atıp bizi beklemeye başladı hayatım boyunca fazla tekne tecrübemiz olmadıgı için ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorduk bu yüzden 5 arkadaştan 3 kişi nin yüzlerindeki korkuyu hissediyordum ben ise kaptanın hareketlerine bakıyordum herhangi bir tereddüt ve korku varsa durumumuz vahim diyordum ilk zamanlarda bu korkuyu kaptanın yüzünde alamadım fakat saatler ileriliyor ve kaptanda çaresiz kaldıgı için korkuyu kaptanın yüzündede almaya başlamıştım kaptan motor bölümünü açmıştı mazot pompasının birisinin devamlı pompalamasını istedi arkadaşın biri devemli bu işlemi yaparken motor çok yavaşta olsa hareket etmeye başlamıştı tabiki çıpayı alamamıştık daha iki arkadaş çıpayı tekrar yukarı çekmek için tekneni ön tarafına geçmiştik ama ne geçiş yerde sürünerek geçtik çipa ipini yukarı çekerken teknenin önü havalanıyor biz ipi çektigimiz için tekrar dalgaya vuruyor iç çamasırlarımıza kadar ıslanmıştık üzerinde durmakta zorlandıgımız teknede denizden gelen dalgalarla ıslandıgımız için hiç duramaz olmuştuk çok zorluklardan sonra nihayet çipayı yukarı çekmeyi başarmıştık şimdi hedefimizde kara vardı ama bu motorla nasıl varacaktık bilmiyorum çok yavaş gidiyorduk bu arada dalga şiddetini gitgide arttırıyordu ilk defa böyle bir manzarayla karşılaştıgımız için gözlerimi yükselen dalgalardan alıkoyamıyordum diger tekne bizim hareketlendigimizi görmütü bu defada onlar çipalarını alamadılar karşı kaptanın başına gelene bak bizi kurtarmak isterken bu defada kendi kalmıştı bizimle epey aramız açılmıştı ama biz çok yavaş yol adlgımız için limana yakın bir yerde geldigini fark ettik arkadaşta hala mazot pampasını pompalamaya devam ediyordu kaptan limana girerken biraz daha zorlanacagımızı söyledi motora fazla gaz veremedigi için limana girmesi biraz sorunlu olacakmış limana girişte akıntıda mevcut oldugu için zorlanarakta olsa girmek güzeldi limana girdikten sonra sakin bir deniz görmek kadar güzel bir şey olmasa gerek tabiki bu arada bizim acemi kaptanın telefonunu şarzıda bititkmiş yoksa bir başka arkadaşı varmı motoru güçlü olan bir tekne çekmesi için bizi çagıracakmış karaya adım attıktan sonra ilk defa bir denizden karaya ç.ıktıgım için bu kadar mutlu olmuştum bir daha gece tekneyle denize gidermiyim bilmiyorum ama bu kaptanla gitmeyecegim kesin…

Çekilen fotolar avlanmaya başladığımız ilk saatlerde çekildi daha sonra denizle mucadele etmekten fotograf çekilemedi...

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
murat ne diyeceğimi şaşırdım allahAffet korumuş sizi hiçmi bilgisi yokmuş bu adamın hava durumunu az çok bilmesi lazım. güzel başlamış ama sonu pek keyifli bitmemiş neyse geçmiş olsun.balıklar için afiyet olsun demek bile aklıma gelmedi bereketli olsun sevgiler rastgele.76
balığa hasret yaşamak zor
Bul
kardeşim sizi Allah korumuş,denizin şakası olmaz sık sık yazmışımdır deniz kabarmaya başlayınca veya uzaktan şimşekler çakmaya başlayınca kaçacaksın.çok geçmiş olsun.
Bul
Geçmiş olsun Murat..
Bul
murat geçmiş olsun.AffetAffet
Bul
geçmiş olsun gözüm böyle acemi adamlarla hele hele gece avı na çıkmazsan iyi edersinn gerçekten ALLAH korumuş.Affetilk başlarda keyfin güzelmişş amaaa Alkis
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
murat abi gecmis olsun bir keyif gecesi beklerken neyle karsilasmissiniz neyseki sagsalim donmussunuz diger avlara kismet
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
geçmiş olsun muratcım.allah beterinden saklasın.
Bul
geçmiş olsun kardeşim.maceralı bir av gecesini sağ salim atlatmışsınız.şükürler olsun.
daha sakin ve huzurlu avların olsun.sevgilerimle.Gulumse
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
Çok geçmiş olsun Murat abi ucuz atlatmışsınız.
Sazanları özledim...
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi