09-07-2012, 10:47
Haftasonu Cumartesi Pazar memlekete gittim.Cumartesi sanayide arabayı tamir ettirdikten sonra saat 14:00'dan sonra ancak kendimi meslektaşım arkadaşımla beraber kızılırmağa kendimizi attık.Su durulmamış halen bulanık akıyordu.Yem olarak yanımıza sadece tavuk almıştık.Hava sıcak ve bunaltıcı idi.Boy cizmesini giydim ve oltayı sallamaya başladım.Balık oltayı tavuk gibi kekiyor ama düşmüyordu.Bir yandan havanın sıcağından etkilenmeye başladım ve elimi yüzümü kafamı ırmağın suyu ile ıslatıyordum.İlk merada randıman alamadık ve yer değiştirdik.Ordada durum aynıydı balık vuruşlarını hissediyorduk sadece derken bir tane kayabalığı aldık ve mangalı yaktık karnımızı doyurduktan sonra atmaya devam ettik derken ahava kararmaya yüz tutdu.Selin getirdiği söğüt dallarını gece karanlığında yakmak için hazırladım ve kararınca yaktım.El lambaları ile idare ateşin ışığı ile idare ettik fakat akşam 22:00'a kadar baktık bişey yok ateşi söndürüp evin yolunu tuttuk.Aşağıda balıkların ve kuşların yapmış oldukları yuvaları resimledim.Küçük delikler kuş yuvası arı kuşu yuvası diğer büyük delikler balık yuvası bu delikler bazı yerlerde oda büyüklüğünde olduğu dalış yapan kişilerce söylenir.
Memleket SİVAS/Şarkışla