Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kamışı kısaltmak ?
Merhabalar, bana hediye gelmiş olan albastarın cosmo model 4.20 kamışı var.Bu kamışı daha kılıfından çıkarmadım,kullanmak nasip olmadı çünkü arabamın bagajına sığmıyor.Bu kamışı zarar vermeden kısaltmanın bir yolu varmıdır acaba ?

2.sorum : hem spin için kullanabileceğim, hemde kıyıdan yemli dip olarak kullanabileceğim fiyatı abartılı olmayan ( 100-130 TL arası ), 3 m civarı bir kamış öneriniz varmıdır ? Teşekkürler şimdiden, rastgele...
Bul
Kamışın boyunu kısaltmanız, hem kamışın atış performansını hem de atış dengenizi mutlaka etkileyecektir. Bence kısaltmayın. İlla ki kısaltmak istiyorsanız testere ile kesebilirsiniz. Çoğu surf kamış bagaja sığmasa da arka koltukta taşıyabilirsiniz.

Yemli takımda kaç gr ağırlık kullanıyorsunuz ? Her ikisini tek kamışta toplamak gerçekten zor.
Sazanları özledim...
Bul
Yemli takımda en fazla 75 g kurşun kullanıyorum.Arka koltuğa da sığmıyor bu kamış benim.Çünkü araç dolu gidiyoruz.Testere yöntemini denemem şart oldu benim o zaman..Teşekkürler.
Bul
bigbossares yazdı:Yemli takımda en fazla 75 g kurşun kullanıyorum.Arka koltuğa da sığmıyor bu kamış benim.Çünkü araç dolu gidiyoruz.Testere yöntemini denemem şart oldu benim o zaman..Teşekkürler.

bence kamışa yazık etme kardeşim.imkan dahilindeyse araca göre bir kamış edin.gün gelir lazım olur.yinede sen bilirsin erkancım.Smile
Bul
Spin kamışların atarları, sahte balıkların hafifliğinden dolayı çok düşük. Hem sahte balığı hem de 75 gr. kurşunu istediğiniz mesafelere atabilecek bir kamış bulmanız neredeyse imkansız.
Sazanları özledim...
Bul
Evet haklısnız, en iyisi adam akıllı tam manasaıyla spin kamış almak.Shimanonun v system 10-40 atarlı modeline baktım az önce fena durmuyor, çantada hediyesi var.Ona yoğunlaşayım,teşekkürler.
Bul
önerim var. Cormoran, yada DAM Kamislar cok kalite ve uzun yillarkullanabiliceyin kamislar. Almanyada fiyatlari 25-50 €

saygilar
Bul
bence bir konu aç, kamışı satışa çıkar,
mutlaka birilerine lazım olacaktır,
oradan gelen para da spin kamış için kullanılabilir.
herdaim rasgele.
(o o)
Bul
Kamışın ucunu 5 6 cm kesebilirsiniz.

2. sorunuzun yanıtı. Bu kamış gayet iyi fiyatıda 125 lira olması lazım.

Stratosphere 300 cm 40-120 gr. Heavy Duty Spin « Ergin Fishing Tackle Co. Jigging Master, Normic, Olympus, Vega, Delalande Türkiye
Bul
Kamışı ucundan kesmek kapalı boyunu kısaltmaz, açık boyunu kısaltır.
Kapalı boyu kısaltmak için altından (dibinden) kesmek gerekir ancak gerekli ölçümleri yapmadan bu işleme girişmek kamışı kullanılmaz hale getirebilir!

Bunun için;
Kamışın arka tapasını çevirerek açın, içine geçen son parçanın aşağı doğru en son ulaştığı yeri ölçün. Bu ölçümü yaparken ince bir cetvel vs kullanabilirsiniz, bunu arka kısımdan içeri sokarak kamışın son parçasının geldiği yere dayanana kadar sokup kaç cm girebildiğini ölçün. mesela 15 cm içeri girebiliyorsa bu kamışı dibinden 13-14 cm civarında kesebilirsiniz demektir.
Kestiğiniz parçaya yapıştırılmış olan (tapanın vidalanması için) alüminyum (veya kamışa göre plastik te olabilir) parçanın içindeki kamış parçasını temizledikten sonra bu parçayı japon yapıştırıcısı ile kısalttığınız kamışın arkasına sokarak yapıştırıp sonra da tıpasını taktınız mı tamamdır.

Biraz karışık anlatmış olabilirim, umarım kafalarda işlemi canlandırabilmişimdir. Ben bu işlemi bir surf kamışta denedim ve çok ta güzel oldu, kapalı boyu yaklaşık 10 cm kısalmış oldu böylece.

Tekrar etmek gerekirde burada en dikkat edilmesi gereken nokta doğru ölçüm yapılması, aksi halde geri dönüşü olmaz.. eğer içerde hiç pay yoksa, yani içerdeki son parça tapaya kadar geliyorsa kapalı boyu kısaltmak mümkün olmaz, hiç denemeyin.

Tabi bence önce bagajı ölçüp daha sonra kamışın payını ölçmek yerinde olur. Zira bu işlemi yapmak kamışın bagaja sığmasını yine de sağlamayacaksa boşuna kısaltma işine girmeye de gerek kalmaz Smile
bir tutkudur balık tutmak..
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi