15-04-2015, 13:23
Pazartesi sabahı saat 09 da Özgür arkadaşımla buca balık hal ine gittik,15 nisanda ki av yasağı başlamadan bir kasa hamsi alıcaktık.bu uygun zamanı bilen Ramiz abi, Borucu Mustafa,ve Cüneyt kardeşimde hal deymiş.tesadüfen denk geldik.diğer sipariş veren arkadaşlarla beraber 7 kasa hamsi alınıp akşama da balık için anlaşılıp eve geldik.yemleri stokladık.akşamda buluşup balığa çıktık.
hava aylardan sonra ilk defa bu kadar güzeldi.rüzgar yok,soğuk yok.
pek balıkta yok.bazen yemlerimizi tazeleyip atıyoruz.ara ara ispari çalışıyor.arada bir sarpalar yoklama çekiyor.sarpalarda maşallah dedirtecek cinsten,hatta kepçesiz alamıyacağımı hissettiğimden kepçeyle denizden çıkartıyorum.böyle iri olunca alıkoyuyorum.belkide tadı da güzeldir.
arada bir ispendek takılıyor,25 cm civarı olan bu ispendeklerden 3 tane yakalayıp, salıyorum.2 tanesinin salınımını videoya çektiğimi sanmışım,beceremediğimi anladığımda 3.yü fotolayıp saldım.bu benim defalarca yaptığım ama hiç resimlemediğim bir olaydı,maksat bizimde böyle bir resmimiz olsun.
resim çekiyorum diye kibarca,usulca bıraktım.biz denize atarızda bu resimli olunca nazikçe ,severek,okşuyarak bırakıyoruz.
tavalık balıklarımız çıktı bunada şükür deyip haftayı bekliyelim.
herkese daha iyileri rast gelsin.
hava aylardan sonra ilk defa bu kadar güzeldi.rüzgar yok,soğuk yok.
pek balıkta yok.bazen yemlerimizi tazeleyip atıyoruz.ara ara ispari çalışıyor.arada bir sarpalar yoklama çekiyor.sarpalarda maşallah dedirtecek cinsten,hatta kepçesiz alamıyacağımı hissettiğimden kepçeyle denizden çıkartıyorum.böyle iri olunca alıkoyuyorum.belkide tadı da güzeldir.

arada bir ispendek takılıyor,25 cm civarı olan bu ispendeklerden 3 tane yakalayıp, salıyorum.2 tanesinin salınımını videoya çektiğimi sanmışım,beceremediğimi anladığımda 3.yü fotolayıp saldım.bu benim defalarca yaptığım ama hiç resimlemediğim bir olaydı,maksat bizimde böyle bir resmimiz olsun.

tavalık balıklarımız çıktı bunada şükür deyip haftayı bekliyelim.
herkese daha iyileri rast gelsin.