Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Artık izinsiz olta sallamak yasaklanıyor!
Hobi amaçlı balık tutmak isteyenler artık Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan izin alacak. İzin almayana 200 lira ceza kesilecek.

Artık izinsiz olta sallamak yasaklanıyor! - Milliyet Haber
[COLOR="RoyalBlue"][SIZE="1"]TEKNE[/SIZE] [SIZE="1"]7,40 Kamaralı[/SIZE]
[SIZE="1"]RUHSAT[/SIZE] [SIZE="1"]Yeşil Kağıt (Balıkçı Ruhsatlı)[/SIZE]
[SIZE="1"]BELGE[/SIZE] [SIZE="1"]Sarı Kağıt[/SIZE]
[/COLOR]
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]
Bul
her balığa çıkarken izin alınacaksa zor iş ama 5 yıllık belgelerle olacaksa belki olabilir.istanbulda o kadar oltacıyı nasıl denetleyecekler ki? Gulumse
Bul
şimdi bende o haberi okuyordum saçma sapan bir kazanç kapısı benim fikrimce Rolleyes
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
Murat bende seninle aynı fikirdeyim. Saçma sapan bir uygulama. Amatör balıkçı belgesini zorunlu kıl. Aslında alt yapın hazır belgeler kullanılır durumda. Bu kadar adamı denetleyemezsin. Sen denizdeki 500-600 gırgırı denetleyemiyorsun. Kıyıdaki binlerce adamı nasıl denetleyeceksin.

Burada bir kurstan bahsediliyor. Tamamen rant olayı, biri para kazanacak bu işten.Hadiordan
[COLOR="RoyalBlue"][SIZE="1"]TEKNE[/SIZE] [SIZE="1"]7,40 Kamaralı[/SIZE]
[SIZE="1"]RUHSAT[/SIZE] [SIZE="1"]Yeşil Kağıt (Balıkçı Ruhsatlı)[/SIZE]
[SIZE="1"]BELGE[/SIZE] [SIZE="1"]Sarı Kağıt[/SIZE]
[/COLOR]
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]
Bul
nihatkr yazdı:Murat bende seninle aynı fikirdeyim. Saçma sapan bir uygulama. Amatör balıkçı belgesini zorunlu kıl. Aslında alt yapın hazır belgeler kullanılır durumda. Bu kadar adamı denetleyemezsin. Sen denizdeki 500-600 gırgırı denetleyemiyorsun. Kıyıdaki binlerce adamı nasıl denetleyeceksin.

Burada bir kurstan bahsediliyor. Tamamen rant olayı, biri para kazanacak bu işten.Hadiordan

Amatör balıkçılık ile ilgili sirküleri bilmeyenlere avlanma ruhsatı verilmemeli diye düşünüyorum.
illa para ile verilmek zorunda değil ancak herhangi bir sınav olmadan sadece para alıp belge verilmesi hiç bir şey ifade etmez maalesef Mahcup
[SIZE="2"]Küçük balıklara yaşama şansı veren ve doğayı kirletmeyen tüm dostlara rastgele. [/SIZE] Seerf
Bul
haberin içeriğide yok genel bir belgemi uzun zamanlımı yoksa her avdan öncemi, ne olduğu belirsiz bir rant olayı. Trolleri kim denetleyecek adamlar dibi kazıyor yuvaları bozuyor 5 cm mercanlar lidakiler tezgahlarda satılıyor , gece ışıkları su altına verip kalamarları topluyorlar, kimsenin ses ettiği yok buna RolleyesBaby sonra gel kıyıdan tekneden 2-3 kg ya tutar ya tutamaz amatörleri denetle pehhhh
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
Bu ne saçmalıktır böyle bizim zaten tarım ve köyişlerinden alınmış amatör balıkçı kartımız var böyle kursmuş sınavmış diyene kadar direk aidat deseler anlıcaz.Nerdeyse yakaladığımız balığı elimizden alıp bize parayla satacaklar bu kadarda düşülmez ya yakalarsa alır 200 ü yok belge melge
OZAN ELGİN BUCA/İZMİR

USTA BALIKÇI OLMAK İÇİN ÖNCE DENİZE VE YAVRU BALIĞA SAYGIYI ÖĞRENMEK GEREKİR
Bul
İlk 2003 yılında aldım ikametgah, resim, kimlik fotokopisi ile başvurdum.
Trabzon il tarım müdürlüğündeki su ürünleri mühendisi bir kitapcık ve balıkları anlatan bir buroşür verip yarım saat bana bu işin hassasiyetini anlatmıştı.
Ondan sonra hep iki yıllık alıyordum geçen sene 5 yıllığını aldım 2017 ye kadar geçerli bir kart. Bu süreçte her seferinde 10-20 tl bir para verdim.

Sonuç olarak benden yıllık 100-200 TL alsalar yine veririm ama adam gibi denetleyip adam gibi yaptırımlar getirirlerse Rolleyes
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
çok saçma yakında balık başı para almazlarsa şaşmam.Hadiordan
Bul
Kurs açılıp, sirküleri vs.. anlatıp bilinçlendirip belge vereceklerse tamam ama şuanda olduğu gibi her isteyene verilecek bir belge ise rant kapısı olmaktan öte gidemez. Daha trollere çare olamayıp, gırgırları denetleyemezlerken bu mu dert oldu. Yakında soluduğumuz hava için para alırlarsa şaşırmam..
Sazanları özledim...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  olta sallama yardım.... muradaydogan 5 2,182 23-12-2012, 20:04
Son Yorum: SpinAvcısı
  Bıktım artık bu kayalardan taşlardan Erkan123 16 5,156 05-10-2011, 03:37
Son Yorum: merttekol
  EGE'DE OLTA BALIKÇILIĞI Lapsetur 16 13,896 04-11-2009, 19:51
Son Yorum: HAŞİM77
  Görünmezlik artık yakın... redsniper 12 2,892 05-06-2007, 10:07
Son Yorum: Marjan