Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
selam ve yardım talebi...
istanbulda tatlısu dere göl vb balıkçılığı yapmak istiyorum. ancak 'en acemi' sınıfındayım...
nereden ve nasıl başlamalıyım.
nasıl bir olta...
nasıl bir takım çantası...
ne gibi ekipmanlar...

ne tavsiye edersiniz. veya halihazırda hazırlanmış bir link var mı... biraz aradım ama tabi forum görüntüsüne yabancıyım bulamadım.

ismim ramazan güngör

haseremarket.com sitesinin sahibiyim... fare ve haşere kimyasalları satışı yapmaktayım...

felsefe ile ilgiliyim...

yaş 42 olmuş haberim yok...

iki çocuk bir eş...

iyiyim sizde iyi olun...
ramazan aramıza hoşgeldin.tatlı su avı yapanlar daha iyi cevaplayacaklardır ama benim bildiğim büyükçekmece gölünde at çek ile turna yakalanıyor.takım olarak spin kamış,makine.suni yem olarak kaşık kullanıyorlar.sitede biraz dolaşırsan çeşitli bilgilere ulaşırsın.ayrıca tatlı su avı yapan arkadaşlarda cevap vereceklerdir.rastgele.
Bul
Aramıza hoş geldin.Nihat kardeşimizin dediği gibi at-çek yaparak başlamak daha iyi.diğer avlanma yöntemlerini öğrendikçede zaman,zaman onları denersin.şimdiden rast gelsin.
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
tekrar selam...
bizim arka sokakta bir av balık malzemeleri satan vardı. hem tanıştım hem bir takım yaptım kendime. kendisi zaten dalgıçmış zıpkınla filan balik avlıyor.
ortalama bir takım yaptı. masrafa girme sen başla zaten hoşuna giderse kendin talep edersin zamanla filan dedi.
haftasonu kıyıköye gittik. biraz olta atmayı öğrendim.
balık yakalayamadık ama epey keyifli idi.
bu pazar bu işlerde iyi bir arkadaş vardı onunla sözleştik...

BİR SORUM VAR...

GÖL DERE BALIKÇILIĞI İÇİN BİR SERTİFİKA SÖZKONUSU MU?... NEREDEN ALINIR?...
haseremarket yazdı:tekrar selam...
bizim arka sokakta bir av balık malzemeleri satan vardı. hem tanıştım hem bir takım yaptım kendime. kendisi zaten dalgıçmış zıpkınla filan balik avlıyor.
ortalama bir takım yaptı. masrafa girme sen başla zaten hoşuna giderse kendin talep edersin zamanla filan dedi.
haftasonu kıyıköye gittik. biraz olta atmayı öğrendim.
balık yakalayamadık ama epey keyifli idi.
bu pazar bu işlerde iyi bir arkadaş vardı onunla sözleştik...

BİR SORUM VAR...

GÖL DERE BALIKÇILIĞI İÇİN BİR SERTİFİKA SÖZKONUSU MU?... NEREDEN ALINIR?...

Aramıza hoş geldiniz, İstanbul'un ne tarafındasınız? İstanbul'da malesef göl ve barajlar sınırlı ve bir çoğu israil sazanı istilası altında.

Amatör balıkçılar için tarım ve köy işleri başkanlığından 5 yıllık süreyle alınan "amatör balıkçı belgesi" mevcut. Fakat zorunlu değildir.
Sazanları özledim...
Bul
merhaba,

istanbul sultançiftliğindeyim. gaziosmanpaşa civarında...

arkamızda arnavutköy barajlar ve göletler bölgesi var. alibeyköy barajına da yakın sayılırım.

doğrusu biraz öğrendikten sonra sapanca, sakarya nehri vb bölgelere açılabilirim diye düşünüyorum.

amatör balıkçılık için belge zorunlu değil diyorsunuz... yine de almak istesem nereye başvuracağım. bilginiz var ise iyi olur.

bir de forumlarda balıkların avlanmaması gereken dönemlerden filan bahsediliyor. (sirküler mi deniyor buna?)
bununla ilgili bilgi nerededir. yanlış bir şey yapmak istemem nihayetinde...
teşekkürler ve kolay gelsin
haseremarket yazdı:merhaba,

istanbul sultançiftliğindeyim. gaziosmanpaşa civarında...

arkamızda arnavutköy barajlar ve göletler bölgesi var. alibeyköy barajına da yakın sayılırım.

doğrusu biraz öğrendikten sonra sapanca, sakarya nehri vb bölgelere açılabilirim diye düşünüyorum.

amatör balıkçılık için belge zorunlu değil diyorsunuz... yine de almak istesem nereye başvuracağım. bilginiz var ise iyi olur.

bir de forumlarda balıkların avlanmaması gereken dönemlerden filan bahsediliyor. (sirküler mi deniyor buna?)
bununla ilgili bilgi nerededir. yanlış bir şey yapmak istemem nihayetinde...
teşekkürler ve kolay gelsin

O taraflarda bir çok gölet var. Güzel balıklar çıktığını biliyorum ancak o taraflarda hiç avlanmadım.

Amatör balıkçı belgesini en yakın tarım ve köy işleri başkanlığından alabilirsiniz.

1 adet ikametgah (Bazı bölgelerde istenmiyor)
1 adet nüfus cüzdanı sureti ya da fotokopisi
2 adet vesikalık fotoğraf
20 TL ücret

Sirkülere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz;

3/2 Numaralı Tebliğ - Amatör Balıkçı
Sazanları özledim...
Bul
tekrar teşekkür... bir ara gidip alacağım bu amatör balıkçı belgesini...

dün ir arkadaşıml büyükçekmeceye gittik...

iki takımı gölde bırktımSmile 3 adet resimdeki (resim yüklemeyi beceremedim bu sebeple siz ona bir karış filan deyin. sazanmış...) boyda balık tuttum... bizden başka doğru düzgün tutan olmadı... sebebi bizim solucanla tutmamızmış. öyle dediler... bir sürüde küçük balık geldi ama hepsini geri attık...
çok yoruldum ama çokda keyif aldım...
bence olur bu iş...
haseremarket yazdı:tekrar teşekkür... bir ara gidip alacağım bu amatör balıkçı belgesini...

dün ir arkadaşıml büyükçekmeceye gittik...

iki takımı gölde bırktımSmile 3 adet resimdeki (resim yüklemeyi beceremedim bu sebeple siz ona bir karış filan deyin. sazanmış...) boyda balık tuttum... bizden başka doğru düzgün tutan olmadı... sebebi bizim solucanla tutmamızmış. öyle dediler... bir sürüde küçük balık geldi ama hepsini geri attık...
çok yoruldum ama çokda keyif aldım...
bence olur bu iş...

Büyükçekmece'nin ne tarafına gittiniz bilmiyorum ancak orada bol miktarda israil sazanı mevcut. Resimleri göremiyorum ancak tuttuğunuz balıkların israil sazanı olduğunu düşünüyorum ve öyle ümit ediyorum. Çünkü sazan için sirkülerde minumum boy 40 cm'dir. Büyükçekmece gölünde solucan ile bol miktarda israil sazanı yakalayabilirsiniz.Yakalaması oldukça keyiflidir. Bahşeyiş köyü taraflarını da denemenizi tavsiye ederim. Rasgele..
Sazanları özledim...
Bul
rusan yazdı:Büyükçekmece'nin ne tarafına gittiniz bilmiyorum ancak orada bol miktarda israil sazanı mevcut. Resimleri göremiyorum ancak tuttuğunuz balıkların israil sazanı olduğunu düşünüyorum ve öyle ümit ediyorum. Çünkü sazan için sirkülerde minumum boy 40 cm'dir. Büyükçekmece gölünde solucan ile bol miktarda israil sazanı yakalayabilirsiniz.Yakalaması oldukça keyiflidir. Bahşeyiş köyü taraflarını da denemenizi tavsiye ederim. Rasgele..

Bahşeyiş kalmadıki Ruşan dereyi açtılar iş makineleri ile. resmen tarlaya döndü oralar, yaz başında gittik köyden süt alıp döndük Gulumse
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Herkese selam uerol67 21 1,399 23-09-2016, 10:43
Son Yorum: uerol67
  selam karareis 14 1,826 06-04-2015, 20:31
Son Yorum: karareis
  Dostlara Selam. HK-18 22 4,987 24-08-2014, 02:32
Son Yorum: HK-18
  Trakyadan selam getirdim :D deniz bayraktar 19 2,439 27-06-2014, 23:48
Son Yorum: rusan
  Denizli den selam gbalaban 16 2,443 05-05-2014, 20:08