Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tek rakibim tekneler..
Bu gece yine çok güzel Boğaz.Oturdum karşısına,doyasıya seyrettim onu.Ava geçmekte zorlandım.Ama avın adı LÜFER..Lüfer, yüce Allah'ımın bana bahşettiği en güzel varlık.Ailemin beşinci üyesi.Biz onu öyle kabul ettik.Onsuz olmuyor.Evimize girdiğinde hepimiz bir sevinç yumağı oluyoruz.Hemen yarın akşam için planlar yapılıyor."Baba ızgaran benden" diyor,Mervem.."Rakın da benden babacım"diyor Selin'im.Çocuklarımın anası,gözümün nuru eşimde,"mezelerin de benden be adamım" diyor ve akşam bekleniyor.Ne hayaller kuruluyor.Şarkılar,türküler ve fasıl..çünkü birlikteyiz ve biz güçlü bir aileyiz.Çok küçük şeyler bile bizi çok mutlu eder.İşte biz böyleyiz.Böyle olmaktanda mutluyuz..
Gelelim avıma.Avım müthişti bu akşam.Lüfer'lerle buluşmamız tek kelime ile heyecanlıydı.O heyecanı bu işe yeni başlayan bir amatör gibi yaşadım.Çocuklar gibi sevindim.Telaşlandım.Tüm dünya ile bağlantımı kopardım ve Lüfer'le başbaşa kaldım. Avın mutluluğunu doyasıya yaşadım.Allah herkese bu güzel avı benim gibi yaşatsın.Sağlıcakla kalın..

Kısa hatırlatmalar...

Yemli balık avlarında,yeminizi kestikten sonra,bıçak ve yem tahtası üzerinde kalan kanı yemin üzerine sürün.Yemin bir müddet kurumasına izin verin.Bu koku av balığınızı cezbedecek ve diğer avcılardan sizi farklı kılacaktır.

Zokalı-hırsızlı takımlarda,bedenin ucuna bir klips takınız.Bu klips, akıntının durumuna göre zokalarınızı değiştirmede size kolaylık sağlayacaktır.

Yemli takımlarda avladığınız her balığın , özellikle Lüfer avınızın arkasından iğnelerinizin,Zokalarınızın bağlı olduğu misinaları ve mantarlı takımlarınızın iğnelerinin bağlı olduğu misinaları hafifçe çekerek,sağlam olup,olmadığını kontrol ediniz.

Balık avı sırasında yanınızda mutlaka bir bez bulundurun.Bu bezle elinizi silerek,yem artıklarının kamışınıza ve misinanıza bulaşmasını önlemiş olursunuz.

Balık avı sonunda,misinanızı bir ıslak bez yardımıyla mutlaka temizleyiniz.Bu temizlik ile misinanızı tuzlu sudan arındırıp,ömrünü uzatmış olursunuz.

Rapala ile balık avlarınızda yanınızda, mutlaka bir pense bulundurun.Bu pense, rapala iğnelerini balığın ağzından çıkarmada size büyük kolaylık sağlayacaktır.

Spinde rapala atarken, kamışı sallamadan önce mutlaka arkanıza bakın.Bakmadan atacağınız bir rapala sizi çok çok üzebilir..

Lüfer avlarında,Parmağınızı Lüfer'e kaptırdığınızda size çok gerekli olacak yara bandını çantanızda mutlaka bulundurun.
Bul
FOTOĞRAFLAR.....

[Resim: 3fo5.jpg]

[Resim: uoxz.jpg]

[Resim: 7i10.jpg]

[Resim: 5ffm.jpg]
Bul
[Resim: u7ct.jpg]

[Resim: 4j2w.jpg]

[Resim: k3op.jpg]

[Resim: cceq.jpg]

[Resim: md8g.jpg]

[Resim: xywq.jpg]

[Resim: ccv1.jpg]

[Resim: 6rbr.jpg]

[Resim: jaof.jpg]

[URL=http://img35.imageshack.us/i/oapg.jpg/][Resim: oapg.jpg][/URL
Bul
abi bune yaw bogazda lüfer bırakmamışsınGulumse tebrikler abi çok güzel AlkisAlkis
Bul
Cahit Abi dediğim gibi denizi değil ama bizi kuruttun abi. tekrar takrar tebrikler. AlkisAlkisAlkisAlkis
ama birde yaptığın av konusunda bilgi verirsen ben ve benim gibi acemileri bilgilendirirsen sevinirim.AffetAffetAffet
afiyet olsun abi balıkların hepside gerçekten muhteşem. AlkisAlkisAlkis
[SIGPIC][/SIGPIC]1986 Tuzla-İST Mehmet AĞCA
bereketli olsun cahit abi,ailenle birlikte bol lüfeli masalarda fasıllar geçiresin.maşallah güzel bir aile ve senin balık avına destek vererek seni iyice çoşturuyorlar.maşallah demekten başkası gelmiyor,size ailece maşallah.
duruma bakılırsa teknelerin tek rakibide sen görünüyorsun abi,teknelerin yaptıgını sen kıyıdan yapmışsın maşallah GulumseSeerf
Bul
cahit abi bereketli bir av ve sonrası olmuş belliki afiyet şeker olsun tüm aile bireylerine Seerf
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
bende diyorum bize neden balik gelmiyor cevabini ogrendimSmileabi masallah bereketli olsun krimissin baligiAlkis
Ali KILIÇ
15.08.1980
zeytınburnu/istanbul
Bul
CAHIT abicim tebrikler allah agzınızın tadını bozmasın daha nice beraberliklere...Seerf
Bul
Cahit abi maşallah. Cogu tekne tutamıyor senın tuttuğunu. Maşallah avların daim olsun.
[COLOR="RoyalBlue"][SIZE="1"]TEKNE[/SIZE] [SIZE="1"]7,40 Kamaralı[/SIZE]
[SIZE="1"]RUHSAT[/SIZE] [SIZE="1"]Yeşil Kağıt (Balıkçı Ruhsatlı)[/SIZE]
[SIZE="1"]BELGE[/SIZE] [SIZE="1"]Sarı Kağıt[/SIZE]
[/COLOR]
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: