Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Solunar Teorisi
Merhaba,

Balıkların avlanma saatlerini bulunduğunuz enlem ve boylama göre hesaplayan ve aylık tablo şeklinde en uygun gün ve saatleri listeleyen web servisini yayına aldık. Türkçe olan siteyi önerilerinizle daha da geliştirmeyi planlıyoruz.

Alıntı:Solunar Teorisi
Mayıs 1926'da John Alden Knight bazı balık avcılığı adetlerini Güneş, Ay vb. faktörlerini bir araya getirerek Sonuar adını verdiği, hayvanların harektliliğini modelleyen teoriyi ortaya koydu.

Knight bu teoriyi ortaya çıkarırken tuzlusu ve tatlı su balıkları üzerinde etkisi olduğu düşünülen 33 etkeni değerlendi ve 3 tanesi hariç hiçbirinin modellenebilir bir etkisi olmadığını gördü. Bu üç faktör Güneş, Ay ve getgit etkisiydi. Gelgitin deniz balıkçılığımdaki etkisi uzun zamandır biliniyordu ancak Knight getgitin tekbaşına balıklar üzerindeki etkisinden daha çok gelgitle beraber günden güne değişen Güneş ve Ay konumlarının etkili olduğunu gördü. Ayın doğuşu ve batışına ek olarak bu zaman dilimi içerisinde balık aktivitesinin arttığı ara zamanlar da olduğun keşfetti. Bulgularına dayalı olarak majör (büyük av) ve minor (küçük av) dilimlerini içeren ilk tabloyu 1936’da yayınladı.
Wikipedia - Solunar theory

Siteye avtakvimi.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Bol avlı günler dilerim.
Gökhan Sönmez

Balığa Ne Zaman Gitmeli? http://avtakvimi.com
Bul
Gökhan ailemize hoşgeldin...
Balıga herkez bir şekilde takvimle veya degil gidiyorda keşke seni biraz tanısaydık daha iyi olurdu...
Bul
gökhan sitenin amacı nedir onu çözemedim?
Bul
Hoş bulduk.

Uzun süredir forumu takip ediyorum ama hep okuyucu olarak devam ediyordum. Bodrum'da yaşıyorum. Bilgisayar mühendisiyim. Fırsat buldukça at-çek ve yemli teknikleri kullanarak balık avına çıkmaya çalışıyorum. Özellikle kış mevsiminde levrek peşinde oluyorum Smile

Bir süredir test ettiğim solunar teorisi için kendime küçük bir yazılım hazırladım. Zamanla çevremdeki arkadaşlar da kullanmaya başlayınca bu hesap servisini açmaya karar verdim.

Servisin amacı bahsi geçen teoriye göre balığın yoğun olarak yemlendiği/avlandığı saatleri günlük olarak sunmak. Bu şekilde kaliteli avlanma ihtimalimizi yükseltmeyi hedefliyoruz.

İşe yaradığını savunanlar dünya genelinde çoğunlukta. Kişisel olarak ben de bu metıddan memnunum. Bu konuda tek sıkıntı benzer servislerin genelde İngilizce olması ve saat farkı, enlem, boylam gibi kafa karıştırabilecek bilgiler istemesiydi. Bu nedenle çok az bilgi ile gerekli değerleri hesaplayan Türkçe servisin tüm arkadaşlara yardımcı olacağını umuyorum.

Sevgiler,
Gökhan Sönmez

Balığa Ne Zaman Gitmeli? http://avtakvimi.com
Bul
hayırlısı olsun eline emeğine sağlık.Alkis
Bul
Ellerine saglık kardeşimSeerf
Bul
Aramıza hoşgeldiniz bu güzel paylaşıma teşekkürler.Gulumse
[Resim: attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300]
Bul
gökhancım hoş geldin kardeşim.