Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İşte Çipuralarımın
Konu başlığına devam...Boğulma durumları.Smile FIRIN
Bir süre önce sizin de bildiğiniz gibi Maydanoz'da yakaladığımız balıkların konusunu açmış ama nasıl yocu edildiğini yazmamıştık. KISMET bugüneymiş.Seerf Balığa bile çıkamadığımız bugünlerde içimizi ısıtır ve tarifi işimize yarayabilir diye düşünüp bu konuyu paylaşmak istedim.7676
Akşamın keraat vakti yaklaşırken SeerfMurat (Fish or Die) telefon açtı. ''Abi balık almayı düşünüyorum, sen ne dersin ne alıp ne yapayım'' deyince ben Çipuralarım çıkardım ve fena halde diş problemi yaşıyorum az sonra çalışmalara başlayacağım istersen sende benim yaptığım gibi yapıp boğabilirsin dedim. İŞTE TARİFİ
1.Öncelikle balığınızı çok iyi temizleyin. İçinde kan kalmamalı. Ben diş fırçası ile bu işi yapıyorum.
2.Temizlenen balığın tek yüzünü çizip kağıt havlu üzerinde bolca tuzluyorum.
3.Çizilen yerine ve içine tereyağı çalışıyorum (Fotoda olduğu gibi)
4.Patatesler elma dilimi gibi kesilip tuz, zeytinyağı ve kırmızı biberle harmanlanır.
5.Bir baş sarmısak sadece kuru kabukları soyulur ve diş diş hazırlanır.
6.Tepsideki pişirme kağıdına az biraz zeytinyağı gönderilir veeee,
7. Balıklar, patatesler ve sarmısaklar yerleştirilir.
8. Fırın açılır ve 220 dereceye ayarlanp tepsi verilir.
9. Bu arada hazırlanan masadan yavaş yavaş süslenmeye başlanırSeerf
25 dakika 220'de 5 dakika 260'da pişirilerek servis edilip İtina ile boğulur.
Ben zeytin hastasıyımdır, salatasız zaten olmaz ve yanına sevdiğiniz mezeler serpiştirilirken mutlaka ve mutlaka SEVDİKLERİNİZLE boğulur.
Muhabbetiniz bol ve keyifli, ağzınız tatlı olsun. Masanızda mutlaka canlı yada cansız çiçeğiniz olsun.76
A F İ Y E T O L S U N

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Süper olmuş abicim.
Vallaha şu an canımı çektirdin...Seerf
Afiyetle...AlkisSeerf
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
iç ısınması ne kelime abi,kan ağlattın yaw,heleki deniz çipurasının tadını almış biri olarak orada neler olduğunu bilmek dahada dokandı Siyirdimafiyetle Ercan abi,yakışırrSeerf
Bul
vay vay vay abim vayyyyyy,ben bunu en kısa zamanda yapmazsam biterim yıkılırım,allahtan masadan yeni kalkmıştım Siyirdim sana bir koli hazırlıyordum yanına birazda zeytin ekleyeceğim bi bak bakalım beğenecekmisin Seerf
Bul
LeVrEkCi yazdı:vay vay vay abim vayyyyyy,ben bunu en kısa zamanda yapmazsam biterim yıkılırım,allahtan masadan yeni kalkmıştım Siyirdim sana bir koli hazırlıyordum yanına birazda zeytin ekleyeceğim bi bak bakalım beğenecekmisin Seerf
Bir kez organizasyonumuzda, bir kez de Niko'larda yemiştik. Hiç hayır diyemiycem. Memnuniyetle kabul edilir.SmileAlkisAlkis
Tarifimi de vakit geçirmeden yapmalısın76
Bul
Rosebu konuyu ve fotoları allahtan sabah gördüm.Hiyoksa bütün gece uykum kabuslarla Yetergeçerdi.Nayirolamazne diyeyim sana.şimdi hükmü kalmadı ama afiyet şeker olsun,eline sağlık abicim.Seerfçipura hala var maydanozda.Smileanladın sen onu.Wink
Bul
off of ne kadar güzel bir masa Alkis
[SIZE="2"]Küçük balıklara yaşama şansı veren ve doğayı kirletmeyen tüm dostlara rastgele. [/SIZE] Seerf
Bul
ercan abicim ellerine sağlık şahane gözüküyor ,, tarifin her zerresi aklımda ancak şuanda net olmayan bir sebepten dolayı fırına atamadım Smile çakma mangalda ızgara olarak yaptık zorunlu olarak Gulumse

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
Murat afiyet olsun. Balığı yanlış çizmişsin benim fotoyo bir daha bak anlarsın. Mangalda bile pişirsen mutlaka tereyağı çalışmalısın76
Bul
balık kadar masanında güzel olduğunu söylemek gerekir harika ercan abim afiyet olsun gereğini yapmışsın yassuuuuuu.AlkisSeerf
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Hobimi tescil ettirdim, işte tescil belgesi :) xfisher 28 3,901 22-06-2012, 10:14
Son Yorum: xfisher
  İşte ilk taşım çıktı. Offf ya ALTAYLI 36 4,142 24-11-2011, 01:40
Son Yorum: ufuktan26
  Öss İŞte fİnal u_boy 15 2,460 18-06-2009, 23:23
Son Yorum: Ege
  şükrü bey işte size pratik zeka:))) BalıkcıSerdar 2 1,424 20-07-2007, 16:29
Son Yorum: yıldırıms74

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi