Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
benim sattığım motor tkirdağ liman başkanlığına kayıtlı ve dolayısıyla motor faturası ve ce belgeside orada bulunuyor.
motoru sattım ama devrini nasıl yapacağımı araştırıyorum kesin bir bilgi yok.
geçen hafta liman başkanlığını aradım,bana bir yazı vereceklerini ve o yazıyla gidip noterden satışını yapabileceğimi söylediler.noterlerin deniz motoru satışıyla ilgili hiç bir bilgileri yok.diyelim böyle oldu,bazı forumlarda motor bedelinin % 10 u kadar para alıyorlar deniliyor.
bugün liman başkanlığını tekrar aradım,alıcı ve satıcı buraya gelsin buradan halledeceksiniz dedi.
sonuç olarak bu konuda hiçbir yerde kesin,net bir bilgi yok.
ayrıca yeni motoru kaydederken tekrar bir işlem olacakmı?
bu konuyu yaşayan yada bilen varsa paylaşırsa memnun olurum.
Yorumları: 22,029
Konuları: 258
Tekneme liman bağlama kütüğü çıkartırken sorduğumda,satış yapacaksanız buraya(liman başkanlığına)geleceksiniz denmişdi.Komutana ulaşırsam birde ona sorayım
Bornova - izmir
Yorumları: 2,662
Konuları: 70
Motor liman kayıtlı ise liman başkanlığına sattığın kişiyle gidiyorsun orada devir ediyorlar.
Türk'e kefen giydirmek hangi itin haddine!!!!
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
orhanekmekci yazdı:Tekneme liman bağlama kütüğü çıkartırken sorduğumda,satış yapacaksanız buraya(liman başkanlığına)geleceksiniz denmişdi.Komutana ulaşırsam birde ona sorayım
banada aynısı söylenmişti orhan abi,şimdi bi araştırayım dedim kimi liman başkanlığı diyor kimi noter diyor kimide hem liman başkanlığı hemde notere gidilecek diyor.çıkamadım işin içinden.
bucalı yazdı:Motor liman kayıtlı ise liman başkanlığına sattığın kişiyle gidiyorsun orada devir ediyorlar.
eskiden böyledide şimdi aynımı barış onu araştırıyorum.
Yorumları: 2,662
Konuları: 70
2 yıl önce ben motorumu satarken alıcıyla beraber gittir devir ve yeni evrak verdiler 15 dk sürmüstü.Az önce Noter arkadasımı aradım bizimle alakası çok oldu biteli liman başkanlığını gösterdi.
Türk'e kefen giydirmek hangi itin haddine!!!!
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Yorumları: 22,029
Konuları: 258
LeVrEkCi yazdı:banada aynısı söylenmişti orhan abi,şimdi bi araştırayım dedim kimi liman başkanlığı diyor kimi noter diyor kimide hem liman başkanlığı hemde notere gidilecek diyor.çıkamadım işin içinden.
Başka bir yerden alıntı,arkadaşın birisi satış yapmış.
Ben 6 ay önce sattım , hüviyetler ve alıcının fotoğrafı yanlış hatırlamıyorsam ikametgahı gerekiyor , noter devreden çıkartılmış.
Bornova - izmir
bucalı yazdı:2 yıl önce ben motorumu satarken alıcıyla beraber gittir devir ve yeni evrak verdiler 15 dk sürmüstü.Az önce Noter arkadasımı aradım bizimle alakası çok oldu biteli liman başkanlığını gösterdi.
orhanekmekci yazdı:Başka bir yerden alıntı,arkadaşın birisi satış yapmış.
Ben 6 ay önce sattım , hüviyetler ve alıcının fotoğrafı yanlış hatırlamıyorsam ikametgahı gerekiyor , noter devreden çıkartılmış.
anlaşılmıştır ilginize teşekkür ederim
Yorumları: 1,196
Konuları: 90
ben eski 6 hp jonshonu tekneden çıkardım yeni honda 5hp aldım faturasınla liman başkanlığında yeni ruhsata işlettim..(ruhsatı yenilediler)kolay oldu eskisinide kurdaya ayırdım..
HERKEZİN OLTASINA GÖNLÜNDEKİ EN BÜYÜK BALIK GELSİN RASTGELSİN....
kaya abi ben hem yeni motoru ekleteceğim hemde eskisini sattıgım kişiye devredeceğim.sattıgım kişiyi aradım haftaya gidip orada halletmeye çalışacağız.bu durumda sanırım her iki işide orada halledebileceğiz.