29-09-2013, 14:04
Uzun bir aranın ardından nihayet sezonu açabildik. ben , bahadır abi , bahadır abinin iş arkadaşı ayhan abi , keser35 gürkan gürkanın babası her organizasyonumuzun müdavimidir kendisi
sabah 5 te yollara koyulduk , yılmaz kardeşimizle biraz sohbetin ardından yemlerimizi aldık ve kahvaltılıklara geçtik , gerekli nevaleleri de aldıktan sonra koyulduk dalyan yoluna , saat 6,30 da tekneye varmıştık ve gün ağarmadan hemen harekete geçtik , teknemiz inanılmaz güzel tertemiz düzenli , koltuk ve masa düzeni harika tam bizlik
kaptanımız sadi abi tez canlı heyecanlı meradan meraya koşuyor balık bulmaya , tabiki daha sezon yeni başladığı için beklenen verim maalesef yok ama olsun bu bizi yıldırmıyor ve sabah 10 da bahadır abiyle ilk kadehleri koyuyoruz
muhabbet eğlence kahkaha ile geçiyor avımız , arada kaptan bizi fırçalıyor çeneyi bırakında oltalara bakın azcık diye
mercan karagöz ve ıskataryalar ile seviniyoruz tabiki olmazsa olmazlar gopezler bolca süslüyor tekneyi.. arada havanın güzelliğini es geçmeyip denize atıyoruz kendimizi iki kadeh ve hop suya
içten yakmalı motorlarımıza mazotu aldığımız için üşümüyoruz tabiki su sıcaklığı 22derece sonra tekrar sofraya ve ava dönüyoruz
bahadır abi bir ahtapotla yaklaşık yarım saat mücadele ediyor ama ne mümkün kayaya bir yapışıyor bir çekiyor kendini yakalaması imkansız belli çok güçlü ,, belki 3-4 kg yada daha büyük.. sonuçta kaybediyoruz mücadeleyi,, arkasından gürkan bir ahtapotu yukarı kadar getirirken kepçeye çeyrek kala kurtuluyor ve günün sevincini kafalar atarak gelen çipura ile bahadır sarıca yaşatıyor bize ,, tabiki teknedeki sakilik görevime karşılık kendisine el koyuyorum bu akşam hakkını vermek üzere
kaptanda bizden rakılar yemekler muhabbet derken saate bir bakıyoruz akşam 7 hava kararmak üzere kimsenin gidesi yok ama yavaştan toparlanıyoruz , ve kıyıdayız, hepimizin yüzü gülüyor balığımız aldık muhabbetim sonsuz keyifli ve dönüş yoluna geçiyoruz, herkese çok teşekkür ediyorum ve bu güzel anlardan birkaç fotoğraf ekliyorum. Son zamanlar da böyle gülüp eğlendiğimi de hatırlamıyorum

[SIGPIC][/SIGPIC]
Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.