Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
24/25 ekim Bayram LÜFER ve SARIKANATLARI
Bayram arefesinde akşama doğru bayramın ilk gününü geçirmek için ailemin yanına gitdim akşam saat 23 gibi balkona çıktığımda burnuma gelen deniz kokusu beni kendine çağırdı ve arabaya atlayıp daha önceki yıllarda hep burası çok ilginç iş yapar diye düşündüğüm merayı hem yoklamak hemde sahtelerle bir deneme yapmak için kokunun Smile kaynağına doğru yol aldım.

Baya bir değişiklik ve yeni yapılanma nedeniyle yolları karıştırdım ve yarım saatlik bir uğraştan sonra düşündüğüm yere ulaştım.

5-6 oltacının bir yere kümelendiğini görünce hemen yanaşarak muhabet ve o sıra çektiklerini görünce sahteleri hazırlayıp at çeke başladım ama 60-70 metre mesafede bile 50 gram kurşun suya verduğu anda dibi buluyordu max 2,5-3 metre bir derinlik vardı ve yaklaşık bir saatlik denemelerden sonuç alamadım ancak yemli çalışan diğer balıkçıklar lüfer sarıkanat almaya devam ediyorlardı.
Bunun üzerine orada kayaların üzerine bırakılmış çok taze olamayan istavritlerden hazır aldığım mantalı takım ile at yatıra başladım, isteksiz vuruşlar olsa bile maalesef alamadım Mahcup.

Saat 4 gibi ertesi günün planlarını yaparak eve geçtim, bayramlaşma akraba ziyaretini hızlı biçimde tamamlayarak balıkçıdan aldığım yarım kilo istavritle meraya ulaştım.

İlk hedefim çapari ile alabildiğim kadar fazla canlı istavrit di eğer olmaz ise yanımdaki yemleri kullanmak idi ve güneş batana kadar 9 adet istavritle mantarlı takımı suya indirdim.

Yarım saat sonra 6 numara üçlü ince siyah kancalı takım bir sarıkanatı getirdi ancak takım baya bi deforme olmuştu yenisini takarak gönderir göndermez aldığım vuruş muhteşem ağırlık ve bir anda boşalma sonucu mantarı ile takımı bıraktım Hi. Ardına daha kalın ama beyaz kancalı hazır takımı göndedim ve yine bir sağlam vuruş ve 2-3 metre kala giden bir takım daha Rolleyes.

Bu sefer gümüş kancalı çelik bedeni çıkardım atdım ve bir adet sarıkanat ardına yine sağlam bir vuruş ancak öyle bir vuruşki 3.90 lık kamış u şeklinde balık geliyor ama Lüfer avının verdiği hızlı alma takımı boşlamadan çekme alışkanlığı (aptal kafam çelik beden olduğunu unutdum Snifsinf) eminimki iri bir kofana idi 4-5 metre kala boşaldı ve sebep çelik bedenin fırdöndüsü açılmıştı Mahcup.

Her şeyi bırakıp arabaya gitdim ve resimdeki VMS 2 numara kanca ile 0,40 rodex misina ile arabada onlarca hazır takımı ellemeden kendi 3 lü mantarlı takmımı yaptım.

Şunu özelikle belirtirimki bir daha asla hazır takım kullanmıyacağım, siyah ince kaliteli iğne haricinde kullanmıyacağım ve kendi takmımı kendim hazırlayacağım.

Güzel bir fileto taktıktan sonra oltayı su ile buluşturdum iyi bir vuruş ve keyifli bir çekişten sonra kaba lüferi kovaya indirdim ancak ilk iki iğne miğdesinde son iğne dudakta idi Seerf

Yeni takım ve olta suda ardına bir sarıkanat ve iğneler yine midede mantar dişlerinin arasında Seerf takımı kazasız belasız çıkarıp tekrar gönderdim ve yine lüfer bu seferde ağzını açtıramadığım lüferin dişlerine sürtdüğüm ve tek sürtmede kanca yine ağzında kaldı.

Sonuç olarak gece 5 gibi sonlandırdığım avda bu güzelikler bana ev yolunda eşlik etdiler Seerf.

O saatde beşiktaşa dönmem gerekiyordu ve E5 bomboşdu keyifli bir yolculuktan sonra eve ulaştım, tüm dostlara en kötü böyle keyifli avlar dilerim.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
bereketli olsun kardeşim kaçanla,kopanla,tutulanla hertürlü heyecan olmuş,tebrkler rastgele.AlkisSeerf
Bul
Serkan bereketli olsun. Kıyıdan busene iyi çalışıyorsun. en iyi takım kendi yaptığın takım. Elnde yatkın senin bu işe maşallah.

Bir gün birlikte yapalım şu kıyıdan lüfer işin be arkadaşım. Pazar sabahı üsküdar salacakta millet nasıl topladı 2 saatte lüferleri, valla özenmedim desem yalan olur.

Afiyet olsun.Seerf
[COLOR="RoyalBlue"][SIZE="1"]TEKNE[/SIZE] [SIZE="1"]7,40 Kamaralı[/SIZE]
[SIZE="1"]RUHSAT[/SIZE] [SIZE="1"]Yeşil Kağıt (Balıkçı Ruhsatlı)[/SIZE]
[SIZE="1"]BELGE[/SIZE] [SIZE="1"]Sarı Kağıt[/SIZE]
[/COLOR]
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]
Bul
kaçanlar gelenler lüferler.eline sağlık kardeşim.afiyetle.Alkis
Bul
Kaçanlara rağmen güzel balıklar yakalamışsın Serkan abi, tebrikler. Fırsat bulabilirsem ben de o dediğin yereleri kaçıcam. Afiyet olsun AlkisAlkis
Sazanları özledim...
Bul
Tebrikler SERKAN kardeşim anlatımda en hoşuma giden yerde balkonda denizin seni çagırmasıydı daha iyi avlarına rastgele...Alkis
Bul
Herşey çok çok güzel.Av Lüfer olunca avın şekli ve lezzeti bambaşka oluyor.Kutluyorum kardeşimi.AlkisAlkis
Bul
LeVrEkCi yazdı:bereketli olsun kardeşim kaçanla,kopanla,tutulanla hertürlü heyecan olmuş,tebrkler rastgele.Alkis
Abi çok teşekkür ederim Smile o ara seni aramıştım bilmem hangi araydı ama sende baya bi keyifli idin Seerf bu balığın vuruşuda çekişide bi başka keşke 4 mevsim bu keyfi yaşayabilseydik.
nihatkr yazdı:Serkan bereketli olsun. Kıyıdan busene iyi çalışıyorsun. en iyi takım kendi yaptığın takım. Elnde yatkın senin bu işe maşallah.

Bir gün birlikte yapalım şu kıyıdan lüfer işin be arkadaşım. Pazar sabahı üsküdar salacakta millet nasıl topladı 2 saatte lüferleri, valla özenmedim desem yalan olur.

Afiyet olsun.Seerf

Abi, bu işe başladığım zamanlarda elimde kanca misina usta geziyordum aman bana bi şeyler öğretsin diye Siyirdim bir keresinde hiç unutmam mavruş avı tiyoları için 2 dolmuş değiştirip 30 km. yol yapmıştım Happy. Şimdi şimdi meyvelerini topluyoruz şükür Smile her an her şeye hazır sistemimi kurdum anında değiştirip her türlü balık ve meraya uyum sağlaya biliyorum Smile yeterki balık olsun.

Bu birlikte yapma kısmına gelirsek bu hafta sonu iğneada yoklamasına dahil olacağım ama bir dahaki hafta sonu senindir Smile yada bizimdir Seerf
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
Bul
yycolak yazdı:kaçanlar gelenler lüferler.eline sağlık kardeşim.afiyetle.Alkis
Yalçın abi teşekkür ederim.
rusan yazdı:Kaçanlara rağmen güzel balıklar yakalamışsın Serkan abi, tebrikler. Fırsat bulabilirsem ben de o dediğin yereleri kaçıcam. Afiyet olsun AlkisAlkis

Teşekkür ederim kardeşim Smile sen niyetlen ben tam ayrıntıyı sana geçerim bu arada perşembe niyetim var ama 4 gibi orada olmam lazım toplu ulaşımada en az 4-5 km. uzakta bir mera Wink
D.DUMOULIN
Bul
serkan eline emeğine sağlık kaçtıkça insan bir okadar hırs yapıyor lüfer olsun çamurdan olsun hastayım lüfere afiyet olsun rast gele.AlkisAlkisSeerfSeerf
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  19-21 ekim balık and ozan-levrekci avı LeVrEkCi 24 2,812 30-10-2016, 16:15
Son Yorum: yycolak
  21-22/09/2016 Lüfer Avı nihatkr 9 1,142 29-10-2016, 21:05
Son Yorum: yycolak
  3-7/10/2016 mavruşgil,levrekci lüfer avı LeVrEkCi 33 2,987 18-10-2016, 11:08
Son Yorum: turna
  07/10/2016 Hafta içi akşam lüfer avım. uerol67 22 1,871 17-10-2016, 12:14
Son Yorum: uerol67
  03/10/2016 Hafta içi akşam lüfer-sarıkanat avım uerol67 11 1,086 06-10-2016, 08:59
Son Yorum: uerol67
  5-15/eylül 2016 levrekci lüfer avları LeVrEkCi 15 1,545 22-09-2016, 21:29
Son Yorum: tahsinmersin
  ekim 2015 murki-mavruş-levrekci avı LeVrEkCi 37 5,081 27-10-2015, 15:57
Son Yorum: ANTALYALI07
  21-22-23/09/2015 levrekci levrek,lüfer,kırlangıç avı LeVrEkCi 21 3,138 09-10-2015, 22:51
  25-26/09/2015 levrekci levrek ve lüfer avı LeVrEkCi 19 2,623 09-10-2015, 22:40
  çinekop ve lüfer... serdal76 3 1,128 27-11-2014, 23:55
Son Yorum: bucalıfikret

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi