Senenin ilk lüfer haberleri hafta içerisinde gelmişti. ama genelde bu zamanlarda hep atmasyon haberler olduğu için (Tuzla Bölgesi) pek heyecanlanmamıştım. Yine taze tutulmuş zarganalardan 20 tane fleto yapıp Sabah gün aydınlanmadan tekneye geldim. Tekneylede denize indikten sonraki ilk balık avım olacaktı.
İki adet uzun olta salıp karanlıkta dolaşmaya başladım. Daha tersaneden 750 mt uzaklaşmamıştımki ilk balık geldi. Hem geldiği yer itibarıyla hem de saat itibarıyla balık beni şaşırtmıştı.
4,5 saat denizde kaldım. toplamda 6 balık ile günü kapadım. Balıkların 2 tanesi lüfer diğerleri sarıkanat lüfer arası.
Aynı olay Pazar günüde tekrarlandı. Ama Pazarın balıkları sarı kanat lüfer arası idi. Hiç Lüfer denk gelmedi. Zaten denizde çok kalamadım misafirim olduğu için. Haftayı 14 balıkla kapatmış oldum.
Takım Uzun Olta
Beden 0,50
Önlük 1. 3' Metrelik kısım 0,35 , 2. 3 Metrelik kısım 0,28 FLC misina. arada Fladen 1 numara fırdöndü ile bağlı.
İğneler 1. İğne 2/0 Owner, 2. İğne 2/0 Yobomax Gagalık 0,26 ip misinata bağlı.
Kaşık kendi kesimim. Paslanmaz 0,80 mm krom sacdan imalat.
Herkese rastgele
İki adet uzun olta salıp karanlıkta dolaşmaya başladım. Daha tersaneden 750 mt uzaklaşmamıştımki ilk balık geldi. Hem geldiği yer itibarıyla hem de saat itibarıyla balık beni şaşırtmıştı.
4,5 saat denizde kaldım. toplamda 6 balık ile günü kapadım. Balıkların 2 tanesi lüfer diğerleri sarıkanat lüfer arası.
Aynı olay Pazar günüde tekrarlandı. Ama Pazarın balıkları sarı kanat lüfer arası idi. Hiç Lüfer denk gelmedi. Zaten denizde çok kalamadım misafirim olduğu için. Haftayı 14 balıkla kapatmış oldum.
Takım Uzun Olta
Beden 0,50
Önlük 1. 3' Metrelik kısım 0,35 , 2. 3 Metrelik kısım 0,28 FLC misina. arada Fladen 1 numara fırdöndü ile bağlı.
İğneler 1. İğne 2/0 Owner, 2. İğne 2/0 Yobomax Gagalık 0,26 ip misinata bağlı.
Kaşık kendi kesimim. Paslanmaz 0,80 mm krom sacdan imalat.
Herkese rastgele
[COLOR="RoyalBlue"][SIZE="1"]TEKNE[/SIZE] [SIZE="1"]7,40 Kamaralı[/SIZE]
[SIZE="1"]RUHSAT[/SIZE] [SIZE="1"]Yeşil Kağıt (Balıkçı Ruhsatlı)[/SIZE]
[SIZE="1"]BELGE[/SIZE] [SIZE="1"]Sarı Kağıt[/SIZE][/COLOR]
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]
[SIZE="1"]RUHSAT[/SIZE] [SIZE="1"]Yeşil Kağıt (Balıkçı Ruhsatlı)[/SIZE]
[SIZE="1"]BELGE[/SIZE] [SIZE="1"]Sarı Kağıt[/SIZE][/COLOR]
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]