Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bye bye Okuma:(
Şimdi size bir insanın yapabileceği ne büyük aptallıklardan birini anlatacağımSiyirdim gülmek serbest çünkü kendime kızmam bittiğinde ben de çok güldüm kendi kendimeSmile

Geçen haftalarda Okuma Octana 55 lik kafa makinemle gittiğim istavrit avında ne olduysa makine bir anda makaranın üstüne sarmaya başladı, sarma telinde bir sorun var diye misinayı boşaltıp tekrar sardım ama aynı hatayı yine yaptı, kalktım geldim eve... işte başlıyor

senin gibi aceminin de acemisi adamın neyine makinayı açmakNayirolamaz

sarma telinin vidalarını söktüm, içine baktım dedim yağı filan mı azaldı yağladım sildim cilaladım derken sıra geldi takmaya, tam 3 saat evet yanlış duymadınız tam 3 saat boyunca o teli yerine takmaya çalıştım, arkadaş 1000 kere denedim o teli açtığımdaki çıt sesi gelmiyoooooooHappy

nasıl olduysa 3 saatin sonunda bir şekilde takmayı ve o çıt sesini de çıkartmayı başardım ama bu kez de taka çıkara tek tarafın vidasını yalama yapmışım, hadi onu geçtik sarma teli normalde yaylanırken benimki yaylanmıyorSiyirdim ileri götürüyorum orda kalıyo geri çekiyorum orda kalıyo

öyle bi soğudum ki makineden anlatamam, alışveriş yaptığım internet sitesine mail attım gönderin ithalatçı firmaya gönderelim dediler, octana 55 te ömür boyu okuma garantisi yazıyor ama bu açık seçik kullanıcı hatası, gönderirsem sizce sonuç ne olur abilerim?

tamam hata benim olsa da okumanun bir vida yerinin plastik ve yalama yapacak kadar çürük malzeme kullanması normal mi?

Son ve en önemli sorum da şudur ki, biliyosunuz ben Giresun'da kıyıdan istavrit eğer denk gelirse çinekop filan avlamaya çalışıyorum, 50-55 kafalı bu büyük makaralı surf makineler mi daha mantıklı olur benim için yoksa misina sarma yeri daha derin olan genel kullanımlar mı? Misina yeri daha kalın ama derinliği az olan surf makinalar uzağa atışı çok etkiler mi ve bu bana lazım mı? ve en son sınırım olan 100 tl ye önerebileceğiniz makina var mı?(Okuma olmasın da)Siyirdim
Bul
makineyi kurcaladığın için garantiye sokmayabilirler,böyle durumlarda bend ekendime çok kızıyorum,acele edip belki ufak birşeydir diyerek açtığım makine garantiden çıkıyor ve deliriyorum.yinede bir şansını dene,en azından değişmeselerde bi elden geçirebilirler.
okuma makineler genelde iyidir şansına kötüsü denk gelmiş.
daha iyisi şhimanodur.
geçmiş olsun.
Bul
cevabın için teşekkürler nihat abi, aslında ben de makinemi seviyordum, baya da sağlam gözüküyodu sorunsuzdu ama yine hata bende, benim neyime açıp içini kurcalamakSmile)

shimano ya güç yetmez abi, bir de diyorum ki 100 lirayı geçmesin hiç olmazsa bozulursa acımayım, spro diye bi marka var hardliner serisi filan o mu olsa? ya da lineaeffe nin makinelerine bulaşılır mı?
Bul
doğuş keşke açmasaydın garanti kapsam dışı kalıyor .
okuma kullanıyorum çok güzel ve rahat bir makina .76
Bul
Olan olmuş DOĞUŞ bu saatten sonra kendinede kızmanın sızlanmanın bir faydası olmayacak olacagı varmış olmuş aynı yaptıgın gibi gülüp geçeceksinSiyirdimbunlar her amatör balıkçının başına gelebilecek türden olaylar keşkenin hiç bir faydası yok ithalatçı firmaya gönder olmadı en son çare tamir ettirirsin olmadı atma bozuk dahi olsa dursun balıkçılıga devam ettigin sürece içinden bazı parçalarını degerlendirebilirsin geçmiş olsun...Gulumse
Bul
seçenekleri baya bi azaltım ama şu 2 makine kafamı çok meşgul ediyor lütfen fikir verir misiniz?Affet

Spro Hardliner LCS PRO/2 560
60'lik ortaboy makine, 4 adet paslanmaz çelik bilyalı rulman, 1 adet misina klavuz rulmanı, 5,1:1 devir oranı, 0,33 mm misinadan 300 metre sarım, 395 gram ağırlığında

BROWNING BACKFIRE BF 640
Devir Oranı : 5.1:1
Kapasite : 180/030 mm
Bilye Sayısı : 5+1
Ağırlık : 361 gr
Yedek Kafa
Paslanmaya karşı korumalı gövde
Uzun mesafeler için özel bir tasarıma sahip alüminyum kafa
Mükemmel misina salınımı ve sarımı
Misinayı yüksek dönüş hızıyla hatasız geri sarma

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Nedense bu tür makinaları sökmek kolay oluyor fakat toplaması tam bir işkence oluyor onuda anlamıyorum..Smile
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
okuma avenger ve trıo red core 65 modellerini kullanıyorum gayet memnunum belki misinayı makaraya sarması bile sizin kullanım hatanız olabilir bence yeni makina seçiminizide okuma yönünde kullanın derim rakamı 20-30 arttırısanız trıo rc yi öneririm farkı göreceksiniz
OZAN ELGİN BUCA/İZMİR

USTA BALIKÇI OLMAK İÇİN ÖNCE DENİZE VE YAVRU BALIĞA SAYGIYI ÖĞRENMEK GEREKİR
Bul
100 TL'ye alınabilecek en iyi makinelerden biridir Okuma Avenger. Çıtayı biraz daha yükseltirseniz Ryobi Ecusima ya da Ryobi Oasys olabilir, çok kaliteli ve güçlü makinelerdir.
bir tutkudur balık tutmak..
Bul
Son zamanlarda Okuma lardan fazla mı şikayet gelmeye başladı nedir?
[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi