Yorumları: 26
Konuları: 3
forumdaki bu sıcak ortam hiç bir yerde bulunmaz bunu biliyorum ancak insanın içinde deniz sevgisi olunca o insanlar bir anda kendilerini yan yana buluyor fırtınalı havalarda deniz kenarlarında şapkaları uçmasına rağmen o balık sevdasına koşuyorlar ve durum çok vahim abiler Dikey geçiş sınavı ile mezun olduğum makine bölümünün devamı adına niğde üniversitesi makine mühendisliğini kazandım
Bütün sevincim niğde otobüsüne binince dibi delik bir pet bardak gibi azaldı azaldı gitti çünkü ege denizinden uzaklaşıyordum 12 saat boyunca yaptığım yol ve gittikçe çoraklaşan dağlar ovalar denizi arattı gece karanlığında baktığım bozkırlar bir anda denizmiş hissini yaratsa da bende günün ilk ışıkları hüsrana uğratmakta gecikmiyor kayıt için geçen hafta gittim işlemlerimi tamamlamadan kalacak yer bile aramadan döndüm gerisin geriye izmire o deniz kokusu o tuz kokusu yok oralarda şimdi pazartesi günü gideceğim bir daha denizi ne zaman görürüm bilinmez sadece uzaklaşmak olsa bi nebze ancak gittiğim yerde ögrenci apartı kültürü yok eşyalı ev kültürü yok özel yurt sadece malum topluluklar adı altında devlet baba bize kucak açacak ancak okul açıldıktan 1 ay sonra bunu şimdi yazıyorum çünkü korkuyorum orada interneti de bulamamaktan ama online olduğum ilk gün forumda tekrar bulunacağım şimdiden herkese iyi günler diliyorum ve bana şans dileyin inanın buna çok ihtiyacım olacak
not: orada tanıdığınız varsa bana orayı sevdirsin lütfen

phokai
Yorumları: 620
Konuları: 41
Öncelikle hayırlı olsun , şansın açık olsun

Alıntı:not: orada tanıdığınız varsa bana orayı sevdirsin lütfen
- Hayat sadece deniz ve balık değildir, gerçek yaşam asıl senin gelecekteki o 2-3 senedir , sen zannediyormusunki diplomadan sonra izmirde iş bulacaksın ?
- Orası neresi , ?
Ülkemizin bir parçası ,
Gelelim işin esasına , insan yaşamında , eğer bakmayı becebilirsen , deniz lerinde çöllerinde bir anlamı ve yeri vardır.. denizin kokusu maviliği ne kadar etkili olursa , kırların , yeşilligi çöllerin sonsuz boşlugu ve sessizliği de farklı etkiler insanı.. inanki , alışacaksın , yeterki doga sevgini ortaya çıkart , farklı insanlar tanımak , yeni ortamlarda bulunmak çok güzeldir, insan ruhuna renk katar , ben severim bu tür şeyleri , keşke imkanım olsada hiç bir yerde sabit yaşamadan gezsem ülkeyi..
Yorumları: 5,885
Konuları: 137
AYCAN kardeşim seni belkide en iyi anlayacak olan kişilerden biri benim bende 2007 yılında mecburi bir şehir degişikliginde bulunmuştum şehrinde deniz olup ta başka bir şehire giden herkezde alışma döneminin biraz sancılı geçecegini düşünüyorum heleki bizim gibi amatörde olsa balık sevdası varsa biraz daha sancılı geçiyor ama önemli olan senin kariyerin eline işini aldıktan sonra seçim senin her şey gönlünce olsun saygılar...
Yorumları: 1,277
Konuları: 45
Dert etme, belki de tatlı su avcılığı yapabilirsin orda, avlakları araştırmak lazım..
bir tutkudur balık tutmak..
Yorumları: 20,389
Konuları: 290
niğde kötü bir yer değil.kültür seviyesi en yüksek illerden biri.hele fertek diye bir kazası var bayılırsın.tam bir doğa harikası.en az okuyanı öğretmen olmuş.kaldıki sitemizde denizi olmayan yerlerden çok güzel insanlar var.belkide tatlısu avcılığı daha enteresan gelecek.internet bulamama gibi bir şey söz konusu olamaz.bizde her zaman buralardayız zaten.hiç dert etme.çabuk alışırsın.başarılarının devamını dilerim aycancım.bayrağımızın dalgalandığı her yer vatandır.çekilen sıkıntılar yıllar sonra tebessüm olarak hatırlanacaktır.sağlıklar.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
aycan denize yakın şehirlerde yaşayanlar denizden uzaklaşınca işleri zorlaşır fakat hayatın geri kalanı için geçici bir süre buna katlanmak zorundasın.
bende askerde aynı duyguları yaşamıştım bitti gitti işte

denizi ve izmiri unut tadını çıkart orayada alışırsın
Yorumları: 22,029
Konuları: 258
Öncelikle mak.müh kazandığın için tebrikler Aycan

hayırlı olsun.
Bornova - izmir
Yorumları: 2,864
Konuları: 93
21-09-2012, 13:51
(Son Düzenleme: 21-09-2012, 13:54, Düzenleyen: nihatkr.)
pokai yazdı:forumdaki bu sıcak ortam hiç bir yerde bulunmaz bunu biliyorum ancak insanın içinde deniz sevgisi olunca o insanlar bir anda kendilerini yan yana buluyor fırtınalı havalarda deniz kenarlarında şapkaları uçmasına rağmen o balık sevdasına koşuyorlar ve durum çok vahim abiler Dikey geçiş sınavı ile mezun olduğum makine bölümünün devamı adına niğde üniversitesi makine mühendisliğini kazandım
Bütün sevincim niğde otobüsüne binince dibi delik bir pet bardak gibi azaldı azaldı gitti çünkü ege denizinden uzaklaşıyordum 12 saat boyunca yaptığım yol ve gittikçe çoraklaşan dağlar ovalar denizi arattı gece karanlığında baktığım bozkırlar bir anda denizmiş hissini yaratsa da bende günün ilk ışıkları hüsrana uğratmakta gecikmiyor kayıt için geçen hafta gittim işlemlerimi tamamlamadan kalacak yer bile aramadan döndüm gerisin geriye izmire o deniz kokusu o tuz kokusu yok oralarda şimdi pazartesi günü gideceğim bir daha denizi ne zaman görürüm bilinmez sadece uzaklaşmak olsa bi nebze ancak gittiğim yerde ögrenci apartı kültürü yok eşyalı ev kültürü yok özel yurt sadece malum topluluklar adı altında devlet baba bize kucak açacak ancak okul açıldıktan 1 ay sonra bunu şimdi yazıyorum çünkü korkuyorum orada interneti de bulamamaktan ama online olduğum ilk gün forumda tekrar bulunacağım şimdiden herkese iyi günler diliyorum ve bana şans dileyin inanın buna çok ihtiyacım olacak 
not: orada tanıdığınız varsa bana orayı sevdirsin lütfen 
Sevgili kardeşim.
Öncelikle okulun hayırlı olsun. Denizden uzaklaşman geçici bir durum. Ama okul yaşamın senin gelecek olan hayatının belirleyicisi olacak. O nedenle şu anda balıktı denizdi kafayı takmayıp okuman daha hayırlısı. Balık deniz EGE hep yerinde gelip geçen hayat. Ben denizden uzakta 3 yıl sonrasında da 4 yıl okudum ama şimdi denizin üzerinde çalışıyorum. İstediğim an denizdeyim. Demem oki sen eğitimini iyi bir şekilde yap sonra bakarsın dünyanın tüm denizleri sana yakınlaşmış.
Ayrıca Niğde bu ülkenin güzel yerlerinden. Peribacaları, ürgüpü, kapadokyası burnunun dibinde olan kocaman kocaman ayçiçekleri, patates tarlaları olan güzel bir anadolu şehri.
[COLOR="RoyalBlue"][SIZE="1"]TEKNE[/SIZE] [SIZE="1"]7,40 Kamaralı[/SIZE]
[SIZE="1"]RUHSAT[/SIZE] [SIZE="1"]Yeşil Kağıt (Balıkçı Ruhsatlı)[/SIZE]
[SIZE="1"]BELGE[/SIZE] [SIZE="1"]Sarı Kağıt[/SIZE][/COLOR]
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]
Yorumları: 239
Konuları: 22
Evirip kıvırmadan direk yazıyorum.
Çok abartmışsın be kardeşim.Duyanda seni Afganistan dağlarına gidiyorsun sanacak.
İnsan hayatının başlangıç dönemlerinde bu kadar önyargılı ve karamsar olmamalı.
Bir sıkıntı yaşarsan özelden bana yazabilirsin.
[COLOR="#0000CD"]YOLA ÇIKIP VARMAYAN,YOLDAN ÇIKIP VARAN YOKTUR.
[/COLOR]
Yorumları: 8,454
Konuları: 99
Aycan öncelikle hayırlı olsun,
Niğdede bu ülkenin şrhirlerinden bir yer dert etme oradada farklı arkadaşlar, farklı yerler ve farklı kültür göreceksin esas düşünmen gereken okul bittikten sonrası..
sana başarılar diliyorum..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]