15-05-2013, 19:51
Evet dün Salı ( 14-5-2013 ) yerel resmi tatil nedeniyle Ayhan arkadaşla sirtiye gitmek için daha birkaç gün önce kararlaştırmıştık ve tuttuğumuz balıkları Çarşamba akşamı masasına götürürüz demiştik,ve sabah sabah saat 6,00 gibi İmaret limanında buluştuk ve Ayhanın sandalıyla hemencecik girdik ve ilk balığı limanın ağzında Ayhan sandala aldı
bir ıskarmoz balığıydı , kısa bir aradan sonra bende bir ıskarmoz tuttum
ve arkası geldi saat 9,30 cıvarı gibi Ayhan acil bir işi için çıkmak zorunda kaldık
Hava da çok güzeldi canım denizden ayrılmak istemiyordu , o arada İmaretteki yemcimizden taze mamun buldum ve benim sandalla sirti yaparak uzak merama yöneldim , merama az kala sirtilerden biri ( sahte balıcıklı olan ) takırdadı hemen elime aldım evet iyi kafa atıyordu , balığı biraz yorarak kepçe ile sandala aldım
iyice boy bir sinaritti , merama varınca demirledim ve yemliye başladım , baştan bir saat kadar hiç bir vuruş yoktu tam neytleniyordum yine sirti yapmaya o arada olta tahtalarından biri başladı takırdamaya , evet güzel bir boy mercandı
ondan sonra kısa aralıklarlan arkası geldi , çok güzel keyifli balıkçılığımı saat 14,00 kadar sürdü ve eve dönüş yoluna koyuldum
Sirtide kullanılanlar sahte balıcıklar 8,5 cmlik ve 14 cmlik ve değişik renklerde ve boylarda silikon ( en verimlisi yarısı kırmızı yarısı beyaz )
Yemli dip balıkçılığında kullanılan oltalar klasik hırsızlı mercan takımı ve iğneler No 3 nikel çapraz
Herkeze bundan daha güzel balıkçılıklar dilerim

Hava da çok güzeldi canım denizden ayrılmak istemiyordu , o arada İmaretteki yemcimizden taze mamun buldum ve benim sandalla sirti yaparak uzak merama yöneldim , merama az kala sirtilerden biri ( sahte balıcıklı olan ) takırdadı hemen elime aldım evet iyi kafa atıyordu , balığı biraz yorarak kepçe ile sandala aldım

Sirtide kullanılanlar sahte balıcıklar 8,5 cmlik ve 14 cmlik ve değişik renklerde ve boylarda silikon ( en verimlisi yarısı kırmızı yarısı beyaz )
Yemli dip balıkçılığında kullanılan oltalar klasik hırsızlı mercan takımı ve iğneler No 3 nikel çapraz
Herkeze bundan daha güzel balıkçılıklar dilerim