Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rapala ve fileto kesmek için yardim
Öncelikle herkese merhaba foruma yeni üye oldum yaz için şimdiden hazırlık yapıyorum rapala arkası yaprak yemle tekneden avlanacağım rapala önerisi istiyorum elimde şu an RAPALA orginal floating altı beyaz üstü açık mavi rapala var. Ben maria mavi olanından ve yo zuri kafa turuncu sırtı sarı olandan alıcam kaç cm alcam emin değilim belki ek olarak yo zuri c4 alıcam sizce uygunmu selimpaşa civarında avlanıcam. Bi kaç sorum daha var uzun olta yapıcam her detayı gerekli düğüm atıyım mı yoksa sıkıştırmamı rapala klipsi kullanmak istiyorum sürekli rapala değiştiricem , rapala arkasındaki ikili iğneden sonra kaç cm misina olması gerekir büyük iğnelere bağlamak için rapladan önceki 3 kulaçlık bçlüm için fırdöndü kaç cm olmalı birde son olarak zarganayı nasıl fileto apıyorsunuz internette hiç video bulamadım jilet gibi olmazsa balık gelmiyor.Fazla yazdığımı biliyorum ama geeçen sene çok balık kaçırdım artık balığın tekneye gelmesini istiyorum.
Bul
hoş geldin delikanlı.sitede biraz gezinip araştırma yaparsan aradığın bütün sorulara cevap bulursun.Wink
Bul
oğulcan aramıza hoşgeldin,
selimpaşada çok lüfer tutuluyor,zaman harcarsan balık tutarsın.aşağıda eklediğim video yu bir seyret videoda zargana kesilişide var ,sonra sitede eklediğim konuları incele.
rapala arkası için kullanacağın rapala çok önemli değildir önemli olan zargana fletoyu iyi takmaktır.zargana kesmek için ince bir bıçak yada maket bıçağıyla balığın boğazındaki yüzgeçten girip kuyruktan çıkacaksın.kuyruk çift kattır.videoda var göreceksin.birgün biryerlerde denk gelirsek uygulamalı gösteririm.sitede açılmış lüfer konularını incelemeni tavsiye ederim.balıklar bölümünde lüfer bölümü var,ayrıca benim köşemde açılmış birçok konu ve video var.boş kaldıkça incele.
rastgele.Alkis
[YOUTUBE]HnyWT4UvmjY[/YOUTUBE]
Bul
Nihat abi ben eczacılar sitesinin oralardayım inan rapala çok farkediyor bende sırtı mavi rapala ve güzel bir fileto varken birinde yem bitti takımı boş saldı balık vurdu bana bi tane vurmadı he şöyle bir şey var bi tane balığı teknenin dibine kadar getirdim acemiydim ilk balığımdı balığı havaya kaldırmayıp tekneye vurdurup kaçırdım ama balık çoktu o zaman
Peki uzun olta hakkında detaylı bilgi verebilcen mi sen ne tarafta avlaniyosun nihat abi
Bul
ogiveogi yazdı:Nihat abi ben eczacılar sitesinin oralardayım inan rapala çok farkediyor bende sırtı mavi rapala ve güzel bir fileto varken birinde yem bitti takımı boş saldı balık vurdu bana bi tane vurmadı he şöyle bir şey var bi tane balığı teknenin dibine kadar getirdim acemiydim ilk balığımdı balığı havaya kaldırmayıp tekneye vurdurup kaçırdım ama balık çoktu o zaman
Peki uzun olta hakkında detaylı bilgi verebilcen mi sen ne tarafta avlaniyosun nihat abi

videoyu seyretmemişsin anlaşılan,videoda herşey var zaten.rapala farketmez ama yemin kesilişi,yemin yüzüşü,kurşun rapala arasındaki uzunluk,tekne hızı herşey etkiler lüfer avını.
herşey uygun olsa bile kısmetin de olacak tecrübende tabiiki.
ben marmara ereğlideyim.gelip geçerken sana bir takım yaparım birde zargana kesip takarım,nacizane bildiklerimide anlatırım gerisi sana kalmış.inşallah tuttugun balıkların raporlarınıda zevkle okurum Gulumse
Bul
Videoda uzunluktan bahsettiğini görmedim
Bul
Nihat abi genelde yemi balık dipte yiyiyordu. Hele bir tane vardı abartmıyorum balık beni çekti belki akya bile olabilirdi akya çıkıyormuş ara sıra
Bul
ogiveogi yazdı:Öncelikle herkese merhaba foruma yeni üye oldum yaz için şimdiden hazırlık yapıyorum rapala arkası yaprak yemle tekneden avlanacağım rapala önerisi istiyorum elimde şu an RAPALA orginal floating altı beyaz üstü açık mavi rapala var. Ben maria mavi olanından ve yo zuri kafa turuncu sırtı sarı olandan alıcam kaç cm alcam emin değilim belki ek olarak yo zuri c4 alıcam sizce uygunmu selimpaşa civarında avlanıcam. Bi kaç sorum daha var uzun olta yapıcam her detayı gerekli düğüm atıyım mı yoksa sıkıştırmamı rapala klipsi kullanmak istiyorum sürekli rapala değiştiricem , rapala arkasındaki ikili iğneden sonra kaç cm misina olması gerekir büyük iğnelere bağlamak için rapladan önceki 3 kulaçlık bçlüm için fırdöndü kaç cm olmalı birde son olarak zarganayı nasıl fileto apıyorsunuz internette hiç video bulamadım jilet gibi olmazsa balık gelmiyor.Fazla yazdığımı biliyorum ama geeçen sene çok balık kaçırdım artık balığın tekneye gelmesini istiyorum.

[SIZE="4"]oğulcan kardeşim hoşgeldin nihat abin video göndermiş çok faydalı seyretmeni isterim .rast gele..7676[/SIZE]
Bul
Fikret abi zaten izledim. Nihat abi önceden paylaştığın ızın oltada iğne bağlamak ile ilgili yazına baktım iğneyi ısıtarak bağlamayı bende yapıyordum ama son iğneyi ikili iğneye bağlarken fırdöndü kullanman dikkatimi çekti ben genelde 5 cm uzunluğunda misnayı düğümlerdim ama bu iğne bağlamadını kullanıcam şimdi geriye kalan kaç kulaç misina kullanıyım misina kalınlıkları birde dediğim rapalalar hakkında bilginiz var mı?
Bul
Fileto için iyi bir falçata ve bolca deneme yapıcam
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  RAPALA seçimi yardım ? MeLanqoLis 15 3,353 23-11-2014, 21:35
Son Yorum: okan09
  2014 Rapala Katalogu waspix 8 2,069 17-06-2014, 11:54
Son Yorum: SpinAvcısı
  2012 Rapala Kataloğu maxtar 17 4,594 09-06-2014, 17:05
Son Yorum: waspix
  Kaşık ve sahte seçimi YARDIM ring 10 3,270 03-11-2012, 16:15
Son Yorum: drasty41
  yeni rapala ve kaşıklarım nasıllar :))) fish or die 24 4,458 25-10-2012, 00:48
Son Yorum: ALTAYLI
  Rapala Tavsiyesi Gkmn34 8 3,280 14-06-2012, 00:28
Son Yorum: YaKaMoZ
  Rapala klipsi ve iğnesi(Yardım) maxtar 9 8,825 13-02-2012, 16:16
Son Yorum: ALTAYLI
  bunlarda benim rapala ve raglou larım ANTALYALI07 27 6,255 02-08-2011, 12:45
Son Yorum: cranium
  Cam rapala erkangezici 20 9,932 06-02-2011, 16:03
Son Yorum: Lakerda
  Rapala İle balik avi hakkinda yardim srkan_ak 5 7,004 08-12-2010, 10:36
Son Yorum: FuRkAn *

Hızlı Menü: