Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yağmurla gelen paşalar
Yine yağmur var.Hava dolu dolu.Bulutlar yine simsiyah.Ama çare yok.Gideceğim,sırılsıklam olacağımı bile bile..Giysilerim Istanbul’da unutuldu,ne yazık ki..Ne olursa olsun deyip,yola koyuldum.Av merama geldiğimde ileride yine birisinin olta attığını gördüm.Ama bu sefer ben gitmedim,o geldi.”Çok şükür bir insan yüzü gördüm,yahu”dedi bu yaşlı amcam.Tanıştık.Sonra devam etti.”uzun zamandır avlanıyorum beyim,ama çok verimsiz bir yer burası..O kadar olta attım,bir tane olsun oltama takılmadı..Şans işte” deyip oltasını yine salladı.İşte hepimizin ders çıkaracağı bir durumla karşılaşmıştım.Dün aynı yerde iki kocaman levreği burada avlayan bendim.. ”hangi balığa atıyorsun” dediğimde”Neye olursa” diye cevap verince amcamın pek bilinçli bir avcı olmadığına karar verdim.Sonra”ileride bir liman var.Burada Levrek-mevrek yok,beyim.Boşuna atma! Oraya git!”dedi.İşte bir ders daha.Bu tip konuşmalar sizi aldatmasın.İnandığınız o meradan sizi vazgeçirmesin.Azminizi bitirmesin sakın.Devam edin ve merayı iyice tanımaya çalışın.Azminiz ve sabrınız sizi her zaman başarıya götürecektir,unutmayın!Ben böyle yaptım ve hep kazandım.Yeterki azimli olun.Sabrınızı sınayın.
Oltalarımı açtım ve ilk atışımı yaptım.Daha sonra diğerlerini.Bir saat sonra amcam yine yanıma geldi ve “ben sana dedim beyim,burada bir şey yok diye” dedi ve rapalalarıma bakmak istedi.İzin verdim.O bakarken müthiş bindirme geldi.Balık çok kuvvetliydi.Belliki iri bir Levrek.Amcamın gözleri faltaşı gibi açıldı.”ne oluyor beyim,oltan mı takıldı”deyince gülmeye başladım.”Hayır oltamın ucunda kocaman bir Levrek var”dedim.Bana “Emin misin? Karıştırmayasın”deyince amcamı öpesim geldi.Amcam ilginç bir kişilik ama çok sevimli.Hani tonton cinsinden.İnsan kızamıyor.Neyse uzun bir uğraştan sonra Levreği kıyıya getirmeyi başardım.Amcam berbat bir vaziyette” çok şanslı bir adamsın.İlk defa burada Levrek görüyorum.Tarihe geçtin evlat”deyip uzaklaştı.İnanıyorum ki burada ne Levrekler avlanmıştır.Ne maceralar yaşanmıştır.Ne mangallar yakılmış,ne rakılar içilmiştir.Ne sevinçler,ne üzüntüler yaşanmıştır.Ah be amcam..
Bu levrek’ten sonra yağmurla birlikte avım devam etti.Islandım.Sırıl sıklam oldum.Ama avımdan vazgeçmedim.İkincisi,peşinden üçüncüsü geldi.Zevkin doruk noktası işte buydu.Bende bu zevki çok çok hakederek yaşadım.Allahım hepinize yaşatsın bu muhteşem avı..

KULLANILAN TAKIM….

KAMIŞ….OKUMA HELLOS 2.40 m 10-35 ATARLI

MAKİNA..SHİMANO EXAGE 2500 FD

İP MİSİNA..POWER PRO 0.13mm

RAPALA..SAVAGE-GEAR PANIC PREY 13.5 CM 26 GRAM

[Resim: 3mGXgt.jpg]

[Resim: MsR1Wz.jpg]

KISA NOTLAR…..

1.Levrek avlarınızda gittiğiniz merayı çok iyi tanıyınız.Taşlık,kırmalık,çayırlık yerler yerine,yem balıklarının çok olduğu bölgeleri tercih ediniz.

2.Levrek avlarınızda,gagalı rapalardan çok,gagasız yani su üstü rapalaları tercih ediniz.Çok daha cezbedici ve etkilidir.

3.Levrek kamışlarınızı alırken en uç noktadaki halkanın bir klipsin geçebileceği genişlikte olmasına dikkat ediniz.Aksi halde makinanızı temizlemek istediğinizde klipse bağlı ipi her defasında kesmek zorunda kalırsınız.Buda hep ip misina kaybı demektir.

4.Makina ve kamışınızı her avdan sonra tuzlu sudan arındırmak için yıkayıp,temizleyiniz.

5.Rapala alırken rapala iğnelerinin damaklı olmasına dikkat ediniz.İğneleriniz damaklı değilse,Levreği kaçırma riskiniz çok yüksektir.

6.Makinanıza ipi sararken ıslak ve sıkı sarınız.Bu sıkı ve ıslak sarım atışlarınızda ipin halkalardan kolay çıkmasını sağlayacaktır.

7.Levrek avlarınızda rapalanızı uzağa atabilmek için,ipinizin ince,rapalanızın ağır olmasına özen gösteriniz.

8.Levrek avlarınızda,sahilde avlanıyorsanız,belli bir yerde sabit kalmayınız.Olta attığınız süre15 dakikadan fazla olmamalıdır.Gezip avlanınız.

[Resim: y10fcS.jpg]

[Resim: IqoDDD.jpg]
Bul
Cahit abi öyle amcalardan bizim bileciktede bol var
ne yakalamak istediğini bilmeden olta sallayan
Ama maşallah bereketli geçmiş avınız
Daha irilerine inşallah
Bul
kısa ve öz yazıyorum Seerf

Burada boşuna birisine ÜSTAD denmez AlkisAlkisAlkis
[SIZE="2"]Küçük balıklara yaşama şansı veren ve doğayı kirletmeyen tüm dostlara rastgele. [/SIZE] Seerf
Bul
cahit abi ne söylesek az eline emeğine sağlık tebrikler.AlkisAlkisAlkisAlkis
Bul
her satırını dikkatlice okuyup beynime yerleştiriyorum cahit abi,şu gagasız su üstü rapalayı su üstünde yavaş yavaş ufak zıplatmalarlamı çekiyorsun birtek orada takıldım.cam rapalamda var ama birkaç denememden sonra pek içimi açmadı.ben kıyıdan atçekle aldığım levrekleri gagalı rapalayla aldım.su üstü olayını çözmem lazım.
levrekler harika,maşallah av çok çok güzel olmuş.bereketli olsun abim,afiyet olsun AlkisSeerf
Bul
Sevgili Cahit abi, ders niteliğindeki güzel raporunuz ve levrekleriniz için tebrikler Alkis umarım bir gün bizede nasip olur.

Cahit abi, bir sorum olacak size ; bende merak sardığım için orta seviye bir takımla denemelere başladım, denizde vaktim olmadı ama tatlı suda 2 defa denedim ve perch kandırmayı başardım, fakat nedendir bilmiyorum makinadaki misine atarken boşaldı bir kaç defa, kullandığım sahte kendo baby jig 10,5 gr ağırlığındaydı kamış ise okuma lure mania 223 cm 15-40 gr atarlı, sahtenin atarı düşük geldi diye düşündüm, sonra turna kaşığı ile denedim yine boşaldı, sonra 0,16 kendo marka ip sardım makineye, bu seferde ipte düğümlenmeler yaşadım, sorun atış stilimi, makinadamı yoksa başka bir nedenmi bilemedim. değerli yorumlarınızı bekliyorum.

bu arada geçen günü ipi boşaltıp yeniden sıkı şekilde sardım ve birazda ipe krem sürdüm fakat henüz denenmedi.
Bul
Alkisüstadım ALLAH bereket versin o tipi tip amcaya deyedin ya amca boşa olta atma kesin yemli atıp bırakmıştır Bobo daha güzel avların işallah
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
CAHİT abicim Tebrikler çok güzel ve sunum ellerine sağlık...
Bul
abim benim muhteşemsim.paşalar mükemmel.anlatım harika.ellerin yüreğin dert görmesin.afiyetle abicim.
Bul
yaser2sultan yazdı:Cahit abi öyle amcalardan bizim bileciktede bol var
ne yakalamak istediğini bilmeden olta sallayan
Ama maşallah bereketli geçmiş avınız
Daha irilerine inşallah

Bu amcamda beni buldu işte Yasin.Varsın olsunlar.Onlarda bu işin tuzu biberi.
Avatarına baktığımda Bileciği gördüm ve duygulandım.Askerliğimi yaptığım Bilecik.Bir film şeridi gibi geçti gözümün önünden.9.JANDARMA ER-EĞİTİM ALAYI 17.bÖLÜK..

Teşekkürler ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi