Yorumları: 240
Konuları: 35
[attachment=2536][attachment=2537]selam arkadaşlar,bayadır siteyi ziyaret edemedim gerek işlerden gerek çalışma saatlerinden dolayı kusuruma bakmayın...görüyorum ki arkadaşlar sitenin çok daha güzel olması için elinden gelenleri ardına koymuyorlar ve inanıyorumki gerek mod.ları gerekse üyeleriyle ilerki günlerde gündeme damgasını vuran tek site olacak amatorbalikci.net. çünkü herkes aradığını burda bulacak.akşam saat 15 gibi teke çıkarmak için limana indim,tekelerimi çıkardıktan sonra ayak üzeri bi arkadaşımla yarım saat muhabbet ettik...av yerine gidip şamadıralı oltamı açıp akşam eşkina saatine kadar izmarit varmı yokmu diye yoklarım dedim...izmarit alamadım ama iki tane zarganayı izmarit oltasıyla aldım...kösteklerde 0,10 nasıl koparmadılar anlamadım...demekki gerçekten ecelleri gelmiş

akşam ezanıyla birlikte 0,28 beden ve köstekten oluşan iki iğneli takımımı çıkarıp iki tane irice tekeyi kuyruklarından takıp salladım denize...o kadar katılımcı vardiki bu akşam bir taşın üzerinde iki kişi durulan yerler vardı...neyse saat 1815 de resimde ki delikanlı kendinden emin bir şekilde yaslayınca kafasını banada tasmayı atmak kaldı....kıyıya kadar getirdik kıyıda taktı kendini kayalara biraz serbest bırakınca tekrar kurtardı kendini...demekki bununda eceli gelmişti...daha büyükleri sizlerin olsun...saygılarımla hepinize kazasız avlar...
Yorumları: 3,383
Konuları: 301
rastgele kartallı .Bereketlı olsun.
:0507::0507::0521::0507::0507:
güzel av olmuş tebrikler. daha fazlaları gelir inşallah.
Yorumları: 675
Konuları: 91
kısa günün karı
Yorumları: 221
Konuları: 14
güzel balıkmış. bu balık akdenizde yok herhal demi??
tamam ama antalyada hiç duymadım bu balığı.
belkide yoktur:
kırmalık ve mercan olan yerler bak vardır ama eşkinanın tutulacağı zaman ve mevsimi iyi bilmen gerekli dostum. vede tabii o kayayı yarım metre ötede bulamazsın o kadarda nalettir.
yarın bunu araştırim bi, ama benim şimdiye kadarki bilgilerime göre bu balık antalyada yok.
ismi değişiktir dicem ama ben yıllardır, her hafta balıkçıları gezerim bitane buna benzer bi balık görmedim o nedenle dedim. buna benzeyen buralarda kaya balığı var ama oda değersizdir.
Yorumları: 240
Konuları: 35
haydud yazdı:güzel balıkmış. bu balık akdenizde yok herhal demi??
bu balık bütün denizlerimizde var,mayıs ayından itibaren kıyılara kadar sokulurlar (bazen 1m. kadar ) avcılığı gece yapılır...gündüzleri kaya altında akşam ezanı okunana kadar kayanın altından çıkmaz...ne ben nede herhangi birinden daha şimdiye kadar gündüz bu balığı yakalayanı duymadım görmedim ...en sevdiği yem canlı tekedir ve kırmızı kaya kurduna bayılır...diğer yemleri denemedim,en fazla 4.400 gr yakalayanı gördüm...üreme mevsimi yazındır...oltası,şamandıralı veya dip oltası en yaygınıdır...2 numara çapraz bronz iğne kısa saplı,beden ve köstekte 0,25 üzeri yapılmasında fayda vardır köstekler uzun tutulmalıdır(30cm.)oltaya vuruşu ve gelirken attığı kafalar ve kafasına göre gidişi avcılığını çok zevkli kılar...eşkinadan hariç taşbalığı,kaya levreği mavruşgil olarakda adlandırılır...en çok marmarada bulunur...eti çok lezzetlidir...kafasının içinde kıkırdak dokunun içinde iki tane mermer gibi taş vardır...bazen üç tane olduğuna bizzat şahit oldum...bu taşlar ne kadar doğru bilmiyorum ama böbrek taşlarına ve böbrek rahatsızlığı çekenlere fayda verirmiş...benim bildiklerim bunlar...saygılar..