19-10-2013, 23:23
Çocukluğum da başlayan bir tutkuydu Balıkçılık Babamın sayesinde.Daha 7-8 de idim ve her hafta sonunu iple çekerdim gelsin ve babamlar beni balığa götürsün diye.Çoğu zaman gidemiyordum çünkü yatılı gidiyorlar ve bazen 1 hafta gelmedikleri oluyordu.Böyle aşık oldum Balık sevdasına bende.Anadolunun bir çok yerinde bulundun , bir çok yerinde avlanma şansım oldu en önemlisi ise bana her şeyi unutturduğu , kendimi bulduğum dinlediğim bir Tutkuydu bu.Genellikle hep tatlı sularda avlandım Taki 2010 da Antalya'ya taşınana kadar.Burada denizle tanıştım gözlemlerimle avlanma tekniklerini öğreniyorum inşallah da güzel şeyler öğrenip bende gelecek nesillerimize birşeyler öğretirim inşallah.Tabi ki siz değerli Ustadlarımızın sayesinde ve sizlerden öğreneceğimiz çok şey var.Neyse çenem düştü yine balık deyince. Konu ya gireyim en iyi ben.Geçenler de çok güzel bir Belgesele denk geldim gecenin bir yarısı oturup izledim bitimine kadar.Çok güzel avlar tuttular işin farklı yani ise Avlandıkları yer Koruma altında bir bölge ve Tatlısu balıklarının bir çoğunu nasıl oldu ise aynı yerde toplamışlar.Bilinçli Amatör avcıların gözdesi halinde bir yer olmuş oluşturdukları gölet.Amaç hem hobileri hemde gölette ki en büyük balık rekorlarını yenilemek.Buna ek olarak çok güzel bir yeşillik güzel bir alan içerinde oluşturmuşlar Göleti.Düşündüm bir şöyle hayal ettim kendi kendime Bizde Neden Olmasın ! diye ? Onlardan eksik birşeylerimiz mi var acaba ? Düşünsenize Balık Dostlarınızla kararlaştırıp güzel bir hafta sonu geçireceğiniz birbirinizle yarışacağınız , güzel bir küçük Organizasyon ve geleceğe taşımaya çalıştığımız korumalı bir alanda Balık avı.Olamaz mı sizce ? Yıllarını vermiş bu yola gönül koymuş sizleri bile şaşırtacak güzel balıklar oltanıza takılsa ve gelecekten ümitliyim diye bileceğiniz bir yer olsa ? Yoksa sadece Hayaller demi olur böyle birşey.
Kısacası demek istediğim şu
Bir gölümüz olsa oraya o bölgede yaşayacak balık çeşitlerini aşılasa bilsek Diğer Şehirler'den Ülkelerden balıklar getirebilsek böyle bir şey sizce mümkün mü ?
Bu konuda siz değerli Ustalarımız , Amatör balıkçıla gönül vermiş Avdaşlarımızın Fikir ve düşüncelerini almak istiyorum.
Sağlıcakla kalın...
Bir çok şeyden farklı bizimkisi En önemlisi bir Tutku bizimkisi...
Kısacası demek istediğim şu
Bir gölümüz olsa oraya o bölgede yaşayacak balık çeşitlerini aşılasa bilsek Diğer Şehirler'den Ülkelerden balıklar getirebilsek böyle bir şey sizce mümkün mü ?
Bu konuda siz değerli Ustalarımız , Amatör balıkçıla gönül vermiş Avdaşlarımızın Fikir ve düşüncelerini almak istiyorum.
Sağlıcakla kalın...
Bir çok şeyden farklı bizimkisi En önemlisi bir Tutku bizimkisi...