Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bizde Neden Olmasın ! Amatör Balıkçıla Gönül vermiş Sizler...
Çocukluğum da başlayan bir tutkuydu Balıkçılık Babamın sayesinde.Daha 7-8 de idim ve her hafta sonunu iple çekerdim gelsin ve babamlar beni balığa götürsün diye.Çoğu zaman gidemiyordum çünkü yatılı gidiyorlar ve bazen 1 hafta gelmedikleri oluyordu.Böyle aşık oldum Balık sevdasına bende.Anadolunun bir çok yerinde bulundun , bir çok yerinde avlanma şansım oldu en önemlisi ise bana her şeyi unutturduğu , kendimi bulduğum dinlediğim bir Tutkuydu bu.Genellikle hep tatlı sularda avlandım Taki 2010 da Antalya'ya taşınana kadar.Burada denizle tanıştım gözlemlerimle avlanma tekniklerini öğreniyorum inşallah da güzel şeyler öğrenip bende gelecek nesillerimize birşeyler öğretirim inşallah.Tabi ki siz değerli Ustadlarımızın sayesinde ve sizlerden öğreneceğimiz çok şey var.Neyse çenem düştü yine balık deyince. Konu ya gireyim en iyi ben.Geçenler de çok güzel bir Belgesele denk geldim gecenin bir yarısı oturup izledim bitimine kadar.Çok güzel avlar tuttular işin farklı yani ise Avlandıkları yer Koruma altında bir bölge ve Tatlısu balıklarının bir çoğunu nasıl oldu ise aynı yerde toplamışlar.Bilinçli Amatör avcıların gözdesi halinde bir yer olmuş oluşturdukları gölet.Amaç hem hobileri hemde gölette ki en büyük balık rekorlarını yenilemek.Buna ek olarak çok güzel bir yeşillik güzel bir alan içerinde oluşturmuşlar Göleti.Düşündüm bir şöyle hayal ettim kendi kendime Bizde Neden Olmasın ! diye ? Onlardan eksik birşeylerimiz mi var acaba ? Düşünsenize Balık Dostlarınızla kararlaştırıp güzel bir hafta sonu geçireceğiniz birbirinizle yarışacağınız , güzel bir küçük Organizasyon ve geleceğe taşımaya çalıştığımız korumalı bir alanda Balık avı.Olamaz mı sizce ? Yıllarını vermiş bu yola gönül koymuş sizleri bile şaşırtacak güzel balıklar oltanıza takılsa ve gelecekten ümitliyim diye bileceğiniz bir yer olsa ? Yoksa sadece Hayaller demi olur böyle birşey.

Kısacası demek istediğim şu

Bir gölümüz olsa oraya o bölgede yaşayacak balık çeşitlerini aşılasa bilsek Diğer Şehirler'den Ülkelerden balıklar getirebilsek böyle bir şey sizce mümkün mü ?

Bu konuda siz değerli Ustalarımız , Amatör balıkçıla gönül vermiş Avdaşlarımızın Fikir ve düşüncelerini almak istiyorum.

Sağlıcakla kalın...

Bir çok şeyden farklı bizimkisi En önemlisi bir Tutku bizimkisi...
Tabiki olabilir ŞAFAK fakat biz elimizdeki degerlerin kıymetini bilmezken bu ne kadar mümkün olur onu bilemem...
Bul
Öncelikle bugün ki avınız da göstermiş olduğunuz Denize Yeniden İade için tebrik ederim abi sizi keşke herkes (Ben Dahil) sizin gibi olabilsek.Abi Bilinçli avcılık çok farklı bir şey sen benle bitmiyor bunu herkese aşılamak zorundayız Zaten denizlerimiz de ne kadar balık kaldı ki ? Bunun önüne geçe bilmemiz için Devletin sağlam çalışması lazım Sad
şafak ne kadar güzel bir konu açmışsın,düşüncelerinde hemfikiriz,insanoğlu istedikten sonra neler yapar.ama imkan meselesi,memleketin taşı toprağı altın olunca ,bu tarz yerler antalyada mevcut,ama malesef kişilerin himayesi altında,kişiler doğaya ne kadar saygılı bilinmez belkide gerekenden daha fazla ilgi gösteriliyordur,belkide amaç sadece para kazanmak bilinmez.
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
Avrupa'nın birçok göletinde durum böyle. Gerçi fiyatları oldukça yüksek. Ama sistem harika. Yüksek paralar verip avlandığınız gölette bile kullanacağınız yemden, kurşundan tutun da kullanacağınız montaja kadar birçok kurallar var. Hatta bırakın balığı alı koymayı ağzını kanattığınız da bile balığın kilosu x 50 Euro olan göletler var. Ne olursa olsun sonuçta harika bir ortam ve harika bir balık avı... Bizim oralara gelebilmemiz için daha çook uzun seneler var malesef. Bir deniz bakanlığımız yokken, ağ atanları şikayet ettiğimizde kolluk kuvvetleri ilgilenmezken, hala tırıvırı, küspeli takımlar kullanılırken ve en acısı göletlerimizin çoğu israil sazanı ile doluyken tüm bunları düşünmek hayalden öteye gitmiyor malesef. Daha önümüzde aşmamız gereken çok şey var.Snifsinf
Sazanları özledim...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  zordur yalnız amatör balıkçılık BABUÇ 14 2,438 23-04-2015, 01:24
Son Yorum: HK-18
  amatör balıkçı katilleri akın 8 2,357 01-08-2008, 11:59
Son Yorum: fish or die
  Ormanlarımız YOK OLMASIN MaVrUşGiL 4 1,665 31-10-2007, 18:00
Son Yorum: Lüferci uğur
  amatör rapala bahriyeli 22 4,026 07-08-2007, 21:54
Son Yorum: bahriyeli