Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
At-çek lüfer avim
Gece yine Boğaz'da idim.Lüfer avımdan önce oturup,Boğaz'ın o eşsiz güzelliğini seyrettım.Böyle muhteşem bir yerde doğup büyüdüğüm için,çok şanslı olduğumu düşündüm hep.Hemen denizin kıyısında çay yapan Varol,"Cahit abim hoş geldin" deyip sıcacık çayı bana uzatıverdi.Çayımı yudumlarken çocukluğum, gençliğim bir film şeridi gibi geçti gözümün önünden.Ne Kofana'lar,ne Sırtıkara'lar avlamıştım bu kıyılarda.Onlarla mücadelem ne de çoktu.Bazen ben kazandım,bazen de onlar.Ama hiç bıkmadık birbirimizden.Hep sevdim onları,onlarda beni.Onlarla sevindim,onlarla üzüldüm çoğu kez.Bazen parmaklarımı ısırdılar,onları hep affettim.Oltalarımı kestiler,sesimi çıkarmadım.Zokamı çaldılar, küsmedim.Varsın,olsun..Onlar benim evlatlarım dedim ve onları hep bağrıma bastım.Onun yaşadığı yere hiç ihanet etmedim.Deniz anamı hep kucakladım.Onu asla kirletmedim.Ona olan saygımı her defasında gösterdim.O da bana vahşi evladını hiç esirgemedi.Çocuklarımı onlarla besledi,büyüttü.Bana hep gülümsedi.Hala beraberiz ve dostluğumuz ölünceye dek sürecek.Bu sabah yine bana bereketini gösterdi ve beni yine mutlu etti.Onu çok seviyorum ve hep seveceğim.Yüce Allah'ım Deniz ana-Cahit Acun dostluğunu herkese nasip etsin.Sağlıcakla kalın,mutlu kalın..

Sevgili arkadaşlarım,bugün sizlere yine bir kaç hatırlatmam olacak.Bana sıkça sorulan uzun olta ile ilgili bazı püf noktaları sizlere açıklamaya çalışayım..

1.Uzun olta ile Lüfer avında gagaya bağlanan gezer iğnenin,küçük ve özellikle ince olması çok önemlidir.Kalın iğne gagayı çatlatır ve Zargana'yı kullanılmaz hale getirir.

2.Gezer iğneyi,Zargana'nın gagasını kestikten sonra,alt gagadan,üst gagaya doğru geçirin.Avcı iğneyi ise,ya sidikliğinden geçirip,hemen yanından çıkarıp takın ya da sırt yüzgecinin sırt ile birleştiği yere veya kuyruk tarafının alt tarafına doğru,bir yandan geçirip, diğer yandan çıkaracak şekilde iliştirin.Daha sonra Zargana'yı suya bırakıp,yüzüşünün sağlıklı olup,olmadığını kontrol edin.

3.Uzun olta ile Lüfer avlarında gezer ve avcı iğneleriniz çapraz iğne olmamalıdır.Çapraz iğne yemi döndürür ve kullanılamaz hale getirir.

4.Balıklarda derilerinin üzerinde, baş taraftan kuyruğa doğru uzanan yan çizgiler, balıkların denge organıdır.Avcı iğneyi takarken, bu bölgeye kesinlikle batırmayın.Aksi takdirde yem balığı fazla dayanamayıp,ölecektir.

5.Tekne ile gezerek avlanıyorsanız,balığın motor sesinden etkilenmemesi için,misinanızı 25-30 kulaç bırakın.Eğer teknenizi derin suda akışa bırakacaksanız,bedeninizi kısaltın.Bedenin karışması önlenecektir.

6.Yanınızda bulunan bıçağınız, Zargana'dan iki kuyruk çıkaracak şekilde,keskin olmalıdır.

7.Yem olarak yaprak Zargana kullanıyorsanız,yemin ucunu üçgen şekilde kesin, gezer iğneyi bir kez geçirin,avcı iğneyi de kuyruğa yakın bir yere geçirdikten sonra aradaki boşluğu alın,yemi suya bırakıp, yine yüzüşünün sağlıklı olup,olmadığını kontrol edin.

8.Bedeni yem ile denize bırakırken,motorunuz rolantide olmalıdır.Aksi takdirde beden karışır

9.Seyrek Lüfer avında bedeni ince tutun.Fluoro carbon misina kullanın.

10.Lüfer dişli balık olduğundan,avcı iğnenizi uzun saplı iğnelerden seçiniz.

11.Olta düzeneğinde bir takım değişiklikler yaparak ,uzun oltayı Sinarit ve Levrek avlarınızda da kullanabilirsiniz.

Bugünkü avımda fotoğraflara geçmeden önce, kullandığım takım hakkında bilgi vermek istiyorum.

[/B]
Bul
[Resim: wl66.jpg]

KULLANILAN KAMIŞ....SHİMANO SPEED MASTER 300H POWERGAME 20-80 AKSİYONLU SPİN +SHORE JIG KAMIŞI

[Resim: mu5b.jpg]

KULLANILAN MAKİNA...SHİMANO SUSTAİN 5000 FE

[Resim: pb2e.jpg]

KULLANILAN İP MİSİNA...SPIDER WIRE 0.25 MM

[Resim: g6a8.jpg]

KULLANILA RAPALA...DAİWA SHORE LİNE SHİNER SL 17 FG ANCHOVY/Z

[Resim: kb7w.jpg]

[Resim: rv8e.jpg]

[Resim: kbsg.jpg]

[Resim: 4jdx.jpg]
Bul
tebrikler.AlkisAlkisgüzel av olmuş kendim yakalamış gibi sevindim. bir kaç gündür. balık avı yapamadım . gitmedim değil gidip boş döndüm . akşam 21 de evde oluyorum balık olmayınca beklemenin bir anlamı olmuyor.bayramda balık olur dedim. bayram boyunca pek verim alamadım.Snifsinf
Bul
tebrikler Cahit abi,Sait Faik Abasıyanık tadında başlayıp uygulamalı teknik anlatımla biten güzel bir rapor olmuş,ellerine sağlık abiAlkisSeerf
Bul
Tebrikler CAHIT abi yine güzel bir ava imza atmışsın...
Bul
cahit abi paylaşımın için teşekkürler eline sağlık daha bollarına rast gele.AlkisSeerf
Bul
kosta yazdı:tebrikler.AlkisAlkisgüzel av olmuş kendim yakalamış gibi sevindim. bir kaç gündür. balık avı yapamadım . gitmedim değil gidip boş döndüm . akşam 21 de evde oluyorum balık olmayınca beklemenin bir anlamı olmuyor.bayramda balık olur dedim. bayram boyunca pek verim alamadım.Snifsinf

Balığa gidiş saatlerini değiştir.Gündüz gidiyorsan bırak,gece gitmeye çalış.Bunu ben sıklıkla yaparım.Mutlaka çok faydası olur.Lüfer balığının ne zaman ne yapacağı belli olmaz.Birgün, çok sıkı av verir,ertesi gün bir tane bulamazsın.Şimdiden rast gelsin.Sağlıcakla kal..
Bul
tedirgin SaZaN yazdı:tebrikler Cahit abi,Sait Faik Abasıyanık tadında başlayıp uygulamalı teknik anlatımla biten güzel bir rapor olmuş,ellerine sağlık abiAlkisSeerf

Teşekkürler ediyorum sevgili Ömer.Sağ ol.Sana da bereketli avlar diliyorum.
Bul
YaKaMoZ yazdı:Tebrikler CAHIT abi yine güzel bir ava imza atmışsın...

Teşekkürler ediyorum Murat.Sevgiler kardeşime.Kendine iyi bak..
Bul
Cahit abi tebrikler. Avlarının artarak devamını dilerim. SaygılarAlkisSeerf
[COLOR="RoyalBlue"][SIZE="1"]TEKNE[/SIZE] [SIZE="1"]7,40 Kamaralı[/SIZE]
[SIZE="1"]RUHSAT[/SIZE] [SIZE="1"]Yeşil Kağıt (Balıkçı Ruhsatlı)[/SIZE]
[SIZE="1"]BELGE[/SIZE] [SIZE="1"]Sarı Kağıt[/SIZE]
[/COLOR]
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Cahit acun 2013 lüfer avlarim Cahit Acun 21 3,460 05-02-2014, 09:27
Son Yorum: Cahit Acun
  Lüfer'lerle dans.. Cahit Acun 31 4,169 02-11-2013, 22:17
  Doğum günümde deniz ana'nin hediyesi...lüfer'ler Cahit Acun 15 2,566 27-10-2013, 07:58
  Lüfer'lerin gecesi.. Cahit Acun 27 4,982 08-10-2013, 12:49
Son Yorum: MaVrUşGiL
  Lüfer resitali Cahit Acun 23 3,187 04-10-2013, 14:01
  Spin ile Lüfer avım Cahit Acun 27 4,162 13-09-2013, 13:30
  Gece lüfer'leri Cahit Acun 33 3,978 11-09-2013, 17:16
  Boğaz'in lüfer'leri.. Cahit Acun 28 3,877 03-09-2013, 08:41
  Gece show..Lüfer'ler,Sarıkanat'lar Cahit Acun 38 3,941 22-11-2012, 15:07