Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Almanya Heiligenhafen Alaska Mezgiti avi
Selam tüm balik meraklilari arkadaslarim.
Uzun zamandir yazma firsatim olmamisti sizlere. Bunun mahcubiyetini gidermek istiyorum müsadenizle..Öncelikle benim yakaladigim Alaska Mezgiti videosu Wink
[YOUTUBE]W7fdZd0fKVA[/YOUTUBE]

Simdide kader ortagim Bacanagimin (Fatsali Kemal) Videosu Wink
[YOUTUBE]cesevDTLQlU[/YOUTUBE]

Bir önceki konu ile ilgili de bir düzeltme yapmak istiyorum ilk önce. Yakaladigimiz baligin ismi Dorsch almancasi. Google da yaptigim ceviride Morina olarak karsima cikmisti. Ama gercek adi Alaska Mezgiti olarak geciyor.

Burada sizinle deneyimlerimi artik daha rahatca paylasabilirim. Cünkü sanirim yeterince ögrenmis olduk.

Öncelikle bu bölgede (Heiligenhafen) Alaska mezgiti yakalamak istiyorsaniz benim tavsiyem Kasim Aralik Ocak Subat ve Mart aylarini tercih etmeniz olur. Bu aylarda bol soguk kar ve yagmurlu havalarda ciktiginizda bos dönmeyeceginizi düsünüyorum. Ancak gemi secimide cok önemli. Önceki yazimda Ms Monika gemisini tercih etmistik Rolleyes hic memnun kalmadik. Toplam 3 ya da 5 balikla 800km yol yapmak zorunda kaldik. Ancak yukarida izleiginiz videolar de resimler yine Heiligenhafen da bulunan Klaus Peter adli gemide cekildi. Kaptanin tecrübesine güvenmek lazim.

Önceki turlarda 3-5 balikla dönerken bu gemide Bacanagim Fatsali Kemal le beraber iki günde 52 tane Alaska Mezgiti avladik. Ortalama agirliklari 2,5 - 3 Kg oldugunu düsünürseniz bayagi bereketli gecen avlar oldu. Biz burada 38 cm den asagi olan baliklari suya birakiyoruz ve de mecbursunuz. Cünkü bir daha ki gelmenizde neden videodaki baliklardan yakalamayasaniz ki Gulumse

Takim olarak:
1. Kamis: 100-300gr arasi atari olmasi gerekiyor.
2. Makine olarak cikrik veya normal makinelerde kullanabilirsiniz.
3. Misina olarak 0,25 - 0,30 iplik (türkcesini bilmiyorum Bobo )
4. 80gr-250gr arasinda cesitli agirlikta ve de renklerde (kirmizi sari siyah üclüsü iyi is yapiyor) Jigler
5. Farkli renklerde silikon baliklar (tercihen kirmizi)

yukaridakileri yedekli bulundurmakta her zaman fayda var. cünkü malum acik deniz. bazen 20 kiloluk Mezgitlerde olabiliyor.

ücret olarak ise Hafta sonu kisi basi Berlin - Heiligenhafen git gel (kendi arabamizla) gemi ücreti ev ücreti yeme icme 150€ tutuyormesela gemi günlük 35€ , ev hafta sonu iki gece 105€ isterseniz 105€ ile 6 kisi kalabilirsiniz bu evde. icinde yataklar firin ocak 24 saat sicak su, balkon, tv, vs vs bulunmak.

tutulan baliklardan bazilarinin resimlerini asagidaki facebook hesabimdan görebilirsiniz

facebook.com/media/set/?set=a.4885485451035.2184367.1114600093&type=1&l=53430a6647

bizde simdi 11. ayin gelmesini bekliyoruz. malum soguk havalarda daha iyi avlaniliyor..

Simdiden herkese rastgele..
Almanya da da Petri Heil derler.Wink

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Zafer Üstün
Berlin
Bul
Tebrikler ZAFER kardeşim güzel bir av güncesi olmuş tebrikler daha iyi avlarınıza rastgele...
Bul
zafer tebrikler çok keyifli avlar olmuş o mücadeleyi yaşamak büyük keyif Seerf
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
Alkis Harika balıkçılık. Kutlarım sizi. Alkis
[COLOR="RoyalBlue"][SIZE="1"]TEKNE[/SIZE] [SIZE="1"]7,40 Kamaralı[/SIZE]
[SIZE="1"]RUHSAT[/SIZE] [SIZE="1"]Yeşil Kağıt (Balıkçı Ruhsatlı)[/SIZE]
[SIZE="1"]BELGE[/SIZE] [SIZE="1"]Sarı Kağıt[/SIZE]
[/COLOR]
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]
Bul
tebrikler süper av balıklar şahane.paylaşım için teşekkürler.
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
Harika balıklar ve harika bir av AlkisAlkisAlkis
Sazanları özledim...
Bul
Yaptığınız km yola değer,soğuk biraz düşündürsede balıklar nefis,afiyetleSeerf
Bornova - izmir
Bul
cok cok guzel baliklar Zafer..tebriklerAlkis
bu guzel avlarinin devamini dilerizSeerf
rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
hepinize tesekkür ederim. denizin havasini almak yetiyor yaptigimiz yola ma baliklarda olunca tabi keyfimize diyecek bisey olmuyor. Orhan abi soguk insanin iliklerine isliyor hakikaten ama av icin uygun elbise olunca süper rahat oluyor. yoksa farketmiyor kac kat kazak giyersen giy yine derinden hissettiriyor sogugu.

Artik kismetse 11. ayda yine burada paylasimda bulunmak istiyorum. Malum kar ve soguk olmadan tadi cikmiyor Smile

Bu arada begenen usta abimelerime ben tesekkür ederim..
Zafer Üstün
Berlin
Bul
Tebrik ediyorum ve başarılı avlarının devamını diliyorum.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  02.03.2012 Heiligenhafen Almanya Morina avi zaferustun 20 3,390 20-04-2012, 18:48
Son Yorum: fotokopici

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi