Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
çupra yardım
Tüm balık sevdalılarına ve amatorbalikci.net ailesine merhabalar..

1/0 iğne / 75 gr kurşun / 0.35 misina / 3 iğneli fırdöndülü set. okuma safina spa 65 makine / 3.5 metre kamış... 2 hafta üstüste gittik hanostan başka birşey avlayamadık. 3-5 ayrı yere (çupra çekildiği garanti yerler) gittik ancak sonuç alamadık. tasmalama yapıyoruz tam vuruş aldığımızda ancak çekerken illa ki kaçırıyoruz sette sıkıntı olmuyor ama yem (Madya) bazen kalıyor bazen gidiyor. Önerileriniz nelerdir? Bir çupra da biz tutalım artık Smile
Bul
Olay sırasında ve mekanında bulunmak lazım .. anca yorum yapılır ..
Bul
swordfish yazdı:Tüm balık sevdalılarına ve amatorbalikci.net ailesine merhabalar..

1/0 iğne / 75 gr kurşun / 0.35 misina / 3 iğneli fırdöndülü set. okuma safina spa 65 makine / 3.5 metre kamış... 2 hafta üstüste gittik hanostan başka birşey avlayamadık. 3-5 ayrı yere (çupra çekildiği garanti yerler) gittik ancak sonuç alamadık. tasmalama yapıyoruz tam vuruş aldığımızda ancak çekerken illa ki kaçırıyoruz sette sıkıntı olmuyor ama yem (Madya) bazen kalıyor bazen gidiyor. Önerileriniz nelerdir? Bir çupra da biz tutalım artık Smile

sercan kıyıdan av yapıyorsan 1/0 iğne tamam misina 0.30 geçmesin kurşun gezer olsun .
misinaya kurşunu geçir ve ucuna iğneyi bahla yem bulabilirsen mamun veya yengeç olsun. rast gele.
Bul
bucalıfikret yazdı:sercan kıyıdan av yapıyorsan 1/0 iğne tamam misina 0.30 geçmesin kurşun gezer olsun .
misinaya kurşunu geçir ve ucuna iğneyi bahla yem bulabilirsen mamun veya yengeç olsun. rast gele.

Sercan kardeşim Fikret abime bir iki ilave yapmak isterim, mustad 496 iğne ince ve avcı tavsiye ederim. yeme ilave olarak sübyeyi denemeni de tavsiye ederim. balığa tasmalarken de acele etme çupra çok kurnaz balıktır yemi ağzına alır bırakır bir iki kez öyle yapar sonra hamle yapar o zaman taslamaman lazım Gulumse
Bul
swordfish yazdı:Tüm balık sevdalılarına ve amatorbalikci.net ailesine merhabalar..

ben 30 yıldır başaramadım.sana kolay ve rasgelsin sercancım.
Bul

Serkan kardeşim merada çipura var demişsin çok güzel...Öyle bir avlağı samimi olmadığın kişilerle paylaşma öncelikle...
Sana tavsiye edeceğim malzemeler ile kendine bir takım hazırla yemin de madya olacak,sabah 04:00 de avlağında olacaksın ama Big Grin Erken kalkan yol alır...
1- İğne Owner 50173 No:4 veya Owner 50010 No:2 bu iğnelerin özelliği üzerinde kertikler sebebiyle yemin iğne gövdesinden kaymasını önlemek.
2-Beden yapacağın misina sağlam,ince ve sert olmalı.Sana Super Maxım 0,30 veya Asso Ultra 0,30 tavsiye ederim.Her ikisi de çok sağlamdır.
3-Eski klasik fırdöndülerden vazgeçmelisin,Remıxon YM-1004 No:2 modelini tavsiye ederim.
Bu malzemeler ile yapacağın takımda şu sırayı izle.
1-Takım iki iğneli olacak,ilk önce iğneyi bağla misinayı 25 cm de kes,ikinci iğnenine bağla...
2-Takım bedeninde ki kurşun kasasını yap ve kasayla beraber 120 cm gelecek şekilde kes.İlk iğneyi kurşun kasasının düğümünün 5 cm üzerine koy ve 20 cm sonra iğne bağlı misinayı ve beden misinasını aynı delikten 3 kez geçirerek düğümünü at.İkinci iğnenin bağlarken ilk bağladığın iğneyi yukarıya kaldırıp ikinci iğneyle birbirine deymeyecek yerde ikinci iğneni koy ve ilk iğnedeki gibi 3 düğümle iğneni bağla...Daha sonra da boşta kalan misinaya fırdöndünü bağla...
Bu takımı madya ile yemlediğinde ( madyalar iğne boyuna göre seçmelisin ) kıyıdan yaklaşık 60-70 metre uzaklığa atmalısın.Takım dibe erdiğinde,yavaş yavaş tam boşluğunu al ve daha sonra 1,5 metre gelecek şekilde kamış misinana kalama ver.( Bel vermek denir)
Çipura oltana geldiğinde önce misinanın boşluğunu almaya başlar.Bu boşluk gerilmeyle ve kamış ucu eğilmeyle sonuçlanırsa işte o zaman tasmayı atabilirsin.Acele edersen balık kaçabilir.Eğer misina germe olayları çok uzun sürüyorsa sen bel veren misinayı çok nazik bir şekilde çekip bırakarak yemi kıskandırabilirsin,hareketler çok yavaş olacak.
Bu anlattıklarım sonucunda eğer çipura yakalayamazsan o zaman seni bir marangoza götürmek gerekecek Big Grin Haydi bakalım kolay gelsin...Başaracaksın Eminim...
[SIZE="4"][COLOR="Red"]
*** İÇERİM GAZOZU , YAKALARIM SARGOZU ***
[/SIZE]

Bul
Sargoz35 yazdı:Serkan kardeşim merada çipura var demişsin çok güzel...Öyle bir avlağı samimi olmadığın kişilerle paylaşma öncelikle...
Sana tavsiye edeceğim malzemeler ile kendine bir takım hazırla yemin de madya olacak,sabah 04:00 de avlağında olacaksın ama Big Grin Erken kalkan yol alır...
1- İğne Owner 50173 No:4 veya Owner 50010 No:2 bu iğnelerin özelliği üzerinde kertikler sebebiyle yemin iğne gövdesinden kaymasını önlemek.
2-Beden yapacağın misina sağlam,ince ve sert olmalı.Sana Super Maxım 0,30 veya Asso Ultra 0,30 tavsiye ederim.Her ikisi de çok sağlamdır.
3-Eski klasik fırdöndülerden vazgeçmelisin,Remıxon YM-1004 No:2 modelini tavsiye ederim.
Bu malzemeler ile yapacağın takımda şu sırayı izle.
1-Takım iki iğneli olacak,ilk önce iğneyi bağla misinayı 25 cm de kes,ikinci iğnenine bağla...
2-Takım bedeninde ki kurşun kasasını yap ve kasayla beraber 120 cm gelecek şekilde kes.İlk iğneyi kurşun kasasının düğümünün 5 cm üzerine koy ve 20 cm sonra iğne bağlı misinayı ve beden misinasını aynı delikten 3 kez geçirerek düğümünü at.İkinci iğnenin bağlarken ilk bağladığın iğneyi yukarıya kaldırıp ikinci iğneyle birbirine deymeyecek yerde ikinci iğneni koy ve ilk iğnedeki gibi 3 düğümle iğneni bağla...Daha sonra da boşta kalan misinaya fırdöndünü bağla...
Bu takımı madya ile yemlediğinde ( madyalar iğne boyuna göre seçmelisin ) kıyıdan yaklaşık 60-70 metre uzaklığa atmalısın.Takım dibe erdiğinde,yavaş yavaş tam boşluğunu al ve daha sonra 1,5 metre gelecek şekilde kamış misinana kalama ver.( Bel vermek denir)
Çipura oltana geldiğinde önce misinanın boşluğunu almaya başlar.Bu boşluk gerilmeyle ve kamış ucu eğilmeyle sonuçlanırsa işte o zaman tasmayı atabilirsin.Acele edersen balık kaçabilir.Eğer misina germe olayları çok uzun sürüyorsa sen bel veren misinayı çok nazik bir şekilde çekip bırakarak yemi kıskandırabilirsin,hareketler çok yavaş olacak.
Bu anlattıklarım sonucunda eğer çipura yakalayamazsan o zaman seni bir marangoza götürmek gerekecek Big Grin Haydi bakalım kolay gelsin...Başaracaksın Eminim...

bir ricam olacak mehmetcim.bilgiler harika.mümkünse birde çizim koyabilirmisin.daha kolay anlayabilmek için.malum yaşlılık valla tam anlayamadım.Mahcup
Bul
yycolak yazdı:bir ricam olacak mehmetcim.bilgiler harika.mümkünse birde çizim koyabilirmisin.daha kolay anlayabilmek için.malum yaşlılık valla tam anlayamadım.Mahcup

Yalçın abim bu saatten sonra sana da takım anlatırsak vay halimize Big Grin İki kollu takım yap boyları 20 cm den ufak olmasın ve iki iğne birbirine girmeyecek şekilde mesafeli olsun yeter Big Grin
[SIZE="4"][COLOR="Red"]
[/SIZE]

Bul
Sargoz35 yazdı:
Yalçın abim bu saatten sonra sana da takım anlatırsak vay halimize Big Grin İki kollu takım yap boyları 20 cm den ufak olmasın ve iki iğne birbirine girmeyecek şekilde mesafeli olsun yeter Big Grin

anlamadım deyince kızdın değilmi.bak şimdi anladım.klasik takım desene.ben gezer kuşunlu değişik bir şey hayal ettim kafamdan olmadı işte.yaşlılık mehmetcim yaşlılık.Hadiordan
sağolasın.76
Bul
yycolak yazdı:anlamadım deyince kızdın değilmi.bak şimdi anladım.klasik takım desene.ben gezer kuşunlu değişik bir şey hayal ettim kafamdan olmadı işte.yaşlılık mehmetcim yaşlılık.Hadiordan
sağolasın.76

Kızmak ne kelime abim aşkolsun,senin gibi yılların ustası bize ders vereceğine Gulumse ama en sonunda anlatabilmek de güzel Siyirdim yakala artık şu orjinali Seerf
[SIZE="4"][COLOR="Red"]
[/SIZE]

Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Acemi balikçilara yardim edicek abimiz var mi ? :) emresacak1994 15 2,492 19-04-2016, 20:46
Son Yorum: Lapsetur
  Kıyı balıkçılığı hakkında yardım Amedra 9 1,381 20-06-2015, 14:12
Son Yorum: Amedra
  Tasarım Konusunda Acil Yardım trenchtown 14 2,652 16-01-2015, 00:32
Son Yorum: DeLi_KuRT
  Mersinden yardım edecekler var mı ? hsynbyr1453 2 1,582 08-10-2014, 08:27
Son Yorum: yaser2sultan
  İlk av için yardım KaanGultek 11 3,680 20-08-2014, 17:10
Son Yorum: yaser2sultan
  Levrek,mirmir,cupra avi sefer 25 3,901 16-04-2014, 10:11
Son Yorum: sefer
  Birazcık Yardım :) ehlifurkan 7 2,412 20-09-2013, 17:40